23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Mama ruptã cu bãtaia si cei 6 copii din Vetrisoaia, salvati de autoritãti. Fiica cea mare a amenintat cu sinuciderea, ca sã nu-si mai vadã mama snopitã de biciul!

- Advertisement -

REACTIE… Veste bunã în cazul mamei cu sase copii de la Vetrisoaia, bãtutã pânã la sânge de sotul ei! DGASPC Vaslui a intervenit ieri si a scos-o din familie pe Alina Enache, 33 de ani, dar si pe cei sase copii, cu vârste între 3 ani si 14 ani. De altfel, înaintea celor de la Protectia Copilului, la poarta familiei au ajuns si politistii. Acestia i-au dat, pe loc, un ordin de restrictie tatãlui bãtãus, care nu mai are voie sã se apropie de mamã sau de copii. Chiar si asa, asistentii sociali au considerat cã, totusi, cel mai bine este ca mama si copiii sã meargã într-un centru specializat în protejarea si consilierea psihologicã a victimelor violentei domestice. Cei mai convingãtori în acest caz au fost copiii, care le-au povestit celor de la DGASPC viata amarã pe care o duc cu tatãl bãtãus. Nici copiii nu au scãpat de biciul tatãlui. Si ei au fost bãtuti de cel care le-a dat viatã. Fiica cea mare, de pildã, a spus cã, dacã mai vede o singurã datã cum tatãl sãu o bate pânã la sânge pe mama, ea se va sinucide.

Dupã ce drama trãitã de mama cu sase copii din Vetrisoaia a apãrut pe site-ul ziarului Vremea Nouã, autoritãtile au avut o reactie promptã. Politistii au ajuns în scurt timp la locuinta sotilor Enache. Au vãzut halul în care mama fusese bãtutã, dar si cât de speriati erau copiii. S-a luat decizia ca pe loc femeia sã primeascã ordin de protectie, iar bãrbatul sã nu mai poatã sã se apropie de ea si de cei sase minori. Martorii oculari ai momentului au povestit cã bãrbatul s-a apucat de lãcrimat în fata oamenilor legii si de amenintat cã se omoarã. Nu a impresionat însã pe nimeni lacrimile sale de crocodil.

Desi femeia e bãtutã mai rãu ca hotii de cai, vecinii îi tin partea tot bãtãusului!

Interesant este cã vecinii nu-i tin partea femeii, decât cu jumãtate de gurã. Mentalitatea de la tarã, potrivit cãreia bãrbatul ar fi un fel de stãpân, care, dacã mai aplicã câte o bãtaie cu parul sau cu biciul, nevestii ori copiilor, nu e mare lucru, încã functioneazã pe valea Prutului. Altfel nu se explicã de ce unii vecinii sustin cã bãrbatul e un om normal, care munceste pe unde apucã, iar dacã o mai bate pe femeie, „stie ea de ce”. „Mai bea câte un pahar si bãrbatul ei de asta se supãrã. Asa e într-o familie, te mai certi, te mai bati”, spun vecinii. Numai cã, în ritmul în care Alina Enache era mãcelãritã, exista un risc real ca într-o zi, cei sase copii ai ei sã rãmânã fãrã mamã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.