8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Lovitură pentru Spitalul Huși: încă un medic bun părăsește unitatea și se alătură echipei Spitalului din Bârlad!

- Advertisement -
Dr. Doina Ojog (sursa foto: ACS Husana Husi

EȘEC… Unul dintre medicii îndrăgiți din Spitalul Huși, Doina Ojog, specialist ORL, a părăsit instituția și, din prima zi a lunii august, s-a alăturat prin transfer echipei medicale a Spitalului municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost primită cu brațele deschise. Mutarea este cu atât mai surprinzătoare, cu cât autoritățile locale au susținut des în ultima vreme că Spitalul Huși ar fi într-o permanentă căutare de noi medici, ceea ce, teoretic, ar fi trebuit să impună o grijă deosebită măcar în a-i păstra pe cei deja existenți în instituție. Iată însă că, din păcate, unii medici de la Huși aleg să plece. Pacienții care au cunoscut-o pe dr. Doina Ojog o regretă și se declară nedumeriți de faptul că spitalul din Huși nu a reușit să păstreze un bun profesionist. Doctorița Ojog și-a câștigat respectul și simpatia localnicilor și prin faptul că a fost implicată direct în viața comunității hușene, prin colaborarea cu Asociația Sportivă Hușana Huși. Unii și-o amintesc pe stadion, fiind acolo, în mijlocul suporterilor, întotdeauna ca un om de bază pentru sportivi. „Delicată, drăguță, foarte bine pregătită profesional, într-un cuvânt, un om demn de tot respectul. Păcat că asemenea medici nu rămân la noi”, spun foștii colaboratori ai medicului Ojog.

Medicul Doina Ojog și-a încheiat contractul cu Spitalul Huși la finele lunii iulie și, din august, face parte din echipa Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad. Referințele activității sale, date atât de pacienți, cât și de foștii colegi, o prezintă ca pe un profesionist ce poate însemna un câștig pentru bârlădeni, dar și o pierdere pentru hușeni. Medicul Ojog a activat în Ambulatoriul Spitalului Huși, unde pacienții spun că erau mulți cei care veneau zilnic pentru consultații și tratament. Absolventă a Facultății de Medicină din Chișinău, Republica Moldova (locul său de baștină, n.r.), Doina Ojog și-a făcut rezidențiatul la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. A venit apoi la Spitalul Huși, unde a reușit repede să se facă remarcată, mai ales că nu a ezitat o clipă, spun hușenii apropiați Clubului Sportiv Hușana Huși, să se alăture colectivului de aici și să ajute sportivii.

Medicului Doina Ojog i s-a aprobat transferul și a fost primită în colectivul Spitalului din Bârlad cu brațele deschise

„Decizia de a se transfera la un alt spital aparține fiecărui medic, iar dacă acolo unde vrei să te transferi, colectivul te mai primește și frumos, cu încredere și colegialitate, atunci nimeni nu poate stopa nicicum pașii profesionali ai oricărui medic. Doamna Doina Ojog a plecat de la Huși din motivele dânsei. Așa pierdem oamenii buni, medici buni, la care te duci când te doare. Asta nu înțeleg mulți, că la doctor nu te duci de bucurie, de simpatie, de veselie, ci te duci când te doare, când ți-e frică de boală, când ai o rudă care are nevoie de ajutor. Și acolo trebuie să găsești un doctor bine pregătit, care să îți vorbească frumos, să se uite la tine fără să te judece, fără să pretindă ceva și care să se priceapă cu adevărat la diagnostic, la tratament, la Medicină într-un cuvânt. Dacă Medicină a învățat, atunci Medicină să facă cu tot dragul. Sunt medici buni în Spitalul Huși, care însă trebuie păstrați. Asta este problema. Un medic bun, dacă este recunoscut pentru seriozitatea lui, dacă e respectat în profesie, cum e și cazul doctoriței Ojog, își face loc oriunde și e primit imediat în altă parte. Cei care pierd sunt pacienții. Probabil, Spitalul Huși va căuta un alt medic ORL, dar problema este că medicii nu sunt ușor de găsit, știm cu toții. Uitați-vă, de exemplu, într-un an, în Ambulatoriu, medicul ORL a acordat aproape 1300 de consultații, ceea ce înseamnă că sunt pacienți care au zilnic nevoie de medic. Medicii însă sunt greu de găsit. E o problemă la nivel de țară, nu doar în județul Vaslui”, au spus medicii din Spitalul Huși. Drept dovadă pentru cele spuse de cadrele medicale este și anunțul prin care, de destul de mult timp, Spitalul Huși caută medici rezidenți, specialiști sau primari în specialități precum: Pediatrie, Medicină de Urgență, Gastroenterologie, Diabet zaharat, Radiologie și Cardiologie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

27 COMENTARII

 1. Dc fiecare a lăudat sau denigrat Dr/PERS,profit și eu sa mi laud și susțin în continuare Dr cu câteva cuvinte incurajatoare:Domnule Doctor/Director Popa Bogdan Vasile sunteți un medic de excepție parca trimis de Dumnezeu, un om bun și frumos la suflet,va sunt f recunoscătoare pt profesionalismul dv și răbdarea care o aveți cu mine,important e sa fiți sănătos și cei dragi dv sa va susțină mereuin toate.Nu aveți de ce sa fiți supărați pe mine ca și asa sa îndepărtat prea mult de imp stiri și fiecare a transformat o după bunul plac în altceva.

 2. Nici pomeneala! Asa si endocrinolog a fost pe post si i in bucuresti acu din cauza fostei directoare care-i reprosa ca nici salariul nu-l justifica dar nu-i dadea nici ecograf nici teste hormonale la lab spitalului! Cine a fost pe post si nu a ramas avand conditii ?? Si -au batut joc de ei de asta au plecat!! Nu i rampa de lansare sunt oameni care au vrut au muncit dar cand au simtit ca nesimtirea este imensa din partea conducerii au plecat, pt ca doctorul este o persoana nobila nu o carpa la dispoziția unora si altora!!! Cardioloaga de ce a plecat??ortopezii de ce au plecat? Ca nu li s-a achiziționat roentgen mobil sa si poata face profesia cum au invatat nu sa infunde puscaria pe motiv de malpraxis. TOATE PLECARILE AU FOST ERORI DE MANAGEMENT!!!

  • Subscriu! Consilierii locali sunt la fel de vinovati si responsabili ca primarul. Toti! Sa fii de acord cu asa ceva, cu asa pseudomanager si pseudomanagement inseamna sa iti bati joc de medici si de pacienti. Rusine conducerii primariei Husi si consilierilor locali, de la toate partidele politice. niciunul nu l-am auzit sa zica nimic si vine acreditarea spitalului iar oamenii stau cu frica. 🙁 trist!

 3. Fb punctat și nu toată lumea vrea sa tinda spre mai bine când și dc se poate sau mai târziu (ca niciodată nu e prea târziu către bine nu mai bine mai târziu decât niciodată)nu ce ați jignit din nou astăzi în toate felurile posibile de am crezut ce înnebuniți definitiv. Poate pe viitor nu se mai face din țânțar ,armăsar.

 4. Vin cu o mica rectificare pt mine cuvântul înțepat înseamnă vb de rau(am scris într-unul din msg)dar grăbindu-ma ca mai am și treaba câteodată greșesc f mult în exprimări.

  • Da. Vasilică (psihopupu) te iertăm pentru ”f multe în exprimări”. 😀 ))))
   Da’ acum că te-am iertat sincer, vezi ce faci cu acreditarea spitalului, că ai dus unitatea în faliment! Ai vrut să fugi, dar ai dat cu dovleacul de zid. Tipic.
   Demisia, șoric!

 5. Hotărâți-vă pana la urma sub ce pseudonim scrie Domnul Manager,felicitări dragilor ca ați scos din nou caracterul uman plăcut jigninnd cu,comentariile voastre.

 6. Mare greseala,mare prostie,mare marlanie,a facut Ludovic Orban cand l.a pus pe agitatul mana moarta ministru al sanatatii.Care ministru scos din anonim pe veci,a scuipat mana celui care a gresit Asa ti.a trebuit L.Orban,sa te inveti minte in a promova caricaturi parvenite.Ptiuuuuuuu !

  • Popa, opreste-te!! Nu au legatura cu articolul de față comentariile acestea! Ce a facut dr Tataru in viata lui , matale n-ai sa reusesti nici daca ai trai 7 vieti fugarit prin curtea lui pe post de motan, asa ca, vezi de treaba , munceste, mai calca si matale pe la serviciu , mai struneste-ti secretara sa nu mai scrie antedatate cu pixuri diferite, mai verifica-ti „aparatul tehnico- administrativ din spate”( a se interpreta spatele curtii)!

   • Lasa-l pe Tataru in treaba lui….Conteaza cu cine il compari .
    Daca–l compari cu Dragomir, Tarcoveanu, Plesa ( nu vreau sa ies din Moldova) , parca nu a facut mare lucru

    • Asa este! Nici o secunda nu l -a comparat pe dr Tataru cu nimeni! Este de ajuns sa vii intr-o zi obisnuita in spital, si sa vezi cum asteapta pacientii tacuti , ordonati , ca sa fie consultati de dumnealui! Sa iei foile de observatie si sa vezi cate familii doresc in scris sa se transfere cei dragi lor , la dr Tataru pt a fi salvati! Nu stiu daca este vb aici de un concurs cu linie de start si de sosire. Este o competitie cu moartea pe care aceasta din urma o pierde tocmai pentru ca intervine acest chirurg! Sunt angajatii spitalului care spun cat de in nesiguranta se simt in caz de accident de ex cand tb sa intervină un chirurg cat dr Tataru este plecat la București! Asta-i cartea dumnealui de vizita!!!

 7. Știrea aceasta ar fii trebuit sa scoată bunătatea din voi și sa transmiteți Doamnei DR cuv frumoase și de incurajare,dar nu frustrările își spun din nou cuvântul și aruncați vina pe cine va vine în cap actuala, vechea conducere și chiar nu pomenește deloc numele Domnului Director/Doctor Popa Bogdan Vasile poate doar un pic voalat din ce citește analfabeta(porecla și jignire dată de marii autori ai cărți „Codul Bunelor Maniere”)în acest articol e un pic înțepat Domnul Manager,iar va ți încins și va axați pe ce nu trebuie.

 8. Lasati, draga, ca ati acceptat casapul si golanoiul abject drept pastor politic la un card de oi.
  Asa va trebuie. V-ati legat de gard cu funie sa nu plece? Nu, stiu ca nu, doar v-a amenintat sa semnati memoriu de ramanere
  Dar tot aveti raspunderea semnaturii. Fiecare care ati semnat veti fi responsabili pt tot ce se va intampla. Memoriul cu toate semnaturile va iesi la iveala. Ce bine o sa-mi para atunci, ca sa vada lumea cata demnitate si curaj si responsabilitate aveti in voi!
  Nu mizeria de golanoi 0 profesional va deconta, ci voi. Sunteti girantii lui, nu? Sa n-aiba ce cauta la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, ca ii sectionam gleznutele, fara anestezic. Prietenii stiu. 😀 )))
  La SJU nu sunt oi, ci sunt cadre medicale cu caracter, educatie, aspiratii profesionale serioase si temeinice si demnitate!
  Respect, intreg colectivul SJU Vaslui! Reverenta!

 9. Ce să facă domnul fost ministru? Deși are salariul peste 20000 lei primește în continuare șpăgi de zeci de mii de la cei pe care îi operează. Rușine!!!

  • Băi, ete că pe mine m-o operat și nu mi-o cerut niciun ban și-s bine, mulțumesc lui Dumnezeu. În ziua ceia o operat 6 bolnavi cu tot cu mine si n-am auzit pe careva sa zica ca i-o cerut vreun ban dar daca tu stii altceva fa plangere la parchet ca altfel nu esti decat un frustrat care scrie prostii …

  • Si cam ce-ar putea sa faca?? Asa dupa mintea ta? Sa-l ia pe popa de gat si sa-l zvarla in strada, sa munceasca in locul colegilor care dorm prin garzi cam ce sa faca? Sa ii infiinteze el compartiment doctoritei in spital? Sa i inchirieze apartament ca sa stea cu copiii,sa cumpere spirt si tifon? Sa schimbe tevile de prin curte ca zici ca a trecut razboiul din ucraina pe acolo? Sa concedieze el tot ce-au angajat astia pe bani grei ca astfel intr-un final sa mearga lucrurile?

 10. Doctorita a plecat din acelasi motiv pentru care raman doar caricaturile semnatare de petii!! Sa va fie rusine!! Lipsa medicamente lipsa materiale sanitare proceduri si protocoale concepute din ..fundul mintii unor reale valori , lipsa plan de management, lipsa buget coerent indreptat spre nevoi , haos …aici si acum nici macar nu mai este de zambete si caterinca! Este de facut frica de panica d
  ! Cu o situatie pe plan national si internațional absolut precara , cu o inflației care explodeaza , cu seceta care a macinat , nu -i locul nu-i momentul de pseudointelectuali care sa dirijeze destine! Astia care ati semnat petii sunteti raspunzatori directi de cei care vor cadea datorita gestului vostru de la cei mici infirmieri brancardieri spalatorese bucatarese etc la asistenti Pe minus nu va sta o vesnicie si vor pleca unul cate unul . Unde?? Acasa pentru a privi in ochii copiilor lor care cer de incaltat de imbracat care cer o bucata de paine! Semnati petitii sa ramana un manager pe care judeteanul nu l-a dorit nici ca medic nici ca lider! Ei au trecut o acreditare ei isi iau un salariu ei sunt bine. Voi cum veti fi??? Deja cei mici se framanta, vorbesc,se plang, se tem..si teama de foame de rate de copii este cea mai mare!!! Cei cu adevarat inteligenti sa faca astfel incat sa le fie bine ! Comunitatea?? Comunitatea sa voteze pe ciupilan care accepta tacit nenorocirea lor! El este la fel de responsabil si de complice de tot ceea ce se intampla! Si el ia la fel de la misto totul si in timp ce tara arde el o piaptana pe sor sa cu cativa banuti in plus pe langa cei enorm de multi si nemeritati din fotoliul de „submanager”!!!

  • Se stie de la Revolutie ca Husi este o rampa de lansare pentru ORL-isti. Verificati toti ORL-istii care au dat rezidentiate pe post ( si au zis ca stau 5 ani pe acolo,) , dupa acare au plecat prin Iasi, Barlad, Vaslui etc inainte de „termen”.
   La fel a facut si fata….Probabil ca traseul este Husi , Barlad, Iasi sau Bucuresti( stat sau privat) si cu putin noroc ….peste granita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.