10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Mai multi drogati decât betivi la volan, pe soselele din municipiul Bârlad

- Advertisement -

O NOUÃ MODÃ…O actiune a politistilor vasluieni, desfãsuratã la sfârsitul sãptãmânii trecute pe drumurile din municipiul Bârlad si zonele limitrofe a scos la ivealã o situatie ciudatã: în localitãtile din sudul judetului, soferii teribilisti se pare cã au renuntat la alcool si mai nou preferã sã se drogheze înainte de a se urca la volan. O aratã si incidentul de zilele trecute de la Tecuci, unde un tânãr de 19 ani din Tutova a provocat un accident fiind sub influenta drogurilor, o dovedeste si bilantul celor mai recente controale efectuate de politistii vasluieni pe drumurile din judet.

Conform purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, în decurs de opt ore, politistii au verificat peste 200 de vehicule, aplicând 34 de sanctiuni contraventionale. „În perioada 28-29 ianuarie 2023, politistii rutieri de ordine publicã, investigatii criminale, luptãtorii din cadrul Serviciului pentru Actiuni, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui, au actionat pentru depistarea conducãtorilor care încalcã prevederile legale privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice sub influenta bãuturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive. În cadrul activitãtilor desfãsurate pe drumurile publice din municipiul Bârlad si zonelor limitrofe, în intervalul orar 18.00-02.00, cei peste 30 de politisti participanti au verificat peste 200 de vehicule si legitimat peste 115 de persoane, fiind efectuate 84 de testãri alcoolscopice. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 34 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 5.075 de lei, toate fiind aplicate pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice).

De asemenea, au fost retinute trei de permise de conducere pentru conducere agresivã (2) si conducerea sub influenta alcoolului (1). Totodatã, cu ocazia derulãrii actiunii s-a constatat si sãvârsirea a trei infractiuni la regimul rutier, respectiv douã infractiuni de „conducerea unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive” si o infractiune de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, a declarat Bogdan Gheorghitã, reprezentantul IPJ Vaslui. Un alt tânãr, din comuna Tutova, care a provocat un accident în acest weekend, pe raza municipiului Tecuci, a fost depistat pozitiv la testul pentru consum de droguri, efectuat de politistii gãlãteni imediat dupã producerea incidentului. Se pare cã alcoolul a devenit un produs la îndemâna oricui si nu mai reprezintã o fitã în rândul soferilor teribilisti. Acestia preferã, mai nou, marijuana, cannabis si cocaina înainte de a se urca la volan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Cond.auto care respectă prevederile Codului Rutier…mai au curajul să plece și să circule în diferiote locații..știindu-se că șosele sunt pline de unele autovehicole conduse de drogați ce le poate pune viața în pericol?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.