7.9 C
Vaslui
17-oct.-2021

Lucrările la proiectul de apă și canalizare din Bârlad înaintează greu, dar sigur!

INVESTIȚIE…Valoarea Contractului de finanțare a proiectului este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% din bugetul local.

STADIUL LUCRĂRILOR… În cadrul proiectului de reabilitare și extindere a sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare locale, în prezent sunt continuate lucrările de amplasare a conductelor de alimentare cu apă potabilă. Operațiunea se face pe un număr total de 148 străzi (35.450 metri liniari). În momentul de față lucrează trei echipe, iar în paralel se fac probe de presiune la conductele deja montate. Valoarea Contractului de finanțare a proiectului este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% vor fi suportați de bugetul local.

“Se lucrează doar la rețelele de apă, prin amplasarea de conducte, operațiune finalizată pe un număr de aproape 50 de străzi. Dar, în scurt timp, vor demara și lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare menajeră, iar odată cu acestea se vor face și racordurile pe 59 de străzi care nu au avut canalizare niciodată. Vor avea loc și lucrări de extindere a rețelei existente pe alte 113 străzi. Încă o dată vreau să reamintesc faptul că, având în vedere complexitatea și amplitudinea lucrărilor, cetățenii municipiului Bârlad sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și răbdare, întrucât se va interveni pe o suprafață foarte mare, care necesită volum considerabil de lucru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Astia de la ITM nu se sesizeaza ca malurile santurilor nu sunt asigurate, nu se poarta casca de protectie si ca nu se respecta normele de PSM? Pentru ce sunt platiti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here