Magistratii au dezvãluit spurcãciunile lui Onilã si Jitaru, abuzatorii seminaristilor!

DIN ALCOVUL SCELERATILOR

REVOLTÃTOR… Fostul episcop al Husilor, Corneliu Onilã, si arhimandritul Sebastian Jitaru, vor fi adusi vineri în fata instantei Înaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a afla dacã rãmân sau nu în arest preventiv. În timp ce ambii sustin cã sunt nevinovati, la ivealã a iesit motivarea instantei de la Iasi, care a decis arestarea preventivã a celor doi scelerati. Dezvãluirile din documentul oficial sunt absolut revoltãtoare, mai cu seamã cã judecãtorii retin descrierile în amãnunt, fãcute de elevii care au fost victime ale dementului din fruntea Episcopiei. “Sãrutãri cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrãcarea acestuia si sãrutarea corpului, pipãirea, precum si gesturile de a-i lua mâna si de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului (Corneliu Onilã) de partea vãtãmatã, minor la acea datã”, aratã judecãtorii în motivarea arestãrii preventive. Mizerii la fel de grave sunt mentionate si în dreptul lui Sebastian Jitaru, arhimandritul care spera sã ajungã episcop vicar, cu ajutorul filmãrilor scandaloase, în care apãrea Onilã, impostorul care a condus Episcopia Husilor timp de 8 ani.

“În perioada februarie – mai 2017, inculpatul Onilã Cornel, în calitate de profesor, ar fi supus, prin constrângere psihicã, unor acte de naturã sexualã, respectiv sãrutãri cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrãcarea acestuia si sãrutarea corpului, pipãirea, precum si gesturile de a-i lua mâna si de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului pe partea vãtãmatã, minor la acea datã. În perioada 19 – 23 mai 2017, acelasi inculpat ar fi avut initiative de a-i face sex oral persoanei vãtãmate, initiative finalizate cu un astfel de act consumat, fapte comise prin constrângere psihicã”, se aratã în motivarea datã de instanta Curtii de Apel Iasi.

Jitaru a violat un elev, apoi l-a presat sã accepte si abuzul din partea lui Onilã, doar ca sã obtinã filmul compromitãtor!

“În luna februarie 2017, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi comis prin constrângere psihicã acte sexuale asupra persoanei vãtãmate, respectiv mângâierea în zona organelor genitale, dezbrãcarea acestuia si sãrutarea lui pe corp, pipãirea sa, supunerea sa în final, profitând de lipsa de reactie, pe fondul fricii, la efectuarea unui act sexual oral finalizat. În baza unei rezolutiuni infractionale unice, în perioada februarie – sfârsitul lunii mai 2017, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi exercitat constrângeri psihice constante, prin amenintare cu diverse consecinte, pe persoana vãtãmatã, pentru a o determina sã suporte agresiunile sexuale la care era supusã de cãtre inculpatul Onilã, cu scopul de a obtine un material video, pe care plãnuia sã îl foloseascã împotriva celui din urmã”, au concluzionat judecãtorii.

Elevii care au vorbit cu procurorii nu au putut aduce martori, însã relatãrile lor dureroase au fost veridice în ochii judecãtorilor!

În perioada 26 iunie 2015 – vara anului 2016, în baza unei rezolutii infractionale unice, inculpatul Jitaru ar fi sãvârsit prin constrângere acte sexuale orale asupra unei alte persoane vãtãmate, minorã la acel moment. Pentru stabilirea caracterului rezonabil al suspiciunii sunt avute în vedere toate probele administrate în cursul urmãririi penale, la care s-a fãcut referire în propunerea de arestare preventivã, esentiale fiind declaratiile victimelor presupuselor infractiuni, în lipsa unor martori oculari. Din punctul de vedere al judecãtorului de drepturi si libertãti, aceste declaratii prezintã detalii care conferã veridicitate. Evenimentele expuse se încadreazã în realitatea prezentatã de martorii audiati în cauzã”, se mai aratã în documentul oficial.

Nu sunt dubii: sceleratii din fruntea Episcopiei siluau copiii fãrã apãrare!

„Aprecierile generale si prezentarea relatiei dintre co-inculpati, expuse în debutul referatului cu propunerea de arestare preventivã, exced acuzatiilor ce fac obiectul cauzei, însã acestea sunt importante, pentru cã oferã contextul în care ar fi fost sãvârsite infractiunile ce li se imputã celor doi, pozitiile pe care acesti inculpati le aveau în cadrul Seminarului Teologic si al Episcopiei Husilor, dar contureazã si elemente ce tin de personalitatea inculpatilor, din perspectiva implicãrii lor în diferite situatii necorespunzãtoare, raportate la statutul pe care îl aveau. În privinta acuzatiilor aduse inculpatului Jitaru, probele contureazã suspiciunea rezonabilã cã ar fi comis faptele imputate”, a fost concluzia instantei.

Onilã si Jitaru au “împãrtit” acelasi elev, pe care l-au înspãimântat înainte de a-l abuza!

„În cazul inculpatului Onilã Cornel, probele administrate, ca si acuzatiile aduse, sunt mai restrânse. Însã aceste probe sunt suficiente pentru a determina orice observator independent cã existã o suspiciune rezonabilã a sãvârsirii infractiunilor, acestea rezultând din declaratiile persoanelor vãtãmate. Desi nu a invocat în mod explicit, apãrãtorul inculpatului Onilã a încercat sã sugereze cã nu a existat nicio constrângere din partea acestui inculpat. Într-adevãr, probele sugereazã cã, în constrângerea moralã a victimei sã suporte actele de naturã sexualã presupus sãvârsite de cel din urmã, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi avut un rol important. Însã contributia sa nu a fost unicul element determinant”, au adãugat judecãtorii. Inculpatul Onilã Cornel se aflã într-un raport de putere cu victima, nu doar din perspectiva relatiei profesor – elev, ci si din perspectiva pozitiei pe care inculpatul o ocupã în cadrul Bisericii, în conditiile în care multi dintre elevii care umeazã Seminarul Teologic îsi doresc sã devinã ulterior preoti, nefiind cei din rândurile personalului clerical care ar fi îndrãznit sã se opunã vreunei decizii luate de episcop. În acest context, folosindu-se de functia pe care o avea, existã date cã inculpatul ar fi creat premisele necesare abordãrii victimei fatã de care cãpãtase un interes vizibil, pentru ca, mai apoi, sã facã în asa fel încât sã rãmânã doar ei doi, acest lucru rezultând din declaratia victimei”, au sustinut magistratii. Judecãtorul de drepturi si libertãti apreciazã cã, având în vedere toate aceste elemente, precum si vârsta victimei, care, la acel moment, nu împlinise 18 ani, existã suficiente indicii cã aceasta ar fi fost pusã de cãtre inculpatul Onilã în imposibilitatea de a-si exprima în mod valabil consimtãmântul. Nu rezultã cã inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi avut vreo implicare la momentul de debut al activitãtii infractionale presupus desfãsurate de inculpatul Onilã. Faptul cã persoana vãtãmatã ar fi fost agresatã în acelasi timp si de inculpatul Jitaru nu poate justifica în vreun fel activitatea presupus infractionalã a inculpatului Onilã. Victima s-a simtit pusã într-o situatie fãrã scãpare, dupã cum rezultã din declaratia sa”, se mai aratã în motivarea deciziei de arestare preventivã a lui Onilã si Jitaru.




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ