Mai multi agenti economici din Vaslui, controlati si sanctionati de politistii de Investigare a Criminalitãtii Economice

CONTROALE… Peste 85 de agenti economici din judetul Vaslui au fost verificati de politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice, în cadrul unei actiuni de prevenire si combatere a evaziunii fiscale si a altor fapte cu impact negativ asupra sigurantei cetãteanului. Au fost aplicate 64 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 134. 000 de lei. Dintre acestea, 47 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti de productie, comert sau prestãri de servicii ilicite si 17 pentru abateri prevãzute si sanctionate de OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În perioada 13-16 august a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice, au derulat actiuni pe raza judetului pentru prevenirea, descoperirea si combaterea faptelor ilicite de comert, dar si a altor fapte cu impact negativ asupra sigurantei cetãteanului, prin efectuarea de controale la agentii economici care îsi desfãsoarã activitatea în sfera alimentatiei publice. “Actiunile au vizat si contracararea fenomenelor cu consecinte pãgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscalã, nedeclararea veniturilor si lipsa evidentierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum si verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stãrii de alertã. Cu ocazia activitãtilor desfãsurate, au fost verificati peste 85 de agenti economici si au fost legitimate peste 100 de persoane.

Astfel, a fost constatatã sãvârsirea a 5 infractiuni, dintre care 3 sunt prevãzute de art. 9 din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, 1 prevãzutã de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive si 1 de contrabandã, prevãzutã de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României. Mai mult, au fost confiscati peste 4.300 lei, precum si mai multe bunuri (tigarete, mãsti de protectie, legume/fructe, bãuturi alcoolice si produse alimentare), în valoare de peste 5.200 lei, care erau comercializate fãrã documente de provenientã. Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui vor continua desfãsurarea de actiuni specifice pe raza întregului judet, în vederea prevenirii si combaterii activitãtilor ilicite si încãlcãrii legislatiei, în toate domeniile, în scopul asigurãrii unui climat optim de ordine, liniste, sigurantã si legalitate a mediului de afaceri, cu preponderentã în locurile si mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscalã”, se aratã în comunicatul de presã transmis de Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ