29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Lovită de necaz: familia gemenilor răniți de stâlpul doborât de autocamion, în dificultate și la limita sărăciei! (FOTO, VIDEO)

NENOROCIRE… Un camion a spulberat un stâlp de electricitate, care a căzut peste doi copii. Șoferul conducea vehiculul de o lună jumătate!

PERICOL… Șoferul care a produs accidentul de pe raza localității Șișcani, din comuna Hoceni, în urma căruia un stâlp de electricitate a căzut peste doi copii, era angajat de mai puțin de două luni la firma care deține vehiculul de mare tonaj. Patronul, Dănuț Costache, susține că, cel mai probabil, tânărul de 29 de ani nu a adaptat viteza pentru a intra în curba respectivă. Expertiza va decide dacă se poate lua în calcul o defecțiune a sistemului de frântare, însă până atunci, suferința celor doi frați gemeni în vârstă de 12 ani este importantă. Unul dintre copii are o fractură de bazin și o fractură deschisă la un picior, iar celălalt un traumatism la nivelul capului. Medicii spun că au nevoie de operații și de mai multe zile de îngrijiri. Gemenii provin dintr-o familie cu 7 copii din Șișcani, care trăiește în sărăcie și este beneficiară de ajutor social. Reprezentanții Primăriei Hoceni spun că vor merge la fața locului, cu câțiva localnici, pentru a-i ajuta pe părinți să curețe zona, să ridice gardul și chiar să facă ordine într-o încăpere unde urmează să fie aduși cei doi copii, după externare. „Stau în condiții de sărăcie și trebuie să îi ajutăm, să amenajăm acolo un loc curat pentru când vor fi externați copiii. Ce să le facem, trebuie ajutați, dacă pe lângă că sunt așa cum sunt, a mai dat și acest necaz peste ei”, spune primarul Vasile Țabără.

Frații gemeni în vârstă 12 ani erau în curte, când stâlpul de beton s-a prăbușit peste ei. Doar o minune a făcut ca acești copii să scape cu viață, spun cei care au privit îngroziți urmările accidentului. Camionul scăpat de sub control s-a răsturnat, iar stâlpul izbit violent a căzut în curtea familiei Davidescu. Gardul, și așa șubred, a fost, de asemenea distrus, iar spaima nu a fost deloc mică, mai ales când oamenii au văzut copiii țipând, plini de sânge. Furia declanșată a făcut ca unii să sară la bătaie la șoferul care, rănit la o mână și buimac de tragedia provocată, a vrut să iasă să vadă exact urmările accidentului. Ambulanțierii care l-au evaluat și pe el la fața locului au spus că, după pumnul primit, s-a ales cu un traumatism craniofacial minor.

Vecinii, șocați de dezastrul produs de camionul scăpat de sub control

Familia copiilor răniți în accident este una din cele mai necăjite din sat. Au șapte copii, părinții mai muncesc cu ziua pe unde apucă și depind de un ajutor social. Numai asta le mai lipsea, murmură vecinii cărora le e milă de copii. „Șoferul venea cu viteză, iar la noi aici e strâmt și e o curbă. Cum să vii cu viteză, încărcat cu balast, pentru că intri în balans și uite ce faci. Nu e bine că l-au luat la bătaie, dar câteodată nu mai știi ce să mai faci cu tinerii aceștia care se cred mari șoferi. Maricica, mama copiilor, plângea, Eugen bărbatul ei, la fel. Ei sunt cum sunt, mai beau, mai fumează, dar în felul lor au suflet pentru copii, ca fiecare om. Au o casă mică, ponosită, cu două cămăruțe, trăiau cum puteau”, spun vecinii.

Primarul și câțiva săteni vor merge la familia micuților, ca să îi ajute să amenajeze o cameră curată pentru copiii care vor fi aduși de la spital

Primarul Vasile Țabără a mobilizat deja o echipă de săteni, împreună cu care să meargă la casa acestei familii, să îi ajute cu ce se poate. „Pentru început, să vedem cum facem acolo un pic de ordine. E gardul rupt, e balast împrăștiat peste tot, e dezastru. Apoi, să vedem cum îi ajutăm și acolo, în casă, să amenajăm un loc mai curat, mai igienic, unde să fie aduși când o fi, cei doi copii. Ei vor avea nevoie de recuperare în condiții mai bune, și să îi ajutăm cu asta. Nu putem să îi lăsăm așa. Ca în fiecare comună, unii sunt mai vrednici, alții mai delăsători, dar la necaz, nu avem cum să lăsăm pe nimeni deoparte”, a spus primarul Vasile Țabără. Edilul a spus că va fi nevoie să adune de pe la oamenii cu suflet mare până și niște pături și lenjerii, ca să poată face în acea casă un loc curat, pentru copiii care vor fi aduși de la spital. “Va trebui chiar și lenjerii, ca să facem condiții cum trebuie. Ei nu au, dar trebuie să îi ajutăm”, a mai spus primarul Vasile Țabără.

Dosar penal pentru vătămare corporală

În ceea ce privește șoferul în vârstă de 29 de ani, acesta lucra de nici două luni la firma din Roșiești, care deține camionul cu care s-a produs accidentul. O spune patronul societății comerciale, care, contactat telefonic, a susținut că înclină mai degrabă să creadă că angajatul său nu a adaptat viteza în curba respectivă, decât să fie vreo defecțiune la sistemul de frântare al camionului, așa cum a invocat conducătorul auto, însă expertiza va stabili ce s-a întâmplat, de fapt. „În cauză a fost deschis dosar de cercetare penală, pentru vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Cam asa arată fata satelor românești mai ales cele din Vaslui, sărăcie cruntă lipsa locurilor de munca dar unii mafioți fermieri fac miloane de euro din sate dar nu investesc nimic în mediul rural. Când țară asta ar putea sa înflorească cu agricultura, la noi este invers.

  2. În țările civilizate firma de asigurări a celui care a provocat accidentul plătește tot, iar apoi își reglează conturile cu vinovatul dacă este cazul.
    Cum România nu este o țară suficient de evoluată, victima plătește tot, așa că, pentru cei care pot :
    Ăsta este un caz de ajutat, un mic sprijin acordat acestor copii este ca o gură de oxigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here