Mai mulți copii au ajuns de urgență la spital după ce au fost expuși, în timpul orelor, la raze ultraviolete

Incă un incident întâmplat la o şcoală apare în spaţiu public. De această dată vorbim despre 4 elevi care au ajuns de urgentă la spital după ce au acuzat mai multe usturimi ale ochilor dar şi dureri de cap. Conform datelor intrate în posesia medicilor se pare că micuţii au stat întreaga zi în clasă cu lampa cu ultraviolete aprinsă.

Incidentul s-a produs în ziua de marţi, 17 februarie 2021, iar în cursul zilei de azi, la spitalul din Galaţi au mai ajuns incă 10 elevi care acuzau aceleaşi simptome.

Mai mulţi copii au ajuns de urgentă la spital după ce au stat cu lampa cu ultraviolete deschisă

În total, la spitalul din Galaţi au ajuns 14 copii care au resimţit mai multe simptome cum ar fi usturimi ale ochilor dar şi dureri de cap. Învăţătoarea acestora a ajuns şi ea la spital având mai multe efecte ale supra-expunerii la razele UV. Totul s-a întâmplat după ce lampa a fost uitată deschisă întreaga zi.

Se pare că lampa a fost uitată aprinsă pe parcusul zilei iar nimeni din clasă nu a observat acest lucru mai ales ca simultan cu aceasta, în sală mai funcţiona şi neoanele de iluminat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean din Galaţi s-a autosesizat cu privire la incidentul din unitatea de învăţământ şi a demarat o anchetă. Aceştia vor să afle dacă iritaţia ochilor a apărut în timpul cursurilor. După ce anchetă se va încheia, IȘJ Galaţi va prezenta raportul.

Un elev a murit după ce a făcut un stop cardiac

În aceeaşi zi cu evenimentele din Galați, un elev dintr-o scoală din Ploieşti a decedat după ce a făcut un stop cardiat. Se pare că tragedia s-a produs în timpul orei de Religie. Profesoară a observat că micuţului îi este rău şi s-a dus spre cabinetul medical şcolar.

După ce a ajuns în clasă, micuţul deja leşinase. La faţa locului a ajuns un echipaj medical care, în pofida eforturilor depuse, nu au putut să îl salveze pe micuţ. …https://www.bzi.ro/mai-multi-copii-au-ajuns-de-urgenta-la-spital-dupa-ce-au-fost-expusi-in-timpul-orelor-la-raze-ultraviolete-4130404?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ