Maiorul (r) Mircea FITCAL, din conducerea CARP Bârlad, a decedat!

Mircea Fitcal

PIERDERE GREA… La numai 68 de ani, mr..(r) Mircea FITCAL, consilier în cadrul Consiliului Director al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad, a încetat din viață, astăzi la orele 11.00. Cumplit este că acesta, ardelean la origine și stabilit în Bârlad aproape de pensionare, a decedat la fix o lună de zile de la decesul mamei sale, care a murit pe 26 noiembrie, de Covid 19. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul “Eternitatea” din Bârlad, luni la orele 12.00. Redacția ziarului Vremea NOUĂ transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!

După ce s-a întors de la înmormântarea mamei sale, mr.onelul Fitcal s-a simțit rău, dar a avut tot timpul convingerea că este o simplă răceală. A stat acasă unde s-a tratat pentru o gripă și cu greu a fost convins să ajungă la spitalul din Bârlad, unde a fost transportat cu ambulanța. Din nefericire, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS Cov 2, iar plămânii i-au fost afectați 90%. Oricât au luptat medicii din spitalul bârlădean, care este support Covid 19, mr. Fitcal nu a putut fi salvat.

Mr. (r) Mircea Fitcal a fost consilier din anul 2010 în Consiliul Director al C.A.R.P. “Elena Cuza” din Bârlad. În perioada 1983- 1995 a fost căpitan în cadrul Unității Militare UM 01577 Mociar, Reghin și și-a încheiat cariera militară la U.M. 01458 Bârlad pe funcția de comandant și șef al Comenduirii Garnizoanei. Mircea Fitcal este unul din coautorii cărții „Omagiu eroilor județului Vaslui”, alături de mr.onel Chiper și magistratul pensionar Nimr.aie Mihai, președintele CARP Bârlad, fiind cel care a luat la pas fiecare sat, fiecare comună, fiecare oraș, fiecare parte din acest județ pentru a identifica numele eroilor vasluieni, civili și militari, chemați la luptă și decedați pe câmpul de luptă în cele trei mari războaie din 1877-1878, 1914-1918 (1919), și 1939-194. Acesta a cercetat monumente, documente ale bisericilor, documente de arhivă, a apelat la profesori de istorie, preoți, oameni de carte, familiile eroilor, numai pentru a identifica pe cât mai muți din cei decedați pe câmpurile de luptă proveniți din județul Vaslui, apoi a pus toate aceste nume ale eroilor, precum și dovezi fotografice ale monumentelor, documente militare de luptă și o descriere a evenimentelor în care unii din ei au fost implicați în cartea „Omagiu eroilor județului Vaslui”. O muncă mr.osală alături de ceilalți coautori și toate celelalte activități, dar și un vis împlinit.

Regretat de toți membrii Consiliului Director al CARP și de toți salariații!

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad sub egida căruia și-a consacrat ultimii ani de viață în semn de omagiu a emis următorul comunicat:

“Astăzi, 26 decembrie, ora 11, în Sfânta zi de Crăciun, a hotărât să se mute la Cei Drepți, cel ce a fost mr. (r.) Mircea Fitcal, consilier al Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad, un OM iubit și apreciat de toți cei care l-au cunoscut. Asociația noastră, reprezentată de președintele său, Mihai Nicolaie, este alături de familia îndurerată și se roagă pentru sufletul dragului său mr.eg! Dumnezeu să-l mântuiască și să ofere mângâiere familiei greu încercate! Nu te vom uita niciodată, domnule consilier șef, Mircea Fitcal! Odihnește-te în pace!”, a este mesajul transmis de toți salariații CARP Bârlad, prin președintele Mihai Nicolaie.

Dumnezeu să îl odihnească!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ