spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
13-apr.-2024

Mana lui Anusca musca!

- Advertisement -

RÃZBUNAREA… În conditiile în care revolutia profesorilor de la “Emil Racovitã” a esuat la ISJ, directorul Anca Anuscã începe sã-i elimine pe cei care au îndrãznit sã i se opunã!

MUSCAT…Directorul adjunct al Liceului Teoretic “Emil Racovitã”, prof. Vasile Bahrim a fost dat jos din functie pe neasteptate! Adicã, fãrã niciun motiv, decât cã asa au vrut cei de la Inspectoratul Scolar al Judetului! Decizia i-a fost comunicatã de inspectorii scolari Cãtãlin Ignat si Elena Fociak, o sustinãtoare a directorului problematic al liceului, prof. Anca Anuscã Popa! Sã fie vorba despre o rãzbunare, în conditiile în care Anca Anuscã Popa îl considerã pe directorul adjunct ca fiind conducãtorul taberei de profesori care vrea sã-i facã rãu? În locul adjunctului Bahrim a fost numitã prof. Claudia Ghelbere, unul dintre putinele cadre didactice care au sustinut-o pe Anca Anuscã Popa în scandalul de la “Racovitã”

Anca Anuscã Popa, directorul Liceului Teoretic “Emil Racovitã” îsi consolideazã pozitia, eliminându-i pe toti dusmanii “care-i poartã picã” dar care, oricum, n-au valoarea ei! Personajul principal este directorul adjunct Vasile Bahrim. În opinia directorului si a întregii sale familii, în frunte cu tatãl, este considerat “omul negru”, cel care a creat întreg scandalul de la liceu, determinându-i pe profesorii titulari sã o reclame pe Anca Anuscã Popa la ISJ! Reamintim cã 16 profesori titulari de la Liceul “Emil Racovitã” au reclamat-o pe anca Anuscã Popa la ISJ Vaslui pentru o serie de abuzuri care, desi dovedite, n-au avut niciun efect la forurile superioare decât cã inspectorii soclari au trebuit sã piardã timpul fãcând comisii speciale care sã audieze personalul din scoalã si sã suporte dezbaterea unui raport în cadrul unui interminabil Consiliu de Administratie, stiind cã, oricum, nu se va întâmpla nimic! De fapt, s-a întâmplat! Dar nu cu directorul Anca Anuscã Popa, ci cu adjunctul! Ieri, o “comisie” formatã din inspectorii Cãtãlin Ignat si Elena Fociak – care a sustinut-o pe Anca Anuscã Popa pe parcursul întregului scandal l-a informat pe adjunctul Bahrim cã nu mai e adjunct, în locul sãu fiind numitã prof. Claudia Ghelbere. Aceastã rocadã nu ar fi fost posibilã dacã se respecta legislatia în vigoare din învãtãmânt, si nu aceea a partidului aflat la guvernare, chiar dacã este într-o perioadã de interimat! Conform prevederilor legale, directorul adjunct Vasile Bahrim, care era interimar, nu putea fi înlocuit, în timpul anului scolar, tot cu un interimar, asa cum este prof. Ghelbere! El ar fi putut fi schimbat din functie numai cu directorul adjunct care a câstigat concursul pentru aceastã functie. În caz contrar, ar fi trebuit sã rãmânã director adjunct interimar pânã la finele anului scolar. La Vaslui, însã, se poate întâmpla orice. Mai ales când directorul liceului a avut inspiratia sã se mute la partidul de la guvernare, si mai ales când acesta are un tatã care spune cã a bãgat o grãmadã de bani în liceu si amenintã cã pentru fata lui va merge sã se batã si la minister si va bãga 5 miliarde în contul avocatului ca sã-i bage la rãcoare pe toti cei care au spus ceva de rãu de fata lui! Sã fi trecut oare tãticul si pe la inspectorat?

Si asa iesea la pensie

“Nu am prea multe comentarii de fãcut vizavi de aceastã situatie. Asta e tara în care trãim. Nu mi-am imaginat cã în cei 31 de ani cât am lucrat la LER, dintre care, 16, în conducere, cã în douã luni de zile liceul va fi târât într-o mocirlã din care cu greu va iesi. Cu asemenea conducãtori, liceul si învãtãmântul românesc au viitor de aur! Nu am nimic de pierdut si nici nu am urmãrit sã am ceva de câstigat, mai ales cã sunt în pragul pensionãrii. Alãturi de ceilalti profesori, mi-am dorit numai ca în scoalã sã fie ordine, liniste, un cadru civilizat care sã ne permitã sã venim cu drag la scoalã”, a declarat prof. Vasile Bahrim.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.