19.7 C
Vaslui
14-aug.-2022

Magazinul Altex a fost jefuit într-un minut și jumătate. Hoții au plecat cu o pradă de 1,3 miliarde de lei

- Advertisement -

SPARGERE… Cel mai scurt jaf din istoria Vasluiului s-a petrecut, în seara de vineri spre sâmbătă dimineață, la magazinul Altex. Hoții au reușit, într-un timp record, un minut și jumătate, să fure toate telefoanele mobile din vitrină. Au acționat ca la carte. Au tăiat firele de la camerele de supraveghere, au forțat o ușă din laterala magazinului, pe unde se făcea aprovizionarea cu marfă, și s-au făcut nevăzuți cu marfă în valoare de 1,3 miliarde de lei vechi.

Au acționat ca niște „profesioniști”

Nu este singurul magazin Altex din zonă jefuit. La Iași, în decembrie anul trecut, de Sfântul Neculai, o echipă de „profesioniști” a intrat în complexul ERA prin tavan, după ce au decupat plăcile de metal. Au coborât pe frânghii și au sustras marfă de 5 miliarde de lei vechi, de la magazinul Altex din incinta complexului. Au furat telefoane de ultimă generație, tablete și laptop-uri. Acum a venit rândul Vasluiului. Hoții au acționat exact când vitrinele magazinului erau pline cu produse. Tocmai se făcuse aprovizionarea. Jaful a avut loc la ora 3.00 dimineață. Hoții, cu cagule pe față și mănuși pentru a nu lăsa amprente, au anihilat mai întâi camerele de supraveghere. Au forțat ușa prin care se face aprovizionarea în mod curent. Ușa e una specială, care se deschide doar din interior și foarte greu de spart. E clar că hoții erau profesioniști, acționând ca la carte, cunoscând în detaliu mecanismul ușii, dar și locul unde sunt amplasate camerele. Au pătruns în magazin, au spart vitrinelele cu telefoane scumpe cu un obiect dur și au curățat rafturile într-un timp record. Totul a durat 1,5 minute. Echipa de la firma de pază a ajuns după opt minute și nu a putut decât constata jaful. Conform protocolului, firma de pază trebuia să ajungă acolo în patru minute, dar chiar și așa se pare că nu ar mai fi găsit pe nimeni. Se pare că hoții știau exact toate aceste detalii și din acest motiv furtul a fost unul rapid și hoții s-au limitat doar la a sustrage produsele din vitrină.

Angajații sunt scoși din ecuația furtului

Se pare că angajații sunt scoși din cercul suspecților. S-au vizionat înregistrările și s-a văzut cum înainte de a închide magazinul, angajații au asigurat magazinul cum trebuie, armând inclusiv dispozitivul de securitate. Chiar și ușa prin care au intrat hoții a fost securizată așa cum prevăd procedurile lor interne. Hoții au vizat doar telefoanele mobile. În magazin era și o sumă de bani importantă în seif, însă hoții nu au fost interesați de acest aspect. Probabil știau că nu au timp să spargă și casa de bani. După inventar s-a constatat că au furat numai telefoane de ultimă generație (android), în valoare totală de 1,3 miliarde de lei vechi.

Ce spune Poliția

La primele ore ale dimineții, mai multe echipe de polițiști au ridicat probe de la cel mai scurt jaf din istoria Vaslui. Au discutat inclusiv cu paznicii de la magazinul Kaufland, fiindcă Altex funcționează în incinta acestui complex. Iată declarația oficială a Poliției: „În jurul orei 3.00, un agent al unei societăți de protecție și pază a sesizat la 112 că un magazin care comercializează aparatură electrocasnică a fost spart. Din primele estimări ale reprezentanților magazinului, au fost sustrase mai multe telefoane mobile, numărul exact al produselor sustrase urmând a fi stabilit în urma unui inventar. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale efectuează cercetări existând și un cerc de suspecți”, a precizat Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.