MAI va cumpăra 27 de perne pneumatice pentru salvarea persoanelor: Utilizarea lor implică riscuri majore

Ministerul de Interne anunță că va achiziționa 27 de perne pneumatice pentru salvarea persoanelor în cazul incendiilor sau a tentativelor de suicid. Instituția transmite că a analizat practici din alte țări europene și spune că, totuși, acestea nu pot fi folosite în orice situații. De exemplu, în Ungaria, acest sistem de salvare a fost solicitat în 57 de cazuri și doar în trei a fost posibilă amplasarea.

Utilizarea pernelor pneumatice în misiunile de salvare ale pompierilor se recomandă doar ca soluție excepțională, în cazul în care toate celelalte modalități de intervenție nu sunt viabile, transmite MAI într-un comunicat de presă.

Utilizarea pernelor de salvare, doar ca ultimă soluție

Se recomandă utilizarea pernelor de salvare ca ultimă soluție, atunci când nu se pot folosi scara manuală, autoscara mecanică și/sau căile de evacuare convenționale. De asemenea, în cazul tentativelor de suicid, perna de salvare se va operaționaliza și aloca la intervenție, concomitent cu celelalte tipuri de tehnică, pe principiul minimizării riscului de deces în situația săvârșirii actului suicidal ori a căderii necontrolate sau involuntare a persoanei în cauză”, spune MAI.

Cel mai important aspect avut în vedere se referă la salvarea victimei, fără a-i fi pusă în pericol sănătatea sau viața. Astfel, timpul de umflare variază în funcție de dimensiunile și volumul pernei, între 30 și 120 secunde, de la momentul amplasării în spațiul optim de utilizare (suprafață plană, fără obstacole). Intervalul de timp la care pernele pot fi folosite între salvări/salturi variază între 10 și 30 secunde. Pentru mânuirea pernei sunt necesare, în funcție de dimensiunea acesteia, între două și șase persoane, la care se adaugă alte două pentru mânuirea accesoriilor folosite pentru umflare”, transmite ministerul. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/mai-va-cumpara-27-de-perne-pneumatice-pentru-salvarea-persoanelor-utilizarea-lor-implica-riscuri-majore-1477339
1 COMENTARIU

  1. Nu va este rusine golanilor de la conducere.A trebuit sa moara oameni pentru a achizitiona alte 27 pe langa celelalte 3 saltele.Rusine autoritatilor MAI. In toata tara sunt 3 saltele pneumatice la ora actuala.Pe langa cele 27 contractate aveti ocazia sa mai furati ceva cu aceste achizitii directe.Hotilor,golanilor mafiotilor flamanzi.

LĂSAȚI UN MESAJ