spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Mãgãrusul Misu, atractia Parcului Zoologic din Bârlad (foto)

- Advertisement -

ALTERNATIVÃ… Grãdina zoologicã din Bârlad este închisã publicului pânã dupã data de 1 octombrie, pentru executarea lucrãrilor de reamenajare. Lucrãrile sunt executate în proportie de peste 70% si existã speranta cã vor fi gata la timp. Dupã finalizarea acestor lucrãri, grãdina zoo bârlãdeanã se va îmbogãti cu lupi, lei si tigri mai tineri, pentru a fi repopulatã. Pânã la redeschiderea ei însã, copiii care vin în zonã pot sã se distreze în parcul de la intrarea în Grãdina Zoo, unde pot cãlãtori cu mãgãrusul „Misu”, cu poneiul „Pintea” sau cu poneita „Vera”, se pot juca în fân sau cu locomotiva de jucãrie, dar mai ales pot sã se „împungã” cu tapul „Vlãdut”, care este mare iubitor de copii!

Pe timpul vacantei de varã, copiii din Bârlad si din împrejurimi nu au putut vizita Grãdina Zoologicã din localitate, ea fiind închisã pentru reamenajare. Conducerea institutiei ne-a precizat cã zona de agrement va fi închisã cel putin pânã la sfârsitul lunii octombrie. Lucrãrile de modernizare au început în urmã cu aproape un an, dar pentru continuarea lor si pentru siguranta vizitatorilor conducerea a fost obligatã sã închidã parcul. Lucrãrile de reamenjare sunt gata în proportie de aproximativ 75% si constau în extinderea spatiilor de miscare pentru speciile lup, tigru, leu, jaguar si urs. În urma acestor lucrãri, animalele vor avea la dispozitie spatii mai mari, care trebuie amenajate conform standardelor europene ( 800 mp pentru ursi si lupi si 2000-2500 mp pentru lei, jaguar si tigri). În plus, vor fi aduse specii noi si mai ales tineret din specia lup, tigru si leu, pentru a se înmulti. În zona centralã va exista un lac de mici dimensiuni si un spatiu destinat pãsãrilor exotice. Grãdina Zoo din Bârlad este cea mai mare din Moldova, are aproximativ sase hectare si adãposteste 36 de specii de animale, asta însemnând peste 1000 de „locatari” de la pesti pânã la leu. Sunt peste 500 de pesti în Acvarium si peste 300 de pãsãri. „Vreau ca dupã ce redeschidem parcul zoo sã aduc lupi tineri, ca sã se înmulteascã, tigri si lei tineri, câte o pereche din fiecare, pentru cã ce avem noi acum sunt animale bãtrâne, care nu se mai pot înmulti. Dar dupã finalizarea lucrãrilor vom vedea exact ce spatii rãmân, câte specii mai putem aduce, dacã avem unde-i caza etc. Pânã atunci, lucrãrile fiind în grafic, sperãm cã pe la sfârsitul lunii octombrie sã putem redeschide parcul”, a spus Adrian Cãrãbãt, directorul Grãdinii Zoo Bârlad.

Alternativã haioasã

Pânã acum, copiii care au venit pânã la Grãdina Zoo în aceastã varã, la Bârlad, nu au fost dezamãgiti total. Chiar dacã nu au reusit sã vadã animalele de la Zoo, ei s-au amuzat copios si s-au delectat cu lectii de cãlãrit… poneii “Pintea” si „Vera” si s-au plimbat cu trãsura trasã de mãgãrusul „Misu”, care de bucurie cã se joacã cu copiii, rage cât îl tine gura! Dar în pãrculetul de la intrarea în Grãdina Zoo mai existã, în afarã de multe jucãrii, fân, locomotive, masinute, vrãjitori si aeronave spatiale de jucãrie si tapul “Vlãdut”! Acesta este atractia celor mici, deoarece el adorã copiii si îi lasã sã se „împungã” cu el, jucându-se pânã cade lat! „Sunt deosebit de încântat de acest loc. Am venit cu nepoatele la Grãdina Zoo, dar dacã este închisã am intrat aici si ele se plimbã de o orã cu poneii, se trag cu trãsura cu mãgarul, s-au jucat o multime cu tapul … s-au distrat de nu se mai dau duse de aici. Bravo celor care au avut aceastã initiativã si au lãsat ca acest parc de joacã sã fie pus aici! Este minunat si copiii îl adorã, mai ales pe „Misu”, „Pintea”, „Vlãdut” si „Vera”, animalele acestea calde si jucãuse”, ne-a spus un bunic, a cãrei nepoatã cãlãrea de zor pe Pintea, iar cealaltã se juca cu tapul „Vlãdut”. Culmea a fost cã Vlãdut, când ne-a vãzut, ne-a arãtat exact ce vrea: sã se joace cu copiii – luând în gurã un tablou cu copii pictat de Costel Mardare, pictorul orfanilor din Bârlad!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.