spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Magistratii au refuzat arestul la domiciliu în cazul lotului de traficanti de droguri de la Bârlad

- Advertisement -

RESPINS…Lotul celor 8 traficantI de droguri de la Bârlad, acuzatI de trafic de droguri de risc si mare risc, rãmâne dupã gratii. Magistratii Tribunalului Vaslui au respins cererea acestotra de înlocuire a mãsurii privative de libertate cu cea a arestului la domiciliu. Prins de cãtre procurorii DIICOT, încã de anul trecut, lotul a fost acuzat de trafic de droguri de risc si mare risc si constituirea unui grup infractional organizat.

Cei 8 traficanti de droghuri de risc si mare risc de la Bârlad, arestati încã de anul trecut, mai fac o încercare de a scãpa de mãsura arestului preventiv. Si-au sustinut cauza în fata magistratilor Tribunalului Vaslui dar, la finalul sedintei, instanta a decis sã respingã cererile si sã prelungeascã mandatul de arestare preventivã. Decizia Tribunalului nu este definitivã si poate fi contestatã la Curtea de Apel Iasi. Lotul celor 8 a ajuns în atentia procurorilor DIICOT în luna septembrie când organele de cercetare penalã au pus în executare 16 mandate de perchezitie domiciliarã, în municipiile Bârlad si Vaslui, fiind identificate si ridicate 97 grame de canabis, 7 grame de cocainã, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantitãti de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 12.590 lei si alte bunuri cu valoare probatorie. În cauzã s-a retinut cã, începând cu anul 2020, inculpatii au constituit si aderat la un grup infractional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara si vinde canabis si produse susceptibile a avea efecte psihoactive cãtre consumatori din judetul Vaslui. „La data de 16 septembrie, politistii Serviciului Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui au derulat o actiune operativã si au pus în aplicare 15 mandate de perchezitie domiciliarã, în municipiul Bârlad si unul în municipiul Vaslui. Totodatã, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, în vederea audierii. Din cercetãri a reiesit cã, începând cu anul 2020, persoanele cercetate ar fi constituit si aderat la un grup infractional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara si vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive si cannabis, cãtre consumatori din judetul Vaslui. De asemenea, un bãrbat de 35 de ani ar fi comercializat, începând cu luna ianuarie, droguri de risc si mare risc (cannabis, ecstasy, amfetaminã si cocainã) consumatorilor din municipiul Bârlad. În urma perchezitiilor efectuate, au fost descoperite si ridicate 97 grame de cannabis, 7 grame de cocainã, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantitãti de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 7 cartele sim si 12.590 de lei, cu privire la care existã suspiciunea cã ar fi fost folosite la desfãsurarea activitãtilor infractionale”, au transmis, la acea vreme, autoritãtile vasluiene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Se vede clar ca este judecata facuta de bulibasa. Cineva a avut dreptate. Birladul e tara bulibasei. De ce nu se intelege ca la Birlad la putere e mafia tiganeasca, sustinuta de liderii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.