Lucrãrile la apã-canal împiedicã turnarea asfaltului la Husi, încã o lunã de zile!

SI DÃ-I, SI LUPTÃ! În urmãtoarea lunã, pânã în jurul datei de 7 iunie, Primãria Husi anuntã cã se va lucra la sistemul de apã-canal al orasului, cel din pricina cãruia, spun alesii, asfaltarea… s-a tot împotmolit de câteva ori, pânã acum. “Anul acesta, fãrã niciun fel de alt termen prelungit, Husul va trebui asfaltat”, afirmã primarul Ciupilan.

Husenii asteaptã asfaltarea promisã si nu trece nicio zi fãrã reclamatii în privinta stãrii deplorabile a drumurilor. Cum reparatiile curente de primãvarã s-au amânat, din cauza neaprobãrii finantãrii acestui program, ca urmare a împotrivirii consilierilor PDL din CL, soferii au ajuns la limita rãbdãrii. “Veniti prin Corni, prin Plopeni, pe strãzi de pe Dric, ca sã vedeti cum se circulã! Sã vedeti apoi pe strada Stefan Cãlugãru, cam cum se prãbuseste un mal de pãmânt si cine stie ce se poate întâmpla! Nu mai întelege nimeni, nimic cu asfaltarea asta: se mai face sau nu se mai face!? Au pus asfalt pe Dric, în cartierul nou, pe <<Ana Ipãtescu>> si e frumos, e adevãrat, dar în rest? Pe <<Stefan cel Mare>> e nenorocire, pe la pod la <<Înãltare>>, pe strãzile care fac legãtura cu <<Ana Ipãtescu>> e rãu de tot. Cât mai asteptãm?”, întreabã, cu supãrare, husenii.

CJ Vaslui promite 5 miliarde de lei vechi pentru proiectul apã-canal de la Husi!

“La momentul acesta remediem segmentele pe care s-au efectuat lucrãri, dar pe care iarna nu ne-a mai lãsat sã continuãm. Dupã Paste, ne apucãm în fortã de lucrãri la apã-canal, este vorba desppre 10 – 11 mai, pentru ca în maxim o lunã se terminãm cu ele, în jurul datei de 7 iunie, pentru a putea merge în linie dreaptã cu asfaltarea. Am discutat cu conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vaslui chiar ieri, care ne-a dat o veste bunã, ne-a asigurat cã au aproape 5 miliarde de lei vechi, pentru a putea continua investitiile la magistralele de pe strãzi precum <<Locotentent Drãgulet>>, <<Grãdinari>>, în asa fel încât sã ne apucãm de asfaltat si pe aceste strãzi. Anul acesta, indiferent de situatie, Husul va fi asfaltat”, a spus primarul Ioan Ciupilan. Proiectul asfaltãrii, finantat cu fonduri europene, va trebui finalizat pânã în luna decembrie a anului curent, în caz contrar, finantarea fiind blocatã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ