spot_img
15.6 C
Vaslui
04-iun.-2023

LUPTÃ PENTRU VIATÃ

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Victimele accidentului de la Laza se recupereazã greu

SPITAL Cei doi tineri rãniti grav în accidentul de luna trecutã de la Laza, nu au ajuns nici acum acasã. Bianca Spânu si Florin Carp sunt internati încã în spital. Dacã tânãra de 20 de ani, studentã la Medicinã, luptã cu paralizia si vrea sã-si dea examenele împreunã cu toti colegii, soferul vinovat de groaznicul accident în care un tânãr a murit, regretã cã este în viatã.

LUPTÃTOARE. Bianca se aflã si acum într-un spital din Iasi. Cei dragi îi sunt alãturi în fiecare moment si fac tot ce e omeneste posibil ca fata sã se întoarcã acasã recuperatã cât de cât. Din pãcate, ea a rãmas paralizatã, iar medicii nu îi dau prea multe sanse de redresare. “Am vorbit cu pãrintii Biancãi. Sunt distrusi, vã dati seama. Copila lor nu mai poate merge. A început sã miste putin degetele de la mânã, un lucru pozitiv în vederea evolutiei sale medicale. Nu îsi simte nici acum picioarele. Are nevoie de recuperare, iar acest lucru nu este posibil decât într-o clinicã din Ungaria. Familia nu dispune de sumele necesare, asa cã ne-am propus sã o ajutãm noi pe Bianca sã îsi revinã. Avem în vedere organizarea de actiuni caritabile pe plan local, dar si contactarea unor oameni de afaceri si sefi de institutii din Vaslui, pentru a aduna cât mai multi bani. Bianca este o fatã foarte bunã, îi place cartea si are toate motivele sã lupte pentru viitorul ei. Este de-a noastrã, asa cã nu o vom lãsa singurã si vom duce aceastã lupã alãturi de ea”, a spus Emilian Agafitei, primarul comunei Laza. Chiar si cu recuperare, simturile îi pot reveni în proportie de 30 – 40%. Pânã atunci, Bianca se roagã zilnic lui Dumnezeu sã o ajute sã treacã peste acest impas si sã îsi sustinã examenele împreunã cu ceilalti studenti pentru a nu pierde anul. În curând, ea va fi externatã.

Soferul, ros de remuscãri

De cealaltã parte, Florin e la spital, la Vaslui. Medicii au decis cã e mai bine ca el sã fie aproape de rude, de prieteni, pentru ca recuperarea, psihicã de aceastã datã, sã se producã mai repede. Fizic, tânãrul de 23 de ani nu si-a revenit nici el complet. Cea mai mare problemã cu care se confruntã de sãptãmâni bune se referã la sentimentul de vinovãtie, care-l macinã clipã de clipã. Are mustrãri de constiintã, simtindu-se vinovat de toate cele petrecute si, potrivit cunoscutilor, îsi doreste sã nu fi supravietuit accidentului. “Florin trebuie sã se mobilizeze si sã treacã de acest episod. Suntem constienti cã va rãmâne marcat, însã avem datoria sã îl îmbãrbãtãm, sã fim alãturi de el. Asa a fost sã fie! Dacã Dumnezeu l-a lãsat în viatã, înseamnã cã a fãcut-o cu un scop! Florin, Bianca, fiti puternici, suntem alãturi de voi! Sãnãtate si vã asteptãm acasã!”, au transmis prietenii celor doi. La începutul lunii aprilie, un teribil accident de circulatie soca întreaga opinie publicã. Sapte tineri, înghesuiti într-o masinã, se întorceau de la distractie acasã, în comuna Laza. La o curbã, din cauza vitezei, s-a produs nenorocirea. Tânãrul de 23 de ani care se afla la volan era în stare de ebrietate si, mai mult decât atât, avea permisul suspendat. Unul dintre pasageri a murit pe loc, trei au ajuns la spital, iar ceilalti trei au scãpat, ca prin minune, doar cu vânãtãi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.