23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Maia Sandu, la întrevederea cu secretarul de Stat al SUA: Avem nevoie de ajutorul comunităţii internaţionale pentru ca să facem faţă fluxului de refugiaţi

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit duminică, 6 martie, cu Antony Blinken, Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, aflat la Chişinău în contextul turneului pe care îl efectuează în şase ţări din regiune.

Oficialii au discutat despre cei 30 de ani de relaţii diplomatice dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, marcaţi pe 18 februarie a.c., menţionând că în această perioadă Guvernul american a oferit ţării noastre asistenţă în valoare de peste 1,7 miliarde de dolari, ajutându-ne să ne consolidăm ca stat.

La fel, Preşedinta Maia Sandu a apreciat, susţinerea fermă a Statelor Unite ale Americii pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi pentru parcursul nostru european. Totodată, discuţiile s-au axat pe situaţia din regiune şi efortul ţării noastre de a susţine refugiaţii din Ucraina. Şefa statului a subliniat că peste 250 de mii de persoane au trecut frontiera dintre Ucraina şi Moldova de la începutul luptelor. „Mulţi dintre ei rămân în ţara noastră şi avem nevoie de ajutorul comunităţii internaţionale pentru ca să facem faţă fluxului de refugiaţi, în continuă creştere”, a spus Maia Sandu.

Citeste mai mult: adev.ro/r8bp4y

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here