24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Lucrări deblocate la Varianta Ocolitoare Bârlad!

VEȘTI BUNE… Cătălin Urtoi, consilierul ministrului transporturilor, care săptămâna trecută a fost pe teren la Varianta Ocolitoare Bârlad, dă asigurări că de pe 19 mai s-a deblocat activitatea în șantier, după o lungă perioadă de blocaj. Proiectul Variantei Ocolitoare a Bârladului este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, valoarea investiției ridicându-se la 186.557.576,44 lei.

“Deocamdată se lucrează la rampele aferente pasajului CF și podul peste răul Bârlad, unde se execută excavații, drenuri și umpluturi de balast.  Urmează ca în două săptămâni să se lucreze pe întreg aliniamentul centurii. Deblocarea acestei lucrări NU este meritul meu. Eu doar am suplimentat presiunea prin prezența în teren și voi continua să urmăresc evoluția stadiilor fizice”, a precizat pe pagina sa de socializare consilierul ministrului Sorin Grindeanu,  Cătălin Urtoi.

În momentul de față, se lucrează la rampele aferente pasajului de cale ferată și podul de peste râul Bârlad. Se efectuează operațiuni de excavare, drenare și umpluturi de balast.  Conform CNAIR  activitatea de la acest important obiectiv se va intensifica în maxim două – trei săptămâni. Atunci lucrările vor cuprinde întreg aliniamentul Variantei de Ocolire a Bârladului.

Și CNAIR dă asigurări că lucrările la VO a Bârladului se vor intensifica

În urmă cu câteva zile am solicitat CNAIR să ne comunice care este situatie lucraărilor la VO a municpiului Bârlad și dacă se știe cine va lua lucrări in subantrepriză.   „Lucrările executate în cadrul proiectului Varianta de ocolire Bârlad au atins un progres fizic de 32%.  Subantreprenorii aprobați până în acest moment de către CNAIR sunt următorii: Protelco SA, Elsaco Solutions SRL, Search Corporation SRL, Muzeul Județean ștefan cel Mare Vaslui, Faster Dinamic Construct SRL, Elpro SRL Botoșani, SC Danavi SRL, SC Keller Geotehnica SRL.  Lucrările nu au fost suspendate, ritmul scăzut al acestora fiind cauzat de mobilizarea foarte slabă a Antreprenorului.”, a fost răspunsul CNAIR, trimis către redacția noastră prin Biroul său de Presă.

Explicațiile antreprenorului

La rândul său, antreprenorul  Mirel Vlas, de la SC Tehnic Asist Botoșani, ne-a explicat acum câteva zile, spre știința tuturor bârlădenilor, că asigurarea (garanția) lucrărilor, a  fost făcută la City Insurance, care a dat faliment în ianuarie, iar acum lucrarea trebuie din nou asigurată de către CNAIR și Guvern, în altă parte. Se pare că asigurarea cea nouă este  în discuție, iar în câteva săptămâni (2 – 3) se intensifică și lucrările.  Pe lângă asigurare mai sunt și avizele care trebuie obținute și anume  “Permisul exploatare” ce trebuie obținut de la Exploatare – Groapă de Împrumut  (care va fi emis de ANRM) și “Permis de Traversare Ape” (ce va fi emis de ANAR- ABA Prut-Bârlad).

“Sunt două probleme care trebuiesc depășite. Unul este:  VO a Bârladului a fost asigurată la City Insurance, scrisoarea de asigurare bancară a fost la această companie de asigurări, care a dat faliment și s-a închis.  Conform legii trebuie să schimbi asigurarea în termen de 90 de zile. Acum Guvernul a mai prelungit cu 2 luni de zile termenul pentru ca să schimbi asigurarea. Fără asigurare la lucrare CNAIR nu poate da nici un ban! Cum City Insurance s-a închis, trebuie luată scrisoare de garanție bancară de la altă companie de asigurări nu? Dacă vă uitați de ziarul economic de vineri – 6 mai, o să vedeți că 2,9 de miliarde de euro din proiectele europene,  sunt afectate de închiderea City Insurance. În consecină, când depunem scrisorile de garanție la CNAIR se deblochează, altfel, fără aceste scrisori nu poți lucra. Al doilea aspect este acela că termenul de execuție al lucrării trebuie corelat cu această problemă a garanției bancare, pentru că termenul nu mai este cel de la început! Ca să obții asigurarea este nevoie de termenul de execuție, iar acum exact aici suntem: la asigurare și la termenul de execuție cel nou, că cel vechi nu mai este bun. Sperăm că în zilele următoare se vor rezolva problemele și bineînțeles se pare că luna asta se vor rezolva. O să lucrăm și cu societățile locale care au utilajele necesare, balastiere, și luăm în calcul să dăm în subantrepriză la cei care au asemenea materiale. Printre societățile care au deja făcute contracte în subantrepriză cu noi, este și SC Transmir SRL,  dar nici el nu poate să lucreze până ce CNAIR-ul nu dă ok-ul pentru asigurare, altfel nu se poate lucra”, a precizat Mirel Vlas, antreprenorul VO a Bârladului, din conducerea SC Tehnic Asist SRL Botoșani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

 1. Vine 2024.Si vin si alegerile locale.Moment in care sleahta lui Tataru va fi spulberata efectiv de bravii barladeni.Asa ca nu te mai strodoca inuril.Ca o faci degeaba.Rezultatul va fi trist,sulica,trist dar meritat.Inpostorul si imoostorii lui vor disparea ca si rahatul in ploaie.Va ramane doar duhoarea de tradatori imputiti.Punct.

 2. ulian Matache, ministrul Transporturilor, flancat de directorii CNADNR şi liderii PSD ai judeţului Vaslui, a dat asigurări că şoseaua de centură a Bârladului va fi realizată în următorii doi ani ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, are un favorit pentru Primăria Bârl… OCTOMBRIE 2015
  Pnă la finele anului în curs va fi organizată pe SEAP licitaţia lucrării de execuţie a şoselei de centură a Bârladului. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a dat asigurări în acest sens în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Primăria Bârlad vineri, 9 octombrie. Pentru ca anunţul să nu pară o nouă promisiune electorală, la întrunirea cu mass-media au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), respectiv Narcis Neaga – directorul general şi Ovidiu Laicu – directorul CNADNR Iaşi. De asemenea au fost prezenţi Marin Bunea şi Dorin Apostu, primarul şi vinceprimarul oraşului, Adrian Solomon – deputat PSD de Bârlad, Ana Birchall – deputat de Zorleni şi Dumitru Buzatu – preşedintele CJ Vaslui.

  Citeste mai mult: adev.ro/pbdv0o

 3. E adevarat,in Barlad sunt multi nenorociti,jigodii ordinare care nu merita un primar cum e domnul Boros.Jegurile astea ar merita pe viata un primar cum a fost TARTANUL,Sa le fure si urma de creier pe care o mai au !!!

 4. Tralala.Tu nu esti doar tralala,esti un cacanar de al lui Tataru.De.al parvenitului Tataru.Impostor care nu era nimic fara Boros.Boros l.a facut pe acest neica nimeni din Husi ceea ce este.Boros si Ludovic Orban.Dupa care puslamaua i.a tradat.Asa ca nu mai rumega prostii,rumegatorule.Pe dnul Boros nici nu.l cunosc !

  • Bai Labesntein citeste ce declara, in 20215, Iulian Matache, ministrul Transporturilor, flancat de directorii CNADNR şi liderii PSD ai judeţului Vaslui, a dat asigurări că şoseaua de centură a Bârladului va fi realizată în următorii doi ani Până la finele anului în curs va fi organizată pe SEAP licitaţia lucrării de execuţie a şoselei de centură a Bârladului. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a dat asigurări în acest sens în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Primăria Bârlad vineri, 9 octombrie. Pentru ca anunţul să nu pară o nouă promisiune electorală, la întrunirea cu mass-media au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), respectiv Narcis Neaga – directorul general şi Ovidiu Laicu – directorul CNADNR Iaşi. De asemenea au fost prezenţi Marin Bunea şi Dorin Apostu, primarul şi vinceprimarul oraşului, Adrian Solomon – deputat PSD de Bârlad, Ana Birchall – deputat de Zorleni şi Dumitru Buzatu – preşedintele CJ Vaslui.

   Citeste mai mult: adev.ro/pbdv0o

 5. Bai Dekantor vezi ca ai limba maro de la atata lins la dosul primarului! Astepti vreo sinecura de la Mitica ori deja ai una, ca dintre toti barladenii (99.99% il injura pe primar pentru cum arata orasul si lipsa de viziune) numai ru esti pe contrasens si vezi lucrurile in roz (poate pentru ca esti fan LGBT?). Premarele Mitica nu se duce la psd „di nevoi” ci pentru ca a ridicat mana asupra celui care l-a tinut la piept si i-a facut toate voile! Dar pentru traseistul din el nu e nicio problema ca isi va trada partenerul si sa mearga la psd unde a mai fost!

 6. Domnul Boros a fost mazilit de sleahta ticaloasa al lui Nelu Tataru.Politrucul cu apucaturi de comisar societic care a distrus cea mai puternica organizatie PNL din judet.Organizatia PNL -Barlad.El si impostorii lui in frunte cu traseistul Onofrei.Marea prefect facut de Tataru.Plus ca acesti inpostoei au vrut sa blocheze alocarea de la Cobsiliul judetian a unei sume inportante de bani.Realiati ce puslamale sunt PNL.istii !???Asa ca daca pkeaca din PNL,o face de nevoie.Pentru ca PNL actual e o caricatura de partid plina de secaturi sinecueiste !

  • Ce treaba are BOUROS cu Varianta Ocolitoare? Acolo e o finantare europeana iar titular al proiectului este Ministerul Transporturilor prin CNAIR.

   • Da băăăăăăă are treabă numa atunci cănd îşi trage vesta şi casca pe diblă de mare inginer specialist în drumuri poduri şi altea alea …………….dai cu limba bine stimabile aberant !

  • Bai Dekantor vezi ca ai limba maro de la atata lins la dosul primarului! Astepti vreo sinecura de la Mitica ori deja ai una, ca dintre toti barladenii (99.99% il injura pe primar pentru cum arata orasul si lipsa de viziune) numai ru esti pe contrasens si vezi lucrurile in roz (poate pentru ca esti fan LGBT?). Premarele Mitica nu se duce la psd „di nevoi” ci pentru ca a ridicat mana asupra celui care l-a tinut la piept si i-a facut toate voile! Dar pentru traseistul din el nu e nicio problema ca isi va trada partenerul si sa mearga la psd unde a mai fost!

 7. In loc sa ziceti multumesc pt.ca infine,dupa o suta de ani,cineva vrea sa aduca si.n cele diua catiere civilizatia si confortul necesar,tu vobesti ca sa te afli in treaba.A trebuit sa vina dnul Boros primar ca sa faca ceea ce trebuia facut de cel putin 32 ani.Si niste samante rele ii cauta nod in papura.In loc sa spuna.Multumesc dle domn primar.Dumitru Boros !

 8. Ha.ha.ha.Am auzir ca a disparut funiile si sapunul din Barlad.Preventiv pt.ca ofticatii samante rele sa nu le foloseasca din oftica si invidie.Tare va mai sta acest brav primar in gat.Si daca aceasta mega investitie va fi gata anul viitor,Ce faci sulica Dorel.de la Scularie !???Dar tu Cezara cu Timofciuc al tau ce faceti. !???

 9. Va rog sa va amintiti si de cele doua cartiere, MUNTENI SI PODENI, care apartin tot acestui oras si care arata jalnic.Satele din jur arata mult mai bine !Citi ani mai asteptam pina se vor asfalta si aici strazile,nu numai in cartier DEAL ?

 10. Multumim domnule Boros.Sunteti formidabil.Dvs.Si doar dvs.trebuie felicitat.Trebuie respectat pentru aceasta decizie exceptionala.Fara eforturile si destoinicia dvs.aceasta mega investitie nici nu ar fi inceput.Mai ales ca multi si multor lichele din judet tare le mai sta.n gat realizarile inegalabile ale dvs.Inxlusiv aceasts fituica tatarista(Nelu Tataru),Vremea noua.Multumim si PSD.Da.PSD,care s.a implicat in deblocarea lucrarilor.Spre deosebire de PNL-Tataru si gasca lui care gasca nu stie ce sa mai faca pt.a bloca realizarile exceptionale ale dnului nostru primar.Dumitru Boros.
  Respect.
  Doamne ajuta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here