Magistraţii se înghesuie să se pensioneze. Gafă impardonabilă a ministrului Justiției

Magistraţii se înghesuie să se pensioneze. Decizia magistraților a venit ca urmare a unei declaraţii făcute de ministrul Justiţiei, Stelian Ion.
Creșterea de cereri de pensionare în magistratură crează o situaţie care pune o presiune şi mai mare pe un sistem deja aflat în criză de personal.
În numai 12 zile de la declaraţia ministrului Justiţiei, la CSM s-au depus cereri de pensionare cât pentru mai multe luni. De teama modificării condiţiilor de pensionare, nu mai puţin de 38 de magistraţi au depus la Consiliul Superior al Magistraturii cerere de pensionare.
Magistrații se înghesuie să se pensioneze
Până pe 6 ianuarie 2021, şi-au cerut pensionarea 18 judecători şi 8 procurori (faţă de 5 judecători şi un procuror în aceeaşi perioadă a anului precent). În faţa valului de pensionări, pe 7 ianuarie, ministrul Justiţiei a transmis un comunicat de presă în care anunţa că s-a răzgândit.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraților, am ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2022. Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun”, a declarat Stelian Ion.

Avalanșă de cereri de pensionare
Ieşirea publică a ministrului Justiţiei a fost, potrivit unor surse, şi rezultatul unor discuţii purtate de Stelian Ion cu persoane de la vârful sistemului de justiţie, care i-au atras atenţia asupra consecinţelor nefaste ale declaraţiilor sale….https://www.bzi.ro/magistratii-se-inghesuie-sa-se-pensioneze-gafa-impardonabila-a-ministrului-justitiei-4106227?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ