Lucrãrile la Varianta Ocolitoare a Bârladului avanseazã! (FOTO)

ÎN GRAFIC… Lucrãrile la viitoarea variantã de ocolire a Bârladului au intrat într-o nouã etapã, respectiv cea de relocare a utilitãtilor si de executie a lucrãrilor de umpluturã în strat.

Datele tehnice ale stadiului în care se aflã lucrãrile de la varianta de ocolire a Bârladului au fost furnizate, zilele trecute, cu ocazia unei vizite de lucru pe care primarul Dumitru Boros, însotit de consilierul personal Iulian Bâca, au fãcut-o pe santierul obiectivului de investitii.

„La lucrãrile de pod, se lucreazã la pasajul de la km 0 + 505 m, la fundatiile indirecte, unde se foreazã coloane, la CULEEA 2. Pânã acum au fost forate 6 astfel de coloane. Au mai fost executate, la rampa numãrul 2 de la pasajul km 0 + 405 m, lucrãri de consolidare a terenului de fundare cu piloti prin vibropresare. Instalatia care face acest procedeu a finalizat, totodatã, si lucrãrile la CULEEA 1, la pod Râu Bârlad, km 1 + 650 m si a fost relocatã la CULEEA 2, de la acelasi pod.

La lucrãrile de drum s-au executat lucrãri de decapare pãmânt vegetal, pe 85% din suprafata amprizei, adicã pe sectoarele km 0 + 500 m – km 5 + 200, km 7 + 600 m – km 10 + 400 m. Au fost finalizate lucrãrile de îmbunãtãtire teren de fundare cu liant hidraulic Durosol pe sectoarele km 0 +600 m – km 5 + 200 m, km 7 + 800 m – km 9 + 200 m.

Actualmente, lucrarea este finalizatã în proportie de peste 7%. Pentru perioada de iarnã se executã lucrãri de umpluturã în strat de 35 cm, între sectorul km 1 + 700 m – km 5 + 200 m si urmeazã continuarea lucrãrilor de umpluturã pe zonele unde a fost realizatã îmbunãtãtire teren fundare cu liant. Totodatã, au demarat lucrãri de relocare utilitãti de telecomunicatii iar organizarea de santier este completã si functionalã pentru stadiul actual al lucrãrii”, a informat George Stoian, supervizorul lucrãrilor din partea CNAIR.

„Detaliile tehnice furnizate ne aratã cã stadiul lucrãrilor de pe santier este cel prevãzut în grafic. Chiar dacã în continuare se tot vehiculeazã cã lucrãrile nu ar merge bine, santierul este foarte activ iar eu, în ce mã priveste, precum si colegii de la CNAIR, suntem în continuare foarte atenti la tot ce se întâmplã aici. Asa cum am mai spus, asigur bârlãdenii cã, împreunã cu membrii cabinetului meu, cu domnul Iulian Bâca în special, vom urmãri si vom face publicã orice informatie nouã care va apãrea despre acest subiect, oficial, pe canalele de comunicare ale Primãriei Bârlad. Sunt convins cã lucrurile avanseazã spre bine si nu sunt motive de îngrijorare, în acest moment, în privinta finalizãrii la termen a investitiei”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim cã licitatia organizatã de CNAIR pentru executia lucrãrilor a fost cîstigatã de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botosani, iar proiectant este Search Corporation SRL Bucuresti. Investitia este finantatã prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totalã a proiectului este de 186.557.576,44 lei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ