27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Loviturã de gratie pentru Jackson, pistolarul pãcãlici de la Husi

LA LOC COMANDA…Doar pentru mai putin de douã zile, Rãscanu Paul Dan, zis Jackson, a simtit gustul libertãtii. Si asta dupã ce magistratii huseni au admis cererea de înlocuire a arestului preventiv cu mãsura arestului la domiciliu. Bucuria lui Jackson a fost una extrem de scurtã. Procurorii au contestat decizia si Tribunalul Vaslui l-au trimis pe pistolarul husean, din nou, în spatele gratiilor. Asa zisul pistolar a fost arestat anul trecut dupã ce, cu un pistol de jucãrie, a reusit sã semene panicã în oras. Jackson a amenitat câtiva trecãtori cu pistolul. Speriati, acestia au sunat la 112 si, în scurt timp, Jackson, o mai veche cunostintã a politistilor, a fost retinut. Magistratii au emis pe numele lui dar si pe al unui amic din Stãnilesti, mandate de arestare pentru 30 de zile.

Trimis dupã gratii pentru o faptã demnã de cascadorii râsului, Rãscanu Paul Dan, zis si Jackson, un husean de 35 de ani, a simtit, zilele trecute, gustul libertãtii. Numai cã bucuria sa a fost de foarte scurtã duratã. Si asta pentru cã decizia magistratilor huseni de înlocuire a arestului preventiv cu mãsura arestului la domiciliu nu a fost pe placul procurorilor. Astfel, decizia a fost contestatã si magistratii Tribunalului Vaslui l-au trimis pe Jackson înapoi în spatele gratiilor. Huseanul a ajuns în atentia procurorilor dupã ce un apel la 112 fãcut de un bãrbat anunta faptul cã, în timp ce se afla în benzinãria de la Petrom, un individ aflat la volanul unui BMW, s-a luat la scandal cu grupul lui de prieteni. La un moment dat, bãrbatul l-a apucat de umeri si l-ar fi amenintat cu un pistol, cu care a si tras. Le-a mai spus politistilor cã i-a fost spartã oglinda retrovizoare si cã situatia a degenerat, toatã lumea din PECO panicându-se. Oamenii legii au pornit la locul incidentului, însã la foarte scurt timp, un alt apel la 112, fãcut de un cetãtean moldovean, a reclamat faptul cã si el a fost amenintat cu pistolul, pe Calea Basarabiei, dupã ce un individ dintr-un BMW l-a sicanat în trafic. Moldoveanul ar fi intrat la benzinãria Luckoil si a sunat la 112. Toate aceste date, coroborate, duceau la o singurã concluzie: prin târg se plimbã într-un BMW un individ înarmat, care amenintã populatia! Reactia oamenilor legii a fost exemplarã, astfel cã, în scurt timp, au reusit sã îl identifice pe „mafiot”, mai ales cã cetãteanul moldovean l-ar fi identificat într-o pozã arãtatã de politisti, pe cel care l-a amenintat cu arma. Politistii si-au dat destul de repede seama cã cel care i-a pus pe jar e nimeni altul decât Rîscanu Paul Dan, o veche cunostintã de-a lor, cunoscut în oras sub numele de Jackson. Interesant era faptul cã Jackson se remarcase în oras prin traficul cu tigãri de contrabandã si nu mai fãcuse agitatie publicã de felul acesta, mai ales amenintãri cu pistolul la drumul mare. Politistii s-au miscat repede, la fel si procurorul, care le-a dat mandat de perchezitie. În proximitatea locuintei lui Rîscanu a fost vãzut autoturismul acestuia, semn cã omul ajunsese acasã, linistit, dupã ce a bãgat atâta lume în toti sperietii. Un echipaj a supravegheat în permanentã autovehiculul, ca nu cumva suspectul sã le scape, cât timp au îndeplinit formalitãtile pentru descinderea ce avea sã urmeze. Când au intrat peste Jackson, au gãsit si arma cu care s-a tras, însã bãrbatul a recunoscut cã nu era decât o jucãrie, sub forma unei brichete, care putea fi însã foarte usor confundatã cu un pistol adevãrat, mai ales cã scotea un zgomot foarte asemãnãtor cu sunetul produs de o armã realã. Atât Rîscanu, cât si tânãrul care îl însotea în momentul „atacurilor”, Males Radu, din localitatea Gura Vãii, au fost luati la sectie, pentru cercetãri fatã de sãvârsirea infractiunilor de tulburare a linistii si ordinii publice si distrugere.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Vă dați seama ce caz dificil întâmpină din nou milițienii huseni, lătrai de garda veche și mirobolantii magistrați în frunte cu presfintiile sale doamne pupeze procurori, chiar e caz de presa domle.. Lumea se confrunta cu probleme serioase iar voi ca de obicei cu gainarii specifice justiției ca na tre sa justifice și oamenii salariile de bulangii, mi e scârbă, ba unu face o gluma, ba unu și a bătut femeia ba amenințări cu moartea, bai oameni buni serios, sunteti se toată aroma..duhneste din satelit ce kkt se dosare instrumentati.. Articol de marca ca de obicei marca vreme a noua🤣

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here