spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Mãcelarul de la Oltenesti, 11 ani de închisoare!

- Advertisement -

Sentintã în cel mai mediatizat dosar penal din 2010

PUSCÃRIE… Florin Mocanu, agresorul cu securea de la Oltenesti, care l-a hãcuit pe primarul Sonea în luna iunie a.c., a primit o sentintã de 11 ani de închisoare, la care se adaugã 100.000 de lei daune morale. Conform unor informatii neoficiale, „mãcelarul de la Oltenesti” urma sã-si execute rudele din Bârlad, în ziua în care l-a atacat pe primarul Sonea!

CRIMINAL… Magistratii Tribunalului Vaslui au pronuntat sentinta în cazul tentativei de omor comisã asupra primarului comunei Oltenesti, Iorgu Sonea, la jumãtatea lunii iunie a.c. Florin Mocanu, bârlãdeanul de 31 de ani care l-a lovit pe Sonea cu o secure, în masina primãriei, pentru a-i fura banii, a primit 11 ani si douã luni de închisoare cu executare, timp în care va medita asupra faptelor sale, care au îngrozit toatã suflarea judetului Vaslui. În plus, „mãcelarul de la Oltenesti”, cum este cunoscut Mocanu, va trebui sã achite familiei primarului suma de 100.000 lei daune morale, sumã care este greu de crezut cã va fi achitatã vreodatã de cãtre tânãrul cu instincte criminale. Au apãrut, între timp, si unele elemente neluate în calcul în anchetã. Se pare cã, în ziua care putea sã-i fie fatalã, primarul Sonea avea asupra sa suma de 800 de lei, bani cu care urma sã-si achite datoriile la bãnci în Vaslui si care au dispãrut imediat dupã agresiune. Oficial, politistii au spus cã Mocanu i-ar fi luat din buzunar doar 30 de lei, însã adevãrul este altul.

Pe 22 noiembrie, la Tribunalul Vaslui s-a dat sentinta în dosarul 2893/89/2011, în care inculpat este Florin Mocanu, nemilosul agresor al primarului comunei Oltenesti, Iorgu Sonea. „Solutie: Condamnã pe inculpatul MOCANU FLORIN, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Iasi, la urmãtoarele pedepse: • 6 (sase) ani si 8 (opt) luni închisoare si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor prevãzutã de art. 64 alin. 1 lit. a) si b) Cod penal pentru tentativã la sãvârsirea infractiunii de omor prevãzutã de art. 20 Cod penal raportat la art. 174 Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin. 7 Cod procedurã penalã. 10 (zece) ani si 2 (douã) luni de închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de tâlhãrie prevãzutã de art. 211 alin. 1 alin. 2 indice 1 lit. b) Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin. 7 Cod procedurã penalã. În baza art. 33 lit. a) Cod penal, art. 34 lit. b) Cod penal si art. 35 alin. 1 Cod penal, contopeste pedepsele aplicate în prezenta cauzã, dispunând ca inculpatul Mocanu Florin sã execute pedeapsa cea mai grea de 10 (zece) ani si 2 (douã) luni de închisoare si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor prevãzutã de art. 64 alin. 1 lit. a) si b) Cod penal, la care adaugã un spor de 10 (zece) luni de închisoare, în final 11 (unsprezece) ani de închisoare si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor prevãzutã de art. 64 alin. 1 lit. a) si b) Cod penal. Interzice inculpatului drepturile prevãzute de art. 64 alin. 1 lit. a) si lit. b) Cod penal pe durata si în conditiile prevãzute de art. 71 Cod penal. În baza art. 350 alin. 1 Cod procedurã penalã, mentine mãsura arestãrii preventive a inculpatului MOCANU FLORIN. În baza art. 88 Cod penal, deduce din pedeapsa de 11 (unsprezece) ani de închisoare aplicatã durata retinerii si arestãrii preventive de la 24.06.2011 la zi. În baza art. 113 Cod penal, ia fatã de inculpatul Mocanu Florin mãsura de sigurantã a obligãrii la tratament medical pânã la însãnãtosire”, se aratã în sentinta oficialã, publicatã pe site-ul Tribunalului Vaslui. Instanta a admis si actiunile civile formulate în procesul penal de cãtre Iorgu Sonea, Spitalul Clinic de Urgentã „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi si Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui. Astfel, Mocanu este obligat la plata unor sume uriase: 10.030 lei cu titlu de despãgubiri materiale si 100.000 cu titlu de daune morale cãtre partea vãtãmatã Sonea Iorgu, 17.144 lei cu titlu de despãgubiri materiale cãtre partea civilã Spitalul Clinic de Urgentã „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi, reprezentând contravaloare îngrijiri medicale acordate pãrtii vãtãmate, 1.260 lei cu titlu de despãgubiri materiale cãtre partea civilã Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui reprezentând contravaloarea transportului pãrtii vãtãmate Sonea Iorgu.

Povestea dezaxatului care a înspãimântat toatã tara

Pe 23 iunie a.c., Iorgu Sonea a fost la Bârlad, cu treburi administrative. S-a întors la primãrie si a decis sã meargã acasã, la Târzii, pentru a sta la masã. Urma sã revinã pentru a-si continua munca de birou. A fost abordat de Florin Mocanu, care l-a rugat sã-l ducã pânã la sosea. Sonea, de bunã-credintã, a fost de acord, mai ales cã dimineatã îi dãduse si niste bani de tigãri. Mocanu a urcat pe bancheta din dreapta, spate. Avea în mânã o sacosã în care avea ascunsã o secure de aproximativ 42 de centimetri. Imediat ce au trecut de calea feratã, bãrbatul de 65 de ani a fost atacat fulgerãtor, din motive care nu sunt deocamdatã foarte clare anchetatorilor. Agresorul i-a aplicat câteva lovituri puternice în cap si în gât si pentru cã, probabil, victima a încercat sã se apere, i-a tãiat degetele si bratul drept. I-a luat dintr-un buzunar, de la piept, 30 de lei si a dispãrut în buruienile înalte de pe marginea drumului. Cum portiera din stânga fatã a rãmas blocatã, Sonea a iesit din autoturism pe partea dreaptã. Pare incredibil, însã omul a stat pe picioarele lui, plin de sânge si cu rãni foarte grave. Era în stare de soc si le-a spus celor care l-au gãsit cã a lesinat si s-a lovit cu capul de volan. Oamenii s-au îngrozit, însã. Imaginea însângeratã a primarului lor îi va urmãri toatã viata. Au înteles imediat cã edilul e în pericol si au sunat ambulanta si politia. În scurt timp, Iorgu Sonea a ajuns la spitalul din Vaslui, unde medicii l-au stabilizat si au decis transferarea lui la Neurochirurgie Iasi. Aici, a fost operat pe creier si la gât timp de sase ore de cãtre trei echipe de medici. Dupã ce a fost prins, Mocanu a spus cã, speriat de cele întâmplate, s-a refugiat o vreme pe dealurile din împrejurimi, într-o vie care apartine familiei, însã si-a dat seama cã este cãutat si a riscat. A coborât în gara Târzii, potrivit procurorului de caz, a urcat în tren si, când a ajuns la Husi, a iesit la sosea unde a fãcut autostopul. Un TIR moldovenesc a oprit si l-a luat, tânãrul spunând cã vrea sã ajungã la Bârlad. Numai cã sute de politisti si jandarmi erau pe urmele sale. La un filtru de politie, în zona Bârlad, oamenii legii l-au recunoscut pe Mocanu si au dat alarma. Avea asupra sa securea, ascunsã într-o sacosã. Nici prin cap nu i-a trecut soferului moldovean de TIR de ce era în stare tânãrul cu privire pierdutã si înfãtisare cuminte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.