Lovitură pentru mii de vasluieni, care își programaseră nunțile și botezurile în perioada următoare: premierul ia în calcul sistarea acestor evenimente

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni dimineață, că va propune fie sistarea evenimentelor private, cum sunt nunțile și botezurile, fie limitarea lor la maximum 20 de persoane. Acestea reprezintă surse de îmbolnăvire cu coronavirus, iar mulți organizatori și participanți nu respectă regulile, a argumentat șeful Guvernului.

“Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar că reprezintă una dintre sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la maximum 20 de persoane. Azi, legea este cu maximum 50 de persoane, dar sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă legea. Obiectivul nostru este să oprim răspândirea virusului”, a declarat Orban. Prim-ministrul îi sfătuiește pe oameni „să nu se mai ducă la nunți”. Acesta a explicat că, pe baza analizei specialiștilor, evenimentele private – nunțile, petrecerile – reprezintă o sursă de îmbolnăvire, pentru că nu se respectă numărul de participanți și nici regulile de protecție sanitară. “Trebuie respectate regulile pe care le prezentăm de la începutul pandemiei. Din păcate, încă există mulți oameni care nu respectă aceste reguli, iar virusul nu iartă pe nimeni”, a spus Orban.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ