Lovitură pentru Tik Tok. Reţeaua de socializare a fost dată în judecată pentru colectarea datelor copiilor

TikTok este în centrul unui scandal. Reţeaua de socializare are o plângere în instanţă depusă de fostul comisar pentru drepturile copiilor din Anglia, Anne Longfield.

Lovitură pentru Tik Tok. Solicitarea a fost depusă având în vedere modul în care platforma colectează şi utilizează datele copiilor.

Plângerea a fost depusă în numele a milioane de copii din Regatul Unit şi ai Uniunii Europene care au folosit aplicaţia foarte mult, în ultima vreme. În cazul în care instanţa va considera reţeaua de socializare vinovată, copiii afectaţi vor primi despăgubiri. TikTok preia informaţiile personale ale copiilor, inclusiv numerele de telefon, videoclipurile, locaţia exactă şi datele biometrice, fără transparenţă, fără consimţământul necesar cerut de lege şi fără ca tinerii sau părinţii să ştie ce se face cu informaţiile respective.

TikTok preia informaţiile personale ale copiilor, inclusiv numerele de telefon, videoclipurile, locaţia exactă şi datele biometrice, fără transparenţă, fără consimţământul necesar cerut de lege şi fără ca tinerii sau părinţii să ştie ce se face cu informaţiile respective.

„Confidenţialitatea şi siguranţa sunt priorităţi de top pentru TikTok şi avem politici, procese şi tehnologii robuste pentru a ajuta la protejarea tuturor utilizatorilor şi, în special, a utilizatorilor noştri adolescenţi. Credem că afirmaţiile nu au temei şi intenţionăm să apărăm ferm”, spun reprezentanţii aplicaţiei. …https://www.romaniatv.net/lovitura-pentru-tik-tok-reteaua-de-socilizare-a-fost-data-in-judecata-pentru-colectarea-datelor-copiilor_5435348.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ