Mai multi vasluieni si-au gãsit masinile zgâriate, în parcare

VANDALI… Mai multi proprietari de autoturisme s-au trezit luni dimineata, cu masinile zgâriate. Autoturismele erau parcate în spatele blocurilor 173 si 180 din municipiul Vaslui. Incidentul s-a petrecut cu o noapte înainte si, deocamdatã, autorii rãmân necunoscuti.  

Azi noapte, în parcarea din spatele blocurilor 173 si 180, au fost avariate douã masini. Este cineva care a auzit claxoane sau vreun sunet ciudat pe timp de noapte? Sau poate avem noroc si dãm de cineva care a vãzut ceva… Prima masinã a fost zgâriatã în totalite, iar la a doua masinã s-a încercat spargerea acesteia, plafonul este îndoit si zgariat si s-a gãsit cu o roatã spartã”, a scris un vasluian pe retelele de socializare, în speranta cã cei vinovati de vandalizarea masinilor vor fi gãsiti mai usor.

Codul penal pedepseste cu închisoarea astfel de fapte

În ultimii ani, din cauza numãrului redus de locuri de parcare din mai toate orasele si a cresterii numãrului de masini, au apãrut din ce în ce mai des situatii conflictuale, care, uneori, se încheie cu distrugerea uneia sau mai multor masini. Dovadã stã si faptul cã, din totalul actiunilor cuprinse în dosarele înregistrate pe website-ul Institutului Român pentru Informatii Juridice, o parte importantã este reprezentatã de infractiuni de distrugere a unor masini. Una dintre cele mai recente condamnãri pentru distrugerea unei masini a fost dispusã de cãtre Judecãtoria IasiÎn acest caz, un bãrbat în vârstã de 74 de ani a fost condamnat de magistratii ieseni la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru cã a zgâriat cu o cheie o masinã parcatã în fata garajului sãu si apoi a lovit-o intentionat cu usa acestuia. Conform judecãtorilor, bãrbatul era în stare de ebrietate si „a zgâriat cu cheia ambele portiere de pe partea dreaptã si aripa din dreapta-spate a unei masini, dupã care a lovit în mod intentionat masina, cu usa garajului, provocând distrugeri la nivelul hayonului”. Proprietara masinii a depus plângere, iar pe lângã condamnare, bãrbatul în vârstã de 74 de ani a fost pus si la plata unei amenzi de 5.845 lei, daune materiale.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ