spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Mãcelarul din Oltenesti suferã de amnezie!

- Advertisement -

PUSCÃRIE… Tânãrul care l-a mãcelãrit cu securea pe primarul din Oltenesti nu are nici acum o explicatie pentru gestul sãu. În fata anchetatorilor l-a umflat râsul si a spus „asa mi-a venit atunci”. Au stat de vorbã cu el mai multi specialisti care au stabilit cã Florin Mocanu a avut discernãmântul scãzut în momentul comiterii faptei. Asta nu înseamnã însã cã e nebun si cã nu îsi va petrece tineretea dupã gratii. Între timp, victima sa si-a revenit în mod miraculos si a spus anchetatorilor cã nu îsi aminteste ce s-a întâmplat.

Imediat dupã ce a fost prins, Florin Mocanu a fost arestat preventiv pentru tentativã de omor si tâlhãrie. Oamenii legii au avut din start îndoieli cu privire la starea lui de sãnãtate mintalã, asa cã l-au trimis la Bucuresti sã stea de vorbã cu specialistii. Acestia au stabilit cã tânãrul suferã de tulburãri de personalitate schizoidã, iar la data comiterii faptei a avut discernãmântul scãzut. Nu a avut niciun motiv sã-l atace pe primar. I-a venit din senin ideea, a afirmat Mocanu în fata anchetatorilor. Asta, dupã ce, initial, a spus cã era nemultumit cã bunica lui nu a primit niste bani de la primãrie. Ulterior, „si-a amintit” toatã scena. Pe 23 iunie, a mers la Primãrie si l-a rugat pe primar sã-l ducã si pe el cu masina pânã la DE 581. În masinã, aproape de sosea, profitând cã nu-l vede nimeni, a scos securea din sacosã si l-a lovit de mai multe ori pe primar în cap. A dat atât cu muchia, cât si cu tãisul. A luat cei 30 de lei pe care primarul îi avea în buzunar si dus a fost. Le-a mãrturisit anchetatorilor cã nu a vorbit niciodatã cu Iorgu Sonea. Relatia dintre ei se rezuma la un simplu salut, atunci când se întâlneau pe stradã. Cu toate acestea, „stiu cã primarul îi dãdea bunicii mele niste prafuri sã facã diaree si eu sã o îngrijesc”. A spus cã avea mereu securea la el deoarece considera „pãdurea si securea o aventurã”. El era un fel de haiduc local, neînteles însã de cei din jur. În cursul noptii de 23 spre 24 iunie, Mocanu a fost prins de politisti. A reusit ca imediat dupã comiterea faptei sã ajungã la Husi, iar de aici, cu un TIR, la „ia-mã nene!”, se îndrepta cãtre Bârlad. Tot timpul a avut asupra lui securea, iar în momentul retinerii, nu s-a opus.

Dupã o perioadã lungã de spitalizare, timp în care a fost operat de mai multe ori, primarul Sonea s-a întors acasã pe picioarele sale. E bucuros cã a scãpat cu viatã si le multumeste tuturor celor care l-au sustinut în tot acest timp.

„Inculpatul descrie împrejurãrile comiterii atacului cu indiferentã, fãrã rãsunet afectiv”

„E un dosar special, prin prisma faptului cã victima atacului a supravietuit, o surprizã plãcutã. Sincer, nu credeam cã domnul primar va supravietui. Recent, domnia-sa a venit la Vaslui si a dat o declaratie. Nu îsi aduce aminte foarte multe, doar momentul anterior agresiunii. A povestit că în ziua respectivã se pregãtea sã plece acasã, la masã. L-a luat în masinã pe Mocanu, dar ce s-a întâmplat apoi nu stie, urmare a socului traumatic. Legistii au solicitat sã-l examineze si ei pe vãtãmat, urmând sã finalizeze apoi lucrarea medico-legalã în acest caz. Institutul <<Mina Minovici>> a solicitat o copie a acestui dosar, un lucru care nu se întâmplã foarte des, pentru a se putea pronunta. Despre Mocanu pot sã vã spun cã nu e nebun. Erau zile când petrecea si zece ore în sala de internet de la Primãrie. Dupã ce a fost prins, starea lui era vizibil alteratã. Am stat de vorbã cu el despre aceastã chestiune gravã si el râdea: <<asa m-am gândit atunci!>>. Nu avea niciun sentiment de remuscare. Cu alte cuvinte, nu a avut niciun motiv sã îl loveascã pe primar cu securea în cap si la gât, însã imediat dupã aceea i-a sustras din buzunar victimei sale 30 de lei. Medicii de la Bucuresti au spus cã inculpatul descrie împrejurãrile comiterii atacului cu indiferentã, fãrã rãsunet afectiv. A fost o actiune gratuitã care nu-l absolvã de rãspundere”, a declarat Ovidiu Berinde, procuror criminalist. Interesant este cã, în ciuda atacului de o brutalitate fãrã seamãn cãruia i-a cãzut victimã, primarul Sonea circulã acum tot cu masina primãriei, în care a primit mai multe lovituri de secure, semn cã vrea sã treacã peste evenimentul brutal, cu orice pret.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.