Mai mulţi miniştri de externe din UE, inclusiv șeful diplomației române, cer sancțiuni pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Otrăvirea lui Aleksei Navalnîi nu poate rămâne fără un răspuns, au avertizat luni mai mulţi miniştri de externe din Uniunea Europeană, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE) de la Luxemburg, scrie Agerpres.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas, care este şi reprezentantul preşedinţiei Consiliului UE, care împreună cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian a propus săptămâna trecută noi restricţii contra Rusiei, a afirmat că ”acum este clar, obiectiv vorbind, că există o încălcare a Convenţiei privind armele chimice, una care nu poate rămâne fără consecinţe”.

În lumina concluziilor Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) conform cărora a fost folosit agentul neurotoxic Noviciok, ministrul de externe român Bogdan Aurescu a afirmat că ”este timpul potrivit pentru adoptarea rapidă a unor sancţiuni”.

”Şi, aşa cum poate vă amintiţi, chiar înainte de reuniunea Consiliului Afaceri Externe din 21 septembrie, România, alături de Polonia, de Danemarca şi de statele baltice, au cerut sancţiuni, dacă Rusia nu desfăşoară o anchetă corectă, imparţială, transparentă şi cuprinzătoare cu privire la otrăvire şi dacă Rusia nu cooperează cu OIAC”, a spus Aurescu, potrivit Ministerului Afacerilor Externe român.

Potrivit ministrului român, numeroase state membre sprijină adoptarea unor sancţiuni contra Rusiei. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/mai-multi-ministri-de-externe-din-ue-inclusiv-seful-diplomatiei-romane-cer-sanctiuni-pentru-otravirea-lui-aleksei-navalnii-1383113
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ