spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
27-apr.-2024

Luptă acerbă la Titularizare: 55 de profesori “se bat” pe 4 locuri la Limba și literatura română

- Advertisement -
O SINGURĂ PROBĂ…Candidații trebuie să treacă cu bine anul acesta doar de proba scrisă, deoarece proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate.

CONCURS… Concurență mare pe catedrele vacante din învățământ, candidații vor să profite de faptul că anul acesta se susține o singură probă, cea scrisă! Astfel, șansele de a obține o notă peste 7 sunt mult mai mari, fiind eliminate proba practică și inspecția la clasă. Examenul de Titularizare are loc miercuri, 21 iulie. La nivel județean sunt disponibile 134 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (79 în mediul urban și 55 în mediul rural). Cele mai “disputate” posturi sunt cele de la disciplina Limba și literatura română, unde sunt 14 candidați pe loc, urmate de cele de la disciplina Educație fizică și sport și pregătire de specialitate, unde sunt aproape 7 candidați pe loc. Pentru susținerea examenului de Titularizare, în județul Vaslui, s-au înscris 639 de candidați (6 au fost respinși din etapa de validare a dosarelor), dintre care 125 de candidați provin din promoția curentă.

Miercuri are loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/ catedrelor didactice vacante/ rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2021. Prof. Mihaela Bahman, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, a declarat că proba scrisă a Concursului  Național se va desfășura în 2 centre de concurs, iar comunicarea rezultatelor inițiale va avea loc în 27 iulie 2021. “Proba va începe la ora 9:00, în două centre de concurs: Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui și Liceul Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui, respectându-se toate măsurile igienico-sanitare, valabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen, în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice generate de pandemia de Covid-19. Pentru susținerea acestei probe, în județul Vaslui, s-au înscris 639 de candidați (6 au fost respinși din etapa de validare a dosarelor), dintre care 125 de candidați provin din promoția curentă. Proba se va desfășura la 37 de discipline în județul Vaslui: Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui – 15 discipline și Liceul Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui – 22 de discipline. Candidații trebuie să fie prezenți în sală cel mai târziu la ora 8:15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale (candidați nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere). În aceste cazuri, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective. Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru toate disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00). Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Când se depun contestațiile

Contestațiile se depun la sediile Inspectoratelor Școlare Județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi transmise si prin e-mail, după afișarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în data de 3 august.

Condiții de angajare

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările și completările ulterioare. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către Inspectoratele Școlare în intervalul 4 – 5 august.

Pe câte posturi “se dă lupta” în acest an

La nivel județean sunt disponibile 134 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (79 în mediul urban și 55 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: învățători 32 de posturi și 88 de candidați, mai exact, aproape 3 pe loc; educatoare 20 de posturi și 144 de candidați, aproape 7 pe loc; educație fizică și sport și pregătire de specialitate 9 posturi și 58 de candidați, aproape 7 pe loc; limba engleză 9 posturi și 25 de candidați, aproape 3 pe loc. La disciplinele limba și literatura română sunt 55 de candidați pentru 4 posturi,- aproape 14 pe loc, iar la matematică 15 candidați pentru 5 postur, adică 3 pe loc. Singura catedră cu deficit de cadre didactice este muzica instrumentală unde sunt 11 posturi disponibile și doar patru candidați înscriși. Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2021, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Stimabila doamna, deficiențe grave de calcul matematic erau în cazul în care autoarea greșea majoritatea calculelor. În cazul de aici, este o greșeală de neatenție sau de redactare, nu cred ca dvs sunteți perfecțiunea întruchipata. Lăsați răutățile din comentarii și mai bine preocupați-va timpul cu altceva. Cat despre renunțarea la proba practica, nu toată lumea știe faptul ca notele la aceasta proba sunt asa de mari, încât sa salte media. Prin „mai ușoară”, probabil făcea referire la faptul ca sunt mai puține probe de susținut.

    • Nu sunt rautati, ci erau niste observatii pertinente. In ceea ce priveste perfectiunea, consider de bun simt ca un articol din …respectabilul si obiectivul ziar VRN sa fie documentat si corect, nu scris “pe genunchi”. Iar cu timpul meu, da, se pare ca l-am irosit citind randurile de mai sus!

  2. Autoarea articolului habar nu are ce scrie: daca pana acum nota la inspectia la clasa era 9 sau 10 in majoritatea cazurilor si prin calcularea mediei cu nota de la proba scrisa aceata crestea, in acest an ramane doar scrisul, deci nu e logic ca obtinerea titularizarii – nota peste 7- este mai usoara !
    Stimabila doamna/domnisoara are deficiente grave si de calcul matematic – la educatoare sunt 144 de candidati pe 20 de posturi si sunt…aproape 3 pe loc! Calculele mele dau altceva. Dar… important e sa umpli fituica asta, nu conteaza cum, cu ce…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.