spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

Lucrãtorii de la „Curãtenia” Husului muncesc pe strãzi, localnicii îi desconsiderã si aruncã gunoiul la întâmplare!

- Advertisement -

PROBLEME… Husenii gospodari s-au apucat în fortã de fãcut curat prin curti si grãdini, iar unii, din exces de zel, au scos toate resturile vegetale pe marginea drumurilor, pe trotuare, în asteptarea unui vehicul care sã le ia numaidecât. Numai cã la Husi, ridicarea acestor resturi vegetale nu se face oricând si oricum, ci este dinainte anuntat un anumit grafic, care împarte pe strãzi, pe zile, zonele în care echipa de la SC Ecosalubrizare Prest Husi ridicã crengarul, frunzele si alte resturi de vegetatie uscatã. Unii huseni însã nu înteleg si scot pe domeniul public tot ce le prisoseste, iar de aici pânã la supãrare nu a mai fost decât un pas. Un localnic atentionat cã nu e în regulã sã îsi tinã cu sãptãmânile gunoiul pe domeniul public, pânã vine, la final de lunã, în ziua stabilitã, utilajul sã îl ridice, a rãspuns foarte iritat: „Dar eu fac curat în curte când vreau eu, nu când vreti voi”. Ca o solutie de rezolvare a situatiei, SC Ecosalubrizare Prest a anuntat cã, în mod exceptional, pe tot parcursul lunii martie vor fi ridicate resturile vegetale, mentinâdu-se graficul vechi, adaptat acum si la primele douã sãptãmâni din lunã, nu doar la ultimele douã.

Graficul întocmit si publicat de SC Ecosalubrizare Prest Husi, cu strãzile si zilele pe unde va trece utilajul pentru ridicarea resturilor vegetale, nu prea a fost luat în seamã de unii huseni. Drept urmare, mai ales în aceastã perioadã, când localnicii profitã de vremea bunã si fac ordine în curti, în grãdini, curãtã copacii sau înlãturã buruienile uscate, unii iau cu bratul tot ceea ce strâng si scot apoi în stradã. Nu conteazã pentru ei cã este vorba de domeniul public, de trotuar sau chiar marginea pãrtii carosabile, cãci, ca sã îsi facã ordine în perimetrul proprietãtii lor, acestia azvârle vegetatia unde vãd cu ochii. Apoi, vãzând cã mormanele zac cu zilele în acelasi loc, se revoltã si criticã societatea de curãtenie. „De ce nu mai ridicati mormanele de crengi si iarbã? Ati zis sã le strângem, cã le luati în mod organizat. Nu avem posibilitatea sã le ducem la depozitul de resturi vegetale din zonã, dar ati spus cã le luati din poartã. Acum ce faceti?”, a spus unul dintre husenii supãrati. SC Ecosalubrizare Prest Husi, reprezentatã de directorul ing. Neculai Popa, a explicat însã faptul cã toate resturile vegetale sunt ridicate constant pe raza municipiului, dar nu zi de zi, ci în functie de graficul dinainte stabilit si fãcut public tocmai pentru ca oamenii sã îl cunoascã din timp, strãzile pe care se aflã echipa de la Salubrizare în anumite zile.

Societatea de curãtenie va actiona pentru strângerea resturilor vegetale pe toatã durata lunii martie, fãcând o exceptie de la vechiul grafic

„Graficul pentru ridicarea resturilor vegetale a fost distribuit cetãtenilor, dar el poate fi gãsit si pe internet. Masa vegetalã adunatã de prin curti sau grãdini poate fi depozitatã în fata fiecãrei porti, dar cu cel mult o zi înainte de ziua în care trece utilajul sã o ridice. Nu trebuie sã scotã fiecare gunoiul si îl lase acolo o sãptãmânã, douã, pânã utilajul va ajunge, conform graficului. Incomodeazã circulatia din zonã, incomodeazã pietonii, si stã si inestetic pentru un oras civilizat. Cei mai multi localnici înteleg si chiar le multumesc pentru cum se comportã, dar sunt unii care nu vor sã înteleagã. Un domn chiar mi-a spus cã stie graficul, dar el face curãtenie când vrea el în curtea lui, nu când vrem noi. Ce poti sã mai spui? Dar, pentru cã luna aceasta este o perioadã în care oamenii au mult mai mult de curãtat prin gospodãrii, fiind vremea în care se curãtã copacii, grãdinile, curtile etc, am hotãrât ca toatã luna martie, societatea Ecosalubrizare Prest Husi sã actioneze pentru ridicarea resturilor vegetale. Asa cã rugãm foarte mult oamenii sã verifice graficul si sã scoatã la porti masa vegetalã în functie de grafic si în primele douã sãptãmâni ale lunii martie, nu doar în ultimele douã. Dar dacã, totusi, cineva are vreo nelãmurire, o sesizare si poate nu a înteles când sã scoatã resturile vegetale la poartã, atunci rugãmintea este sã sune la telefonul 0235.480.511″, a precizat directorul SC Ecosalubrizare Prest, inginerul Neculai Popa.

Politia Localã poate da amenzi celor care abandoneazã gunoi pe domeniul public sau stricã mobilierul stradal, dar acest lucru nu prea se întâmplã

De altfel, societatea de curãtenie din municipiul Husi face apel la toti cetãtenii, pentru a tine seama de munca angajatilor de la Salubritate. Acesti muncitorii chiar trudesc zi de zi, ba si cu program pe timp noapte, pentru ca orasul sã fie curat, dar oricât s-ar strãdui, dacã cetãtenii nu vor avea o conduitã civicã favorabilã unui oras îngrijit si frumos, rezultatele nu vor fi cele scontate. De reamintit cã Politia Localã este în mãsurã sã dea amenzi celor care abandoneazã gunoiul pe domeniul public, în spatii neamenajate sau distrug mobilierul stradal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Oleacă de AMENZI ?? Ca MARLANUL trebuie să înțeleagă că trăim într-o societate, unde are și OBLIGAȚII, nu numai „când vrea el”.
    Da cu cine? Pulitie locală pwla, ….primar DITAI pwla….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.