spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
13-apr.-2024

“Lupta amazoanelor” pentru Primăria comunei Albești

- Advertisement -

CANDIDATURI… Se anunță o luptă cel puțin interesantă pentru fotoliul de primar al comunei Albești. Și asta după ce PNL și PSD și-au desemnat candidații. Astfel, liberalii vor merge pe mâna candidatului din 2020, Geanina Onilă, în timp ce PSD a ales varianta fostei primărițe, Monica Amancei. Rămâne de văzut ce va alege actualul edil al comunei, Romeo Iftene. Gura satului vorbește de faptul că acesta ar fi ales partidul condus de Marius Arcăleanu, dar edilul vrea să păstreze misterul în jurul candidaturii sale și nu divulgă absolut nimic chiar dacă a fost întrebat despre acest lucru. Altfel spus, poate că pentru prima dată în istoria comunei, două doamne se vor înfrunta, la alegerile locale, pentru funcția de primar. Rămâne de văzut ce vor spune localnicii și pe cine vor desemna, prin voturile lor.

Comuna Albești devine una dintre cele mai interesante comune din județul Vaslui la alegerile locale din luna iunie. Și asta pentru că aici se anunță o luptă între două “amazoane”. Una dintre ele este Geanina Onila, candidata liberalilor la primăria Albești. Cealaltă este Monica Amancei, candidata PSD și fost primăriță, în perioada 2008 – 2020. Liberala este cea care, în 2020, reușește să obțină un scor mai mult decât onorabil, la alegerile locale, chiar dacă era prima ei participare într-o astfel de confrutare și se situează pe al doilea loc, cu 435 de voturi. „Am decis să candidez pentru că sunt sigură că pot face lucruri bune pentru comuna în care trăiesc. În primul rând, vreau să continui proiectele primăriței care a stat în fruntea comunei timp de 12 ani și care, acum, a decis să se retragă, dar vreau să aduc și un suflu nou, tineresc, Albeștiului”, spunea, în urmă cu 4 ani, Geanina Onila. De asemenea, „doamna farmacistă” vorbea și de necesitatea dezvoltării infrastructurii, cu drumuri pietruite și asfaltate, lucruri ce se pot realiza atât timp cât o minte deschisă face ce trebuie pentru accesarea de fonduri europene și guvernamentale. Patru ani mai târziu, aceeași liberală pare mult mai încrezătoare în propriile forțe și crede că, de data aceasta, va avea succes. În schimb, susține că, dacă va pierde alegerile și de data aceasta, se va retrage definitiv din viața politiciă. “Am muncit mult în acești patru ani pentru a dezvolta, la Albești, o organizație puternică, capabilă să lupte, de la egal la egal, cu mai vechii PSD-iști. De data aceasta, lupta o văd una umăr la umăr și votul cetățenilor din comună va desemna învingătorul. Ceea ce pot să spun acum este faptul că, dacă voi pierde și de această dată, atunci mă gândesc să mă retrag definitiv din viața politică”, spune acum Geanina Onila.

Primărița Monica Amancei își dorește să revină în fruntea albeștenilor

Problemele personale au determinat-o pe Monica Amancei să renunțe, în 2020, la candidatură. După patru ani de pauză, fosta primăriță decide să candideze încă o dată și își anunță intrarea în cursă din partea PSD, partid care a consacrat-o, în 2008, ca edil al comunei. Despre Monica Amancei poți spune că este, în primul rând, o femeie ambițioasă, care face tot posibilul să-și ducă sarcinile la bun sfârșit. A demonstrat acest lucru când a preluat, în 2008, o primărie falimentară, adusă în pragul dezastrului de administrația păguboasă a actualului primar, Romeo Iftene. Mai mult, Amancei demonstrează și mult curaj atunci când se înhamă să scoată comuna Albești din noroi. Au fost nevoie de aproape 6 ani pentru ca datoriile lăsate de Iftene să fie achitate ca apoi Albeștiul să cunoască dezvoltarea. Astfel, apar primele drumuri comunale asfaltate, grădiniță, școală sau dispensar. Crede că este timpul ca proiectele lăsate în urmă în 2020 să fie continuate și duse la bun sfârșit.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. problema persoanala a fostei si viitoare primartie a fost s o unga pe fii’sa sefa la buletine si s a retras temporar din politica sa nu atraga atentia…simplu… si fatuca primaritei saraca a promovat exam la buletine a 2 oara desi a candidat de fiecare data singura

  2. doamna fost si viitor primar…..isi târâie bieșânili prin targ una care e mare doctor in biologie si mai nou conduce (in afara de vreo 2 RAVuri) si o institutie din subordinea CJ. Cica nu prea o gaseste lumea pe la birou….are reclamatii/plangeri pe la tot felul de institutii…
    O cunoasteti cumva pe duamna de care va povestesc?
    poate asa macar …. din flori daca o stiti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.