spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Lovitură grea pentru “combinatorii” din Vaslui, care își pun locuințele la dispoziția moldovenilor!

- Advertisement -
RECORD… În numai trei apartamente din municipiul Vaslui locuiesc aproape 10.000 de moldoveni. Doar în acte, scopul fiind obținerea cetățeniei române.

ALTE CONDIȚII… Senatul a adoptat miercuri, în plen, propunerea legislativă prin care se stabilește că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate decât maximum zece persoane. Acest proiect lovește, în primul rând, pe combinatorii care își pun locuințele la dispoziția cetățenilor din Republica Moldova, pentru ca aceștia să poată obține cetățenia română. În municipiul Vaslui sunt zeci de astfel de apartamente și garsoniere suprapopulate. La blocul 32, spre exemplu, într-o garsonieră de câțiva metri pătrați, au fost luați în spațiu peste 3.200 de moldoveni.

Senatul a adoptat miercuri, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români prin care se stabilește că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate decât maximum zece persoane. Au fost înregistrate 64 de voturi “pentru”, 12 “împotrivă” și 19 abțineri. “Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Național de Evidență a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Această limitare nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă să înțelege titularul dreptului locativ, soțul, soția acestuia, rudele titularului și cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, se arată în propunerea legislativă inițiată de un grup de parlamentari PSD, potrivit Agerpres. Propunerea legislativă are ca scop îmbunătățirea calității serviciilor de evidență a persoanelor, a datelor înregistrate în Registrul de Evidență a Persoanelor, precum și crearea de facilități cetățenilor români la obținerea actelor de identitate.

Vasluiul, orașul unde 10.000 de moldoveni au domiciliul în trei apartamente

Dintre toate orașele din județul Vaslui, în municipiul reședință sunt concentrați cei mai mulți moldoveni, care nu au locuit aici nici măcar o zi. La recensământul din 2011, populația Vasluiului era de 55.000 de locuitori, la recensământul de anul trecut au ieșit la numărătoare puțin peste 63.000 de locuitori, însă în ziua alegerilor, la urne sunt așteptați în jur de 140.000 de locuitori ai Vasluiului. Diferența, de aproape 80.000 de locuitori, este făcută de cetățenii din Republica Moldova, care locuiesc doar cu actele în municipiul Vaslui. Recordul este deținut de o femeie de pe strada Avântului, bl.46, care are luați în spațiu nu mai puțin de 3.500 de moldoveni. Urmează apoi un proprietar de pe str. M. Kogălniceanu, bl. 32, în al cărui apartament locuiesc 3.200 de persoane din Republica Moldova. Pe locul 3 se află zona Gării, mai exact un apartament situat pe strada Feroviari, bl.356, unde locuiesc 3.100 de persoane. La o simplă numărătoare, se constată că în numai trei apartamente din municipiul Vaslui locuiesc aproape 10.000 de moldoveni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII