spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Lupta Camerelor de Comert din rãzboiul de 85 de ani dintre Vaslui si Bârlad

- Advertisement -

PATERNITATE…Gâlceavã între Camera de Comert din Vaslui si CCA Bârlad sau duelul dintre Constantin si avocatul Filimon Budãi

Conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul si serviciile speciale, dupã ce o societate din Bârlad ar fi distribuit fluturasi cu sigla “Centrul de Consultantã în Afaceri” (CCA), utilizând însemnele Uniunii Europene si ale Guvernului României. “Societatea din Bârlad a încercat sã facã o confuzie în piatã, folosind pânã în 2013 o denumire care se confunda cu cea a Camerei de Comert de la nivel judetean, avea titulatura de Camera de Consultantã si Investitii în Afaceri (CCIA) Bârlad. Acolo lucreazã o doamnã care a activat în cadrul Camerei de Comert, care ne face o concurentã neloialã si nepermisã de lege. Nu accept sã se implice vreun angajat al Camerei în treburile unui SRL, dar nu pot accepta faptul cã societatea din Bârlad a copiat însemnele noastre. Suntem institutie de interes public, înfiintatã prin lege organicã, nu un SRL oarecare”, sustine Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui. Firma în cauzã, condusã de un avocat din Bârlad, sustine cã Camera de Comert judeteanã nu are ce sã-i reproseze. “Referitor la însemnele oficiale precizãm cã însemnele oficiale sunt folosite de Pompieri, Politie, Jandarmerie etc. La fel ca si noi, <<privatii>> muritori, si Camera de Comert si Industrie este un simplu O.N.G. Într-adevãr, noi nu suntem pe piatã de 150 de ani ci doar de 11 ani, însã în acesti ani am servit si continuãm sã servim interesele clientilor!”, sustine avocatul Filimon Budãi, coordonatorul CCA.

Ionel Constantin a luat atitudine fatã de fluturasii împãrtiti prin Bârlad de Centrul de Consultantã în Afaceri, pe care apar siglele UE si ale Guvernului României. “Suntem o institutie a statului român. Camerele de Comert judetene, ca si Camera de Comert si Industrie a României, au fost înfiintate dupã Revolutie printr-o lege organicã, 335/1990, fiind institutii de utilitate publicã, asimilatã institutiilor publice ale statului. Una din fostele noastre colege de la Bârlad a deschis o firmã, folosind însemnele Guvernului si Uniunii Europene, lucru care nu este corect. Când au înfiintat asa-zisa firmã, organele statului trebuiau sã se sesizeze. Au folosit, pânã în 2013, o denumire prescurtatã pentru afacerea lor, care se confunda cu cea a Camerei, CCIA, iar de doi ani folosesc CCA, adicã Centrul de Consultantã în Afaceri. Cine pe cine a copiat? Noi existam de mult, când s-a înfiintat aceastã societate. Pentru cã în spatele societãtii este un avocat, am solicitat sprijinul CSM, dar vom cere si sesizarea Protectiei Consumatorului, a Parchetului si a SRI. Si la adresa noastrã, si la adresa altora sã se autosesizeze institutiile statului. Adresez oamenilor de afaceri din Bârlad sã înteleagã cã acolo functioneazã un birou care foloseste însemnele noastre. Nici noi nu folosim însemnele de stat, cum face acest SRL, nu este permis asa ceva. Nu avem nimic cu nimeni, dar trebuie sã înteleagã si dumnealor cã suntem pe o piatã concurentialã, în care sunt legi”, a spus presedintele CCIA Vaslui. Cei 100 de membri ai Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui din municipiul Bârlad vor beneficia de o sucursalã în toatã regula a Camerei de Comert judetene, iar serviciile prestate acolo vor fi la tarife foarte mici, a mai spus Constantin.

Centrul de Consultantã în Afaceri din Bârlad a reactionat fatã de declaratiile conducerii CCIA Vaslui

“Referitor la însemnele oficiale, precizãm cã însemnele oficiale sunt folosite de Pompieri, Politie, Jandarmerie etc. La fel ca si noi, <<privatii>> muritori, si Camera de Comert si Industrie este un simplu O.N.G. Într-adevãr, noi nu suntem pe piatã de 150 de ani, ci doar de 11 ani, însã în acesti ani am servit si continuãm sã servim interesele clientilor! Alte institutii au plecat când au dat de greu, abandonând interesele firmelor private din orasul Bârlad revenind dupã 11 ani, asteptându-se sã fie iar singuri pe piatã si sã nu suporte concurenta. Noi nu ne uitãm în curtea altor institutii sau organizatii si nici nu coborâm la un nivel atât de josnic încât sã aruncãm cu noroi în concurentã ci ne concentrãm în activitatea pe care o desfãsurãm pentru a putea asigura în cele mai bune conditii desfãsurarea relatiilor client si Centrul de Consultantã în Afaceri. Precizãm cã niciodatã nu am creat confuzie în legãturã cu serviciile pe care le prestãm, ba dimpotrivã întotdeauna am fost loiali clientilor nostri oferindu-le cele mai bune servicii existente de pe piatã. Referitor la faptul cã noi practicãm servicii mai scumpe sau mai ieftine pe piata din Bârlad este strict problema noastrã iar Camera de Comert nu se poate amesteca în organizarea institutiei noastre. Nu ne intereseazã tarifele practicate de Camera de Comert Vaslui, asa cum nu ne intereseazã sã denigrãm aceastã institutie sau sã intrãm în contradictie cu ea. Acest articol a fost folosit în mod josnic si abuziv de cãtre persoane neavizate din cadrul Camerei de Comert. Oricum suntem lideri incontestabili pe piatã si asa vom rãmâne. Referitor la aceste aspecte mai precizãm cã am sesizat si conducerea CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMÂNIEI. Telul firmei noastre este acela de a coopera cu toate institutiile private din România si cu toate institutiile statului si de a asigura clientilor nostri posibilitatea sã-si desfãsoare activitatea în cele mai bune conditii” – Coordonator al Centrului de Consultantã în Afaceri Bârlad, avocat Filimon Budãi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.