spot_img
21.3 C
Vaslui
04-iun.-2023

Mai mulți bani pentru schimbarea mașinilor vechi

spot_imgspot_img
- Advertisement -
BONUS… Programului Rabla Clasic, care oferă bonusul pentru casarea mașinilor vechi și posibilitatea cumpărării de mașini clasice, noi, au bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare.

PROPUNERE… Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că prima de casare din programul Rabla ar putea crește cu 15 %. De asemenea, ministrul a afirmat că pregătește programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local, mai ales că anul trecut s-a redus numărul de mașini second-hand pentru prima dată după mulți ani.

Ministrul mediului a anunțat că ”a început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local”. De asemenea, Tanczos Barna a spus că în cazul Programului Rabla Clasic, care oferă bonusul pentru casarea mașinilor vechi și posibilitatea cumpărării de mașini clasice, noi, au bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare. “Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023. În același timp, creștem bugetul pentru mașinile electrice. Conform discuțiilor cu producătorii de mărci auto, am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate și o evoluție predictibilă în timp. Am stabilit cu dânșii acum doi ani, pe 4 ani, un program care ajută atât sectorul cât și cetățenii în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi. Anul trecut s-au constatat evoluții absolut pozitive pe piața auto din România, a crescut numărul de mașini noi înmatriculate, a crescut exponențial numărul de mașini electrice, datorită programelor derulate prin AFM, s-a redus numărul de mașini second-hand pentru prima dată după mulți ani, deci parcul auto din România se întinerește”, a spus ministrul Mediului. “Am putea spune că la sfârșitul anului 2023 bifăm inclusiv obligația din PNRR. Ne-am asumat că vom scoate peste 25.000 de mașini vechi din circulație, cred că la sfârșitul anului 2023 ținta va fi deja atinsă”, a mai spus Tanczo Barna.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.