Mai mulţi cântăreţi, printre care Chirilă, Loredana, Delia şi Ristei, cer Guvernului să includă artiştii în schema de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cultural

Tudor Chirilă (45 de ani), Delia şi Florin Ristei se numără printre artiştii care au adresat o scrisoare deschisă politicienilor aflaţi la guvernare, prin care le cer să includă artiştii în schema de ajutor de stat în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

ERATĂ În varianta iniţială a articolului, formularea lăsa să se înţeleagă că semnatarii scrisorii acţionează în nume propriu. Am modificat corespunzător şi cerem scuze cititorilor şi semnatarilor scrisorii pentru greşeală, asigurându-i că nu a fost intenţionată. “Domnului prim-ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, doamnei vicepremier Raluca Turcan, stimată doamnă, stimaţi domni,   Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri.   Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se arată în scrisoare, care este semnată de aproximativ 100 de artişti din România.

Citeste mai mult: adev.ro/qk8za9
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ