spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Lucrãrile la Varianta Ocolitoare, realizate în procent de aproximativ 43%

- Advertisement -

INFORMARE…Firma care a preluat constructia Variantei Ocolitoare a Bârladului (VOB) s-a tinut de cuvânt pânã în momentul de fatã. De pe 3 august, când santierul a fost vizitat de Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, împreunã cu toti actorii implicati în aceastã investitie, lucrãrile au crescut cu cel putin 10 procente. Silviu Dragoescu, inginerul-sef al santierului (din partea Concelex, firma constructoare), a precizat cã ritmul lucrãrilor s-a normalizat si cã este foarte posibil ca pânã în decembrie sã fie turnati primii kilometri de asfalt.

În timp ce firma Concelex îsi vede de treabã si face eforturi uriase sã îndeplineascã termenul stabilit pentru finalizarea VOB, primarul Bârladului, Dumitru Boros, ia la pas lucrarea … numãrând muncitorii si utilajele din santier. „Îmi mentin obiceiul de a merge periodic pe santierul VOB. Fac acest lucru de când au debutat lucrãrile si o voi face pânã la final. Pentru cã sper cu toatã fiinta sã existe un final fericit al acestei investitii, iar pânã atunci sã nu mai existe sincopele care au amânat atât de mult termenul de finalizare. Vineri, 2 septembrie, pe santier erau 89 de lucrãtori, de la ingineri pânã la soferi, si 53 de utilaje. Se lucra în echipe, repartizate în diverse puncte de pe traseu”, a precizat primarul Dumitru Boros, pe pagina de informare a populatiei, de pe site-ul de socializare.

De la constructor am aflat cã a fost finalizatã stabilizarea si balastarea a 7 km de drum, din cei 11 km cât va avea traseul soselei, si au fost executate rigole pe o distantã de 800 m, de o parte si pe alta a drumului. Acum se lucreazã intens la realizarea podurilor si pasajelor. În aceste puncte, terenul a fost înãltat pânã la 4 metri si va mai fi nevoie de asemenea supra înaltãri. Este vorba de mii si mii de metri cubi de pãmânt si de balast, de sute de transporturi cu umpluturã si alte sute de tone de fier-beton care reprezintã structura de rezistentã a pilonilor de sustinere. Practic, dupã ce ce trece de aceastã fazã, va fi mult mai usor si mai rapid. Silviu Dragoescu, inginerul-sef al santierului (din partea Concelex, firma constructoare) a precizat cã ritmul lucrãrilor s-a normalizat si cã este foarte posibil ca pânã în decembrie sã fie turnati primii kilometri de asfalt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.