9.4 C
Vaslui
21-mart.-2023

Lovitură grea pentru “combinatorii” din Vaslui, care își pun locuințele la dispoziția moldovenilor!

- Advertisement -
RECORD… În numai trei apartamente din municipiul Vaslui locuiesc aproape 10.000 de moldoveni. Doar în acte, scopul fiind obținerea cetățeniei române.

ALTE CONDIȚII… Senatul a adoptat miercuri, în plen, propunerea legislativă prin care se stabilește că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate decât maximum zece persoane. Acest proiect lovește, în primul rând, pe combinatorii care își pun locuințele la dispoziția cetățenilor din Republica Moldova, pentru ca aceștia să poată obține cetățenia română. În municipiul Vaslui sunt zeci de astfel de apartamente și garsoniere suprapopulate. La blocul 32, spre exemplu, într-o garsonieră de câțiva metri pătrați, au fost luați în spațiu peste 3.200 de moldoveni.

Senatul a adoptat miercuri, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români prin care se stabilește că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate decât maximum zece persoane. Au fost înregistrate 64 de voturi “pentru”, 12 “împotrivă” și 19 abțineri. “Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Național de Evidență a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Această limitare nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă să înțelege titularul dreptului locativ, soțul, soția acestuia, rudele titularului și cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, se arată în propunerea legislativă inițiată de un grup de parlamentari PSD, potrivit Agerpres. Propunerea legislativă are ca scop îmbunătățirea calității serviciilor de evidență a persoanelor, a datelor înregistrate în Registrul de Evidență a Persoanelor, precum și crearea de facilități cetățenilor români la obținerea actelor de identitate.

Vasluiul, orașul unde 10.000 de moldoveni au domiciliul în trei apartamente

Dintre toate orașele din județul Vaslui, în municipiul reședință sunt concentrați cei mai mulți moldoveni, care nu au locuit aici nici măcar o zi. La recensământul din 2011, populația Vasluiului era de 55.000 de locuitori, la recensământul de anul trecut au ieșit la numărătoare puțin peste 63.000 de locuitori, însă în ziua alegerilor, la urne sunt așteptați în jur de 140.000 de locuitori ai Vasluiului. Diferența, de aproape 80.000 de locuitori, este făcută de cetățenii din Republica Moldova, care locuiesc doar cu actele în municipiul Vaslui. Recordul este deținut de o femeie de pe strada Avântului, bl.46, care are luați în spațiu nu mai puțin de 3.500 de moldoveni. Urmează apoi un proprietar de pe str. M. Kogălniceanu, bl. 32, în al cărui apartament locuiesc 3.200 de persoane din Republica Moldova. Pe locul 3 se află zona Gării, mai exact un apartament situat pe strada Feroviari, bl.356, unde locuiesc 3.100 de persoane. La o simplă numărătoare, se constată că în numai trei apartamente din municipiul Vaslui locuiesc aproape 10.000 de moldoveni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Asa e!Cei care nu dau bani stau cu orele la coadă, iar cei care dau fac pozele prin spate și li se dau și cărțile de identitate în aceeași zi.Angajatele ies din birou și tratează cu cele 2 doamne care acostează oamenii din sală.Si bonuri de ordine dau tot ele.Doua femei fără ocupație care din asta trăiesc. De ani de zile e aceeași poveste.Ti se face greață. Pe lângă salariile mari pe care le au mai primesc și șpagă. Se fac mai multe cărți de identitate în birourile din spate.N-au pic de jenă și nu se feresc de nimeni.De ce închide toată lumea ochii?De ce mai au pauză de igienizare dacă s-au ridicat restricțiile Covid.Am văzut oameni de la țară necăjiți care vin zile la rând să-si facă cartea de identitate. Poate împrumută banii de autobuz.150 lei costă să-ți faci cartea de identitate ei s-o ridici în aceeași zi,iar banii se împart între angajați și femeile alea din sală. RUȘINE Evidență Populație ,de câte ori întru în sediul vostru îmi vine să vomit.

 2. In fiecare dimineață sunt trei femei , administratori de asociație , polițiști în civil care fac această treabă murdară. Poliția știe și împart euroii. Bonurile ajung la persoanele care sunt mână în mână cu polițiștii locali, pe post de paznici, și vasluienii sunt umiliți de toți care lucrează în această instituție. Vin persoane, se fotografiază prin birouri, prin spate, și polițiștii de la ghișeu o fac pe nevinovații.
  Împart cu toții o atitudine de ,,nevinovăție,, , tocmai într-o instituție a Poliției Locale unde ar trebui ordine și disciplină.
  Nimeni nu-i ia la întrebări pe acești polițiști că la acea adresă cu știința lor s-a încălcat legea?

 3. Vin cu o completare mică dar foarte importantă.Prețul de a lua o persoană din Rep.Moldova în spațiu este de 100 de euro.Acum faceti calculul.

 4. A se ancheta aceasta mare afacere cu organele statului. Se pleaca de la doi trei locuitori de pe Avantului si se ajunge la… Buzatu! El a impacat si capra si varza cu aceasta inginerie smechereasca. Si-a asigurat voturile tuturor celor de pe Avantului si Calugareni, plus milioane aduse la bugetul judetului pe baza moldovenilor, plus alte mii de voturi din pix pe baza acestor votanti invizibili pe care nu i-a vazut nimeni prin oras in afara de birourile pentru acte de identitate si pasapoarte. Se cunoaste afinitatea lui pentru moldoveni, acum trebuie sa mai si plateasca, pentru ca doar el a beneficiat.

 5. Hoția, corupția, șmechereala ieftină, prostia guvernează ! V-ați întrebat oare prin ce miracol, Vasluiul, un târgușor de 5000 suflete în 1968, ( trenurile rapide nu opreau în gărișoara din Vaslui)când s-a realizat organizarea administrativ teritorială și Virgil Trofin ( mare comunist în C.C , originar din Lipovăț) l-a propus județ, a ajuns astăzi la 120.000 de locuitori.??? Oare câți dintre aceștia plătesc taxe și impozite la Primăria din Vaslui?? Adică un oraș de dimensiunea Bacăului, Sucevei, Buzăului etc Pentru vasluianul de rând creșterea aceasta artificială, ireală, nu-i nici o sfârâială, nu-l încălzește cu nimic. Crescând gradul orașului, exponențial, cresc doar lefurile funcționarilor, numărul aleșilor locali, la nivel parlamentar etc. Poate că , realist , vorbind, cineva cu minte în cap se va autosesiza și va lua măsurile care se cuvin. Greu nu este! Doar voință să fie!

 6. Dar cei care sunt platiti sa verifice aceste nereguli (hotii), de ce nu sunt trasi la raspundere???
  Cat de mare este aceasta filiera si cine profita de ea??? Sunt sigur ca nu e numai vina celui de la ghiseu!
  Se stie de aceste golanii de ani de zile, iar organele abilitate zac in popusoi! Auzi, 3500 de locuitori intr-un apartament si nimeni nu se sesizeaza!
  RUSINE!!!

 7. Nu mai contează ca oricum și-au făcut toți plinul. Angajații prospera pe zi ce trece. Șeful de acolo i-a rezolvat pe toți și gata, s-a evaporat. S-a dus în alta instituție. Toată lumea e mulțumită. Păcat de dna, ca nu și-a făcut treaba! A închis ochii la multele ilegalități făcute în clădirea respectiva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.