spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
26-mai-2024

„Mãcelarii” din Gherghesti, care au omorât în bãtaie un om, au fost condamnati acum si pentru viol

- Advertisement -

FÃRÃ RUSINE Minorul Hritcu Rãzvan Dumitru si Stefãnache Vlãdut, ambii din comuna Gherghesti, care au bãtut în 2020 un consãtean, ce a decedat la câteva luni dupã bãtaia administratã, acum au fost condamnati de judecãtorii bârlãdeni pentru viol, tentativã de viol si conducere fãrã permis! Judecarea dosarului de viol, comis în 2018, a durat patru ani, cazul fiind unul destul de complicat, având în vedere cã „mãcelarii” Hritcu Rãzvan Dumitru si Stefãnache Vlãdut sunt din 2020 în închisoare, pentru cã victima bãtãii administrate în 2020 a murit. Astfel, Hritcu Rãzvan a primit ieri 2 ani de închisoare cu executare, iar Stefanache Vlãdut – 1 an de închisoare cu suspendare. Plus 5.000 de lei despãguri morale pentru victima violului.

În septembrie 2018, cei doi au luat la plimbare cu masina o fatã de 15 ani, i-au dat puternic de bãut si apoi au violat-o. Dupã ce au comis infractiunea, Hritcu si Stefãnache au fost descoperiti în trafic, fãrã a avea permis de conducere. Pentru faptele comise, ieri, 26 octombrie, a fost emisã sentinta. „Aplicã inculpatului minor H.R.D., în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, fiind arestat în altã cauzã, mãsura educativã privativã de libertate a internãrii într-un centru de detentie pentru o duratã de 2 ani, pentru sãvârsirea infractiunii de viol, (faptã din 24/25.09.2018, persoanã vãtãmatã minorã B.A.E.). Condamnã pe inculpatul S.V., aflat în prezent în Penitenciarul Galati, fiind arestat în altã cauzã, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere (faptã sãvârsitã la data de 24/25.09.2018).  Dispune suspendarea executãrii pedepsei închisorii de 1 an sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani. Admite în parte actiunea civilã formulatã de partea civilã B.A.E. si obligã inculpatul H.R.D. în solidar cu partea responsabilã civilmente H.M., sã plãteascã pãrtii civile suma de 5.000 lei, cu titlu de despãgubiri civile, reprezentând daune morale”, este sentinta datã de instanta bârlãdeanã, ieri, 26 octombrie. Un „cadou” emis tocmai de ziua Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de mir, care este si ziua onomasticã a lui Hriscu Rãzna Dumitru.

Fapta de viol a fost reclamatã la politie încã din septembrie 2018, dar dosarul penal a avut multe piedici pânã la trimiterea celor doi în instantã: expertizele ADN, ale cãror rezultate au venit greu, plecarea celor doi fãptasi în strãinãtate etc. Important este cã într-un final, cei doi au fost condamnati pentru violul comis. De altfel, Rãzvan Dumitru Hritcu si Vlãdut Stefanache au la activ multe fapte penale, printre care cea mai gravã este bãtaia administratã unui consãtean, care a si decedat la spital, la câteva luni dupã ce a fost „mãcelãrit” de cei doi. În 5 aprilie 2020, acestia  s-au nãpustit asupra unui consãtean de-al lor, îndatã ce l-au zãrit la magazinul din localitate, întrucât unul dintre ei si-a amintit cã a avut un conflict mai vechi cu acesta. I-au tãiat urechea cu securea, tendoanele de la ambele picioare, i-au produs numeroase leziuni la mâini, la cap, iar omul a ajuns mai mult mort decât viu la Spitalul Judetean Vaslui si de acolo la Iasi, în stare foarte gravã. Dupã o spitalizare îndelungatã, acesta a murit din cauza rãnilor suferite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.