Mãcelarul de la Draxeni, condamnat la 26 de detentie, contestã pedeapsa

TUPEU…Condamnat la 26 de ani de închisoare cu executare dupã ce a fost gãsit vinovat de o crimã oribilã comisã în 2017, Ionut Feraru, un bãrbat de 28 de ani din Draxeni contestã, în fata magistratilor, executarea pedepsei, considerându-se nedreptãtit. Istanta a luat act de cererea bãrbatului, dar a respins-o, ca nefondatã. De retinut este si faptul cã, de-a lungul procesului, Feraru a dat dovadã de tupeu incredibil si chiar a cerut, la un moment dat, judecãtorilor, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu. Greu de imaginat sadismul de care a dat dovadã Ionut Feraru, de 28 de ani, din Draxeni, comuna Rebricea. Pe fondul unor certuri mai vechi între familia acestuia si victime, tânãrul a intrat peste Maria si Costicã Onutu în casã si a lovit fãrã milã. Si-a lovit ambii vecini cu o coasã pânã când s-a rupt. S-a întors în curtea sa, de unde a luat o furcã si apoi a continuat sã loveascã pânã când s-a rupt si aceasta. La final, a pus mâna pe o sapã gãsitã în curtea victimelor si a lovit din nou pânã a cedat si sapa. În timp ce Ionut Feraru îsi mãcelãrea victimele, pãrintii acestuia s-au ascuns care încotro de fricã. Tatãl criminalului a încercat sã-l opreascã din rãsputeri, dar nu a reusit. S-a agãtat de el si a reusit sã-l târâie pânã în spatele casei. Acolo, criminalul a scãpat de tatãl sãu, a pus mâna pe coasã si s-a nãpustit în casa vecinilor. Speriat de ce avea sã facã fiul lui, bãrbatul a fugit în vie si a sunat politia. Dupã ce a comis oribila faptã, tânãrul a plecat acasã la fratele lui. I-a povestit ce s-a întâmplat, apoi s-a culcat. Dimineatã a lãsat hainele pline de sângele acestuia, s-a spãlat, apoi a fugit pe câmp, dupã ce s-a îmbãtat. A fost gãsit de oamenii legii care l-au retinut.

Chiar dacã a comis o crimã care a îngrozit comuna Rebricea cu sadismul de care a dat dovadã atunci când si-a ucis vecinii, Ionut Feraru s-a sãturat de stat în închisoare. Asa cã, zilele trecute, a venit în fata magistratilor si a contestat executarea pedepsei. Instanta l-a ascultat pe Feraru dar, la final, a decis cã acesta meritã sã îsi ispãseascã pedeapsa si au respins contestatia. De sadism si mult sânge rece a dat dovadã Ionut Feraru atunci când si-a mãcelãrit vecinii. A comis oribila crimã pe fondul unor certuri mai vechi între familia sa si vecinii sãi. În 2017, în luna septembrie, beat fiind, a decis sã se rãzbune. A pus mâna pe o coasã si a încercat sã rupã poarta vecinilor. Nu a reusit, asa cã s-a întors în curtea proprie si a rupt gardul comun. A intrat peste vecinii sãi si a lovit fãrã milã. Sub ploaia de lovituri si-au gãsit sfârsitul Maria Onutu de 66 de ani si sotul acesteia, Costicã, de 71 de ani. Numai cã ucigasul nu s-a oprit aici. În urma loviturilor aplicate, coasa s-a rupt. Asa cã s-a întors în propria curte si s-a înarmat cu o furcã. A lovit si cu aceasta pânã s-a rupt. Furia criminalului atinsese însã cote greu de imaginat asa cã nu s-a oprit nici de data asta. A iesit afarã din casa celor doi soti, a gãsit o sapã si s-a întors înarmat cu ea. A lovit din nou pânã când s-a rupt si sapa. A plecat apoi la fratele lui sã-i spunã ceea ce a fãcut. Afarã era deja întuneric, fratele lui nu are locuinta electrificatã si nu a reusit sã vadã sângele de pe hainele criminalului. Nu l-a crezut pe cuvânt si i-a rãspuns cã vor vedea a doua zi dimineatã despre ce este vorba. Dimineatã, Feraru s-a spãlat de sânge, s-a dezbrãcat de hainele de pe el si le-a dat fratelui sãu. I-a spus sã le pãstreze, pentru cã vor avea nevoie politistii de ele ca probe, si a plecat. A fost gãsit de politisti pe un câmp din apropierea localitãtii Draxeni, beat. A fost retinut si dus la postul de politie din Rebricea. Acolo s-a culcat mai multe ore, pânã când a fost ridicat de “mascati” si adus la audieri la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui.

Criminalul a sãrutat mâna mamei sale si i-a spus cã este ultima datã când îl mai vede

NEÎNDUPLECAT…Detalii înfiorãtoare sunt povestite de vecinii criminalului, dar si de pãrintii acestuia. Dacã vecinii povestesc cã Ionut Feraru a mai stat dupã gratii dupã ce si-a bãtut cu bestialitate fosta sotie, pãrintii povestesc scene de groazã petrecute în momentul în care criminalul a decis sã curme viata vecinilor sãi. Mama ucigasului a declarat cum a încercat din rãsputeri sã-l opreascã, dar nu a reusit. De fricã, femeia s-a ascuns în surã, în timp ce sotul ei a fugit în vie si a sunat dupã ajutor la politie. Mai mult, când s-a întors sã ia furca, Ionut Feraru a mers la mama lui, i-a sãrutat mâna si i-a spus cã acela este ultima moment când se vor mai vedea. Apoi si-a îndreptat o parte din furie cãtre calul din propria curte. A lovit animalul de câteva ori, apoi a plecat în casa vecinilor sã-si continue mãcelul. Despre tânãrul de 28 de ani acuzat de crimã, oamenii din localitatea Draxeni povesteau cã era violent si te întelegeai greu cu el dupã ce consuma alcool. Mai mult, acesta a fost cãsãtorit cu o femeie cu care are doi copii. Dupã o bãtaie sorã cu moartea aplicatã sotiei, femeia a renuntat la cãsnicie, si-a luat cei doi copii si si-a vãzut de viata ei. Tot atunci, Ionut Feraru a ajuns pe mâna oamenilor legii, care i-au întocmit dosar penal pentru loviri si alte violente. La finalul procesului, Feraru a fost condamnat la închisoare cu executare si a stat dupã gratii 1 an si jumãtate. A iesit în 2013 si a locuit împreunã cu pãrintii. De atunci, de fiecare datã când se îmbãta, mergea la vecinii sãi si-i lua la bãtaie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ