spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Ludovic Orban vine la Vaslui pentru a-și prezenta moțiunea

- Advertisement -
VIZITĂ… Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, va fi prezent vineri în județul Vaslui pentru a-și prezenta moțiunea “Forța Dreptei”. Întâlnirea cu liberalii vasluieni va avea loc la Huși, începând cu ora 19:00, în cadrul Colegiului Director Județean al PNL Vaslui.

Ședința se anunță mai mult decât interesantă, având în vedere că actuala conducere a PNL Vaslui și-a anunțat sprijinul pentru celălalt candidat la șefia partidului, prim-ministrul Florin Cîțu. Cel mai probabil, Ludovic Orban se va întâlni la Huși și cu cei doi foști colegi din guvernul pe care l-a condus, Nelu Tătaru -fostul ministru la Sănătății și Tudor Polak- fost secretar de stat în Ministerul Muncii.

“Performanța primarilor noștri asigură performanța Partidului Național Liberal în ansamblul său”

Ludovic Orban a afirmat că pentru noul mandat în fruntea partidului și-a stabilit ca obiectiv cîștigarea alegerilor din 2024. “Obiectivul pe care mi-l stabilesc ca președinte al Partidului Național Liberal este cîștigarea alegerilor din 2024 și cred că niciun candidat la funcția de președinte al Partidului Național Liberal nu poate să se prezinte în fața partidului fără să-și asume acest obiectiv. Vă spun în schimb că atingerea acestui obiectiv depinde în cel mai înalt grad de performanța guvernării, performanța guvernării naționale și performanța guvernării locale”, a afirmat Ludovic Orban. În acest context, Ludovic Orban a precizat că, în opinia sa, conducerea PNL, dar și cea a Guvernului liberal au “obligația fundamentală” de a-i susține pe aleșii locali ai partidului și de a asigura sprijinul și finanțarea proiectelor inițiate de aleșii locali ai PNL. “Performanța primarilor noștri asigură performanța Partidului Național Liberal în ansamblul său”, a adăugat Orban.

Moțiunea lui Orban, sprijinită de trei organizații județene, mai are nevoie de șapte voturi

Comisia de Organizare a Congresului PNL din 25 septembrie a anunțat că perioada pentru depunerea candidaturilor pentru funcția de președinte al formațiunii s-a încheiat miercuri, fiind acceptate candidaturile lui Ludovic Orban și premierului Florin Cîțu. “În conformitate cu prevederile art. 67 alin. 1 din Statutul PNL, perioada de timp în care se puteau depune candidaturile pentru președinția PNL, proiectele de moțiuni (proiectele de program de acțiune politică ale PNL pe următorii ani) și listele cu grupurile de promovare a expirat pe 25 august 2021. Au fost depuse și acceptate pentru dezbateri în CDJ (Comitetul Director Județean – n.r.) ale PNL două candidaturi ale domnnilor Ludovic Orban și Florin Cîțu. În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 4 din Statutul PNL, 17 septembrie 2021 este termenul limită până la care CDJ ale PNL întrunite statutar se pronunță, prin vot secret, pentru susținerea unui proiect de moțiune sau a ambelor proiecte de moțiuni. În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 7 din Statutul PNL, CDJ ale PNL nu pot da mandat imperativ pentru a vota sau nu o anumită moțiune”, explică președintele Comisiei de Organizare a Congresului Theodor Stolojan, într-un comunicat de presă. De asemenea, șeful COCON a precizat faptul că fiecare moțiune trebuie să fie validată de cel puțin 10 organizații județene. “În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 1 din Statutul PNL, un proiect de moțiune acceptat se dezbate în Congres dacă întrunește susținerea a cel puțin 10 CDJ”, mai arată sursa citată. Prin venirea la Vaslui, Ludovic Orban încearcă să obțină al patrulea vot favorabil moțiunii sale, până în prezent bucurându-se de sprijinul a trei organizații județene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Eu mă întreb așa: daca politicienii ăștia cum sînt primul ministru,șeful camerei deputaților ,se plimba toată ziua ,ei cînd dracu mai și muncesc???
    Bănuiesc faptul că nu e simplu sa te plimbi prin toată țara că sa….ții discursuri.
    Bravo PNL.
    Creșterea economică este in…creștere! Pot sa spun așa?

  2. Sper din toata inima ca liberalii din judet sa i se alature dnului Orban.Cel care a adus in judet.Cea mai mare si utila investitue.Centura Ocolitoare a Barladulii.Ar fi in minimum bun simt ca liberalii vasluieni sa semneze motiunea lui Orban.Si nu a tradatorilor sai.Al.uneltei Florin Citu.Teparul mitoman ajuns premier.Si al uneltelor de doi bani.In frunte cu acest parvenit oportunist.Nelu Tataru.Oportunistul fripturist scos din anonimat de Orban.E o rusine.E o ordinarie ce.a putut face politrucul cu apucaturi de comisar sovietic.Nelu Tataru.Organizatiei fanion al judetului.Care este PNL BARLAD.
    #teamOrban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.