Lucian Bode, susţine că este imposibilă trecerea poliţiştilor judiciari de la MAI la Ministerul Justiţiei: „60% dintre poliţişti ar trebui să treacă în subordinea MJ”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că este imposibil ca poliţiştii judiciari să treacă de la Ministerul Afacerilor Interne la Ministerul Justiţiei, pentru că este vorba de 60% din Poliţia Română, iar acest lucru ar crea o mare problemă pentru cele două ministere.

Lucian Bode a declarat că a avut discuţii cu Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, iar concluzia la care a ajuns este că nu se poate face trecerea prevăzută în programul de guvernare, pentru că ar fi vorba despre 28.000 de poliţişti judiciari, din 48.000 de poliţişti în total.

„În programul de guvernare este prevăzut preluarea Poliţiei Judiciare de la MAI la Ministerul Justiţiei. În urma unor discuţii pe care le-am avut cu Ministerul Justiţiei, şi noi, şi Ministerul Justiţiei, am ajuns la concluzia că acest lucru este, practic, imposibil. Vorbim de peste 28.000 de poliţişti de Poliţie Judiciară din cei 48.000 de poliţişti cât are Poliţia Română astăzi, 60% practic din Poliţia Română ar trebui conform acestei reglementări să treacă în subordinea Ministerului Justiţiei, ceea ce ar crea o mare problemă în MAI şi o problemă la fel de mare în Ministerul Justiţiei pentru că nu ar putea să îi gestioneze”, a declarat Lucian Bode, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, citat de News.ro. …https://www.romaniatv.net/lucian-bode-sustine-ca-este-imposibila-trecerea-politistilor-judiciari-de-la-mai-la-ministerul-justitiei-60-dintre-politisti-ar-trebui-sa-treaca-in-subordinea-mj_5400378.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ