spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Loviți în orgoliu, polițiștii vasluieni au arătat că știu meserie și l-au arestat „fulgerător” pe unul dintre agresorii care a tâlhărit-o și violat-o pe femeia de 67 de ani, sub podul de la Gară

- Advertisement -

ARESTARE… Polițiștii vasluieni s-au mobilizat exemplar după ce cotidianul Vremea Nouă a publicat drama femeii de 67 de ani din Vaslui, care în urmă cu 13 zile a fost tâlhărită și violată într-o zonă intens circulată. Un individ de 35 de ani a fost reținut sub acuzația de viol și tâlhărie calificată, urmând ca mâine să fie dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă. La percheziții au fost găsite bijuteriile femeii și telefonul mobil. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat de 35 de ani din municipiul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și tâlhărie calificată, în noaptea de 19/20 iulie 2023, în municipiul Vaslui. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul ar fi întreținut raporturi sexuale prin constrângere cu o femeie în vârstă de 67 de ani, deposedând-o prin violență de mai multe bijuterii din aur, un telefon mobil și suma de 150 de lei. Bijuteriile și telefonul mobil au fost recuperate. Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 4 august, polițiștii vasluieni au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și tâlhărie calificată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii au acționat cu frâna trasă de mână… Le-au trebuit 13 zile să prindă un infractor care a lăsat foarte multe urme la fața locului

Acțiunea polițiștilor vasluieni vine cam târziu. Vremea Nouă a cerut detalii despre mersul anchetei acum șapte zile și reporterii ziarului au fost rugați să nu publice informațiile, pentru a nu dăuna anchetei, ceea ce au și făcut. Însă este de nejustificat mersul greoi al anchetei, atât timp cât cazul era de destul de clar. Tocmai din acest motiv, ziarul Vremea Nouă nu a dezvăluit în articolul publicat ieri, faptul că există și un martor care a văzut grozăvia și care a sărit în ajutorul femeii violate și tâlhărite, aducând-o acasă, tocmai pentru a ajuta ancheta. Curios este că în momentul în care Vremea Nouă a decis publicarea articolului, polițiștii vasluieni au și scos din joben agresorul, dar despre restul grupului aceștia nu spun nimic. După cum spun surse din anchetă, agresorul este o persoană fără niciun căpătâi, dependent de alcool și prin urmare ușor de prins, având în vedere că a lăsat o sumedenie de urme în câmpul infracțional. Au trecut două săptămâni de la depunerea reclamației și de abia astăzi acesta a fost prins. Însă în comunicat nu se pomenește nimic de cele două persoane, care conform declarației victimei, dată în fața polițiștilor, ar fi participat la tâlhărie și viol. Femeia a spus că a fost acostată de un grup de trei persoane, „doi tineri și o fată cu părul până la umeri”. Din informațiile deținute de reporterii Vremea Nouă se pare că în acel grup care a acostat-o pe femeie a fost și un minor. Cât despre presupusa membră a grupului, „fata cu părul până la umeri”, investigatorii încă nu au stabilit dacă are vreo vină. Aceștia cred că pur și simplu aceasta doar a trecut pe acolo în momentul acostării femeii de 67 de ani. Atunci se impune întrebarea: Dacă a fost martoră la eveniment, de ce nu a alertat Poliția prin numărul de urgență 112?

Cine a fost martorul misterios care se presupune că a văzut scena violului

În timpul acestei anchete, reporterii Vremea Nouă au aflat că este un martor misterios care a văzut toată scena și că acesta ar putea identifica agresorii. Însă informația nu s-a adeverit în totalitate. Acesta a fost doar persoana care a adus-o acasă pe victimă, după ce s-a consumat grozăvia și că, de fapt, nu a văzut cum s-au petrecut faptele. Va fi interesant de urmărit ce contribuție a avut acel minor la tâlhărie și viol, fiindcă, așa cum se arată în comunicatul Poliției, acestuia nu i-a fost adusă nicio acuzație.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. si daca !!!!! femeia de 67 voia sa si mai aminteasca si ea de clipele fierbinti din anii tineretii …. cu orice risc atunci ? si cite ca ele? Viol ,sau agresiune, , una e incercarea si alta e futaiala cu forta.
    Bine fac politistii.. analizind in profunzime fiecare moment al cazului sesizat.
    Dar cu cei care se sexeaza in blocurile de scari cum ramane ?

  2. Bravo, domnule comisar Andronache! Un judiciarist adevărat, merită șef de poliție. Din prostie și cu pile au ajuns șefi doar ăștia… ajutor de semafor. S-a dus p.lii politia…

  3. Ooooo…ziarul „Răcnetul Dreptății”..dacă poliția ar munci cum pretindeți voi că faceți jurnalism, eram în Belarus… 😀

    • Bine spus, frate, au ajuns maimuțoii ăștia de așa ziși jurnaliști sa dea ultimatum la polițiști când sa rezolve cazurile, că ei sunt la înălțime; dacă nu i baga nimeni la pușcărie pe alde Timofticiuc pt toate fărădelegile făcute , au prins tupeu și vor sa conducă ei instituții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.