15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

LUATI DE VAL!

- Advertisement -

Conducerea FEPA si liderul de sindicat, cercetati penal!

AM AVUT DREPTATE În urma aparitiei în cotidianul nostru a articolului referitor la abuzul comis de conducerea FEPA Bârlad si liderul de sindicat, care au emis o decizie aiuristicã, obligând salariatii sã meargã la vot la referendum, întelegându-se cã altfel vor fi dati afarã din fabricã, autoritãtile statului s-au pus imediat în miscare. Pe numele lui Tudorel Hãrãbor, Vasile Conea si Vasile Mârzac, cei care semneazã decizia tembelã, s-a deschis un dosar penal, pentru încãlcarea legii referendumului si pentru abuz în servicu, ei riscând ori amendã penalã ori închisoare.

Liderul de sindicat de la Fepa Bârlad, Vasile Mârzac, si seful administratiei sunt cercetati de politia din localitate în legãturã cu o circularã emisã în atentia angajatilor prin care erau somati sã se prezinte, luni, 30 iulie, la locul de muncã numai dacã vor face dovada, cu buletinul stampilat, cã au votat la referendum. Vã reamintim cã, acum câteva zile, conducerea, reprezentatã de Tudorel Hãrãbor si Vasile Conea, împreunã cu Sindicatul Liber, prin liderul Vasile Mârzac, au emis o decizie prin care îi îndeamnã pe cei peste 500 de salariati sã meargã la vot, referendumul fiind, din punctul lor de vedere, foarte important pentru tarã si societatea FEPA în sine si sã voteze cum le dicteazã constiinta, numai sã se ducã! Însã, ultima frazã din decizie încalcã flagrant dreptul cetãteanului, conform Constitutiei, la liberã opinie si anume la dreptul sãu de a se prezenta sau nu la vot. „Accesul în societate pe data de 30.07.2012 se va face pe baza Cãrtii de identitate ca va avea atasat pe verso dovada VOTULUI”, sunã ultima frazã, care i-a fãcut pe muncitorii acestei societãti sã se întrebe dacã nu cumva vor fi dati afarã! „Pe rolul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad a fost înregistratã, joi, o cauzã penalã având ca obiect sãvârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor de cãtre liderul de sindicat, Vasile Marzac, si seful administratiei, Vasile Conea. Dosarul s-a constituit ca urmare a faptului cã noi ne-am sesizat din oficiu dupã aparitia unui articol apãrut în cotidianul <<Vremea Nouã>> din 26 iulie, în care se afirma cã la nivelul acestei fabrici (SC FEPA – n.r.) din Bârlad, s-a emis o circularã în atentia angajatilor prin care erau somati sã se prezinte luni, 30 iulie 2012, la locul de muncã numai dacã vor face dovada, cu buletinul stampilat, cã au votat la referendumul din data de 29 iulie 2012. Noi ne-am sesizat împotriva celor care au semnat aceastã decizie, în legãturã cu faptul cã se contureazã elementele constitutive ale infractiunilor prevãzute de art. 52 din Legea 3/2000, legea de desfãsurare a referendumului si art. 246 c.p, care prevede abuzul în serviciu”, ne-a precizat comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

Litera legii

Iatã ce riscã cei trei, care au vrut sã impunã salariatilor sã meargã la vot la referendum. Art. 52, din Legea 3/200, actualizatã (legea organizãrii referendumului) precizeazã clar: „Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi”. Art. 246 c.p, precizeazã si el: „Fapta functionarului public, care, în exerciţiul atributiilor sale de serviciu, cu stiintã, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos si prin aceasta cauzeazã o vãtãmare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”. Asadar, Vasile Conea, Vasile Mârzac si Tudorel Hãrãbor riscã închisoarea!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.