Magie albã si mercur: Dinarca Brãtianu, explicatii în fata magistratilor de la Curtea de Apel Iasi (VIDEO)

UPS!… Dinarca Brãtianu, cea mai cunoscutã ghicitoare din Bârlad si sora bulibasei din oras, are dosar pe rol la Curtea de Apel Iasi pentru trafic cu substante toxice. Aceasta a fost achitatã la prima instantã, dar procurorii au fãcut apel, astfel cã dosarul a ajuns pe rolul Curtii de Apel Iasi. Practicantã a magiei albe, Dinarca sustine cã mercurul descoperit în casa ei, în mai 2018, la o perchezitie, de cãtre politisti, era mostenit de la tatãl sãu, Iorgu Brãtianu, care fãcea ceaune cu el.

Dinarca Brãtianu, de 61 de ani, este acuzatã de procurorii bârlãdeni de trafic cu substante toxice, mai precis de mercur alb. Judecãtoria Bârlad a achitat-o pe 9 iulie anul acesta, dar procurorii au fãcut apel la CA Iasi.

De unde a pornit scandalul în care a fost implicatã Dinarca Brãtianu

Dinarca Bratianu, sora bulibasei din Bârlad, a ajuns în vizorul politistilor de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase al IPJ Vaslui în urma unei perchezitii ce viza o altã cauzã penalã. La descinderi în locuinta lui Dinarca, politistii au descoperit un recipient cu 1,6 kilograme de mercur, substantã foarte toxicã, a cãrei detinere este interzisã prin lege. Perchezitia a avut loc pe 18 mai 2018, politistii gãsind într-o magazie, o sticlã din plastic care continea o substantã argintie cu masã densã. Ulterior, s-a constatat cã substanta respectivã era mercur. La audieri, Dinarca a sustinut cã stia cã este mercur în acea sticlã.

„Îl foloseam la descântece pentru copii si oameni apropiati. Foloseam mercurul într-un ritual, în care topeam într-un polonic cositor, iar, peste acesta, turnam de trei ori mercurul. Eu nu stiam cã este interzis sã ai mercur în casã. Mercurul a rãmas de pe vremea când trãia tatãl meu. Mercurul era folosit la confectionarea cazanelor”, a spus Dinarca Brãtianu.

 „Mercurul era folosit la confectionarea cazanelor

Conform rechizitoriului, anchetatorii au sustinut, însã, cã mercurul se aflã pe lista substantelor toxice, fiind încadrat în clasa de pericol „toxicitate acutã”. Conform Legii 360/2003, privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase, si Regulamentului European nr. 1272/2008, privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si a amestecurilor, detinãtorii si utilizatorii de mercur trebuie sã notifice detinerea si utilizarea acestuia. Din adresa de pe 9 octombrie 2018 a ITM Vaslui, rezultã faptul cã Dinarca Brãtianu nu figureazã în evidentele Inspectoratului Teritorial de Muncã cu vreo notificare de detinere si utilizare a substantelor chimice periculoase. Pe de altã parte, ghicitoarea din Bârlad a afirmat cã nu este vinovatã de sãvârsirea vreunei infractiuni.

Dinarca achitatã de judecãtorii bârlãdeni. Cheltuielile se achitã de … stat!!

Magistratii bârlãdeni au achitat-o pe Dinarca Brãtianu, sentinta fiind pe portalul Judecãtoriei Bârlad, din data de 9 iulie anul curent. Mai mult, toatã cheltuiala pentru judecarea cauzei de la Bârlad, o achitã statul român!

„Achitã pe inculpata Brãtianu Dinarca, pentru sãvârsirea infractiunii de trafic de produse sau substante toxice si confiscã de la inculpatã un pet ce contine 1.611,63 grame de mercur lichid, aflat la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui – Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase. Cheltuielile judiciare în sumã de 830 lei ( 500 lei aferente urmãririi penale, 200 lei aferente fazei de judecatã, precum si 130 lei reprezentând 1 din onorariu apãrãtor din oficiu) rãmân în sarcina statului. Suma de 130 lei onorar avocat din oficiu (1/2 din suma de 260 lei) urmeazã a fi viratã din fondul Ministerului Justitiei cãtre Baroul de Avocati Vaslui. La termenul din 28 octombrie, judecãtorii CA Iasi au amânat dosarul.

CITITI SI:  https://vremeanoua.ro/ghicitoarea-dinarca-in-asentiment-cu-guvernul-video/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ