spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Mama lui de curent… nemtesc!

- Advertisement -

E-ON bagã electrocasnicele vasluienilor în reparatii

BÃTAIE DE JOC … Locuitorii cartierului Delea, din municipiul Vaslui, au declansat un adevãrat rãzboi împotriva celor de la E-ON Moldova, dupã ce mai multe familii au reclamat distrugeri ale aparatelor electronice si electrocasnice provocate de desele cãderi de tensiune. Oamenii au reclamat peste tot situatia, spunând cã li se opreste curentul de câteva ori pe zi. Reclamatiile au ajuns inclusiv la Prefecturã si Protectia Consumatorului, însã celor de la E-ON nu pare sã le pese prea mult. “Mi-au distrus calculator, masinã de spãlat, centralã termicã. Au venit sã vadã dacã am probleme la instalatiile interioare si s-au convins cã totul este din vina lor. Le-am fãcut si reclamatie, nici mãcar nu s-au sinchisit sã rãspundã”, spune un locuitor din zona Delea. Pentru cã se simt batjocuriti de atitudinea celor de la E-ON, cele 50 de familii din cartierul Delea vor sã reclame situatia la Presedintie si Guvern.

Zeci de familii din cartierul Delea sunt în pragul dosperãrii, dupã ce cãderile aproape zilnice de tensiune le-au distrus aparatele electronice si electrocasnice. Oamenii povestesc cã de câteva ori pe zi se întrerupe curentul, având în vedere cã sunt conectati pe o retea ruralã, ce alimenteazã comuna Zãpodeni, dar si alte localitãti din zonã. “Sunt câteva zeci de metri pânã la un transformator urban, ne-am rugat de multe ori sã fim conectati acolo, însã nimic. Am rãmas pe reteaua ruralã, care este într-o stare jalnicã. Le-am fãcut reclamatii, dar nu le pasã”, ne-a spus un locuitor din zonã. Cifrele sunt relevante. Conform unei adrese a E-ON Moldova, anul trecut, din ianuarie si pânã în septembrie, numai pe zona Delea s-au înregistrat “zece incidente în instalatiile electrice ce alimenteazã zona reclamatã, trei întreruperi de scurtã duratã (sub trei minute), 39 de RAR-uri (???) si o lucrare programatã, pentru efectuare defrisãri”. Defectiunile din alimentarea cu energie electricã sunt puse pe seama agentilor externi – crengi aduse de vânt, pãsãri sau obiecte aruncate de persoane strãine!

“Ne vom adresa Presedintiei si primului-ministru”

De mult timp, autoritãtile judetene sunt într-un conflict deschis cu cei de la E-ON. În mai multe rânduri, prefectul judetului a cerut explicatii privind întreruperile în alimentarea cu curent electric a oraselor, comunelor si municipiilor, însã de fiecare datã au fost mari deficiente de comunicare cu nemtii care administreazã aceste retele. Desi recunosc cã “Furnizorul are obligatia sã furnizeze consumatorului energie electricã în mod continuu”, cei de pe Delea sunt privati de acest serviciu. “Veniti la noi în zonã, sã vedeti cum pâlpâie becurile. Ni se distrug aparatura, dar nimãnui nu-i pasã. I-am reclamat peste tot si acum îmi cunosc numãrul de telefon, iar de câte ori sun la deranjamente nici mãcar nu se obosesc sã-mi rãspundã, trebuie sã folosesc alte telefoane pentru a vorbi cu el. Aproape zilnic, ni se opreste lumina. Nu stiu cât vom mai rezista în acest ritm”, se plânge un locuitor din zonã. Mai în glumã, mai în serios, oamenii de pe Delea se gândesc sã-si monteze o instalatie eolianã si sã scape astfel de necazurile cauzate de E-ON. Unii s-au trezit cu masini de spãlat sau calculatoare distruse de fluctuatiile de tensiune. O familie spune cã au venit cei de la E-ON si au verificat instalatiile interioare, pentru a vedea dacã defectiunea nu este de la echipamentele din casã, însã nici vorbã de asa ceva. “Nu au modernizat nimic, este strigãtor la cer. Au privatizat compania de electricitate, însã nu au mai bãgat bani si în modernizare”, se plâng locuitorii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.