spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

Protest impotriva mafiei PSD-iste (foto-video)

- Advertisement -

Rãzboiul rozelor la spitalul din Bârlad

PROTEST ÎMPOTRIVA MAFIEI PSD-ISTE S-a spart buba la Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad! Managerul Stefan Constantinciu a fost fortat sã-si dea demisia din functie de cãtre primarul Constantin Constantinescu, urmând a fi înlocuit cu un alt membru PSD Bârlad, Dorin Apostu. Schimbul de putere la spitalul bârlãdean între doi PSD-isti, înseamnã clar cã în interiorul partidului este un rãzboi! Stefan Constantinciu si-a anuntat ieri demisia din functie, la raportul medicilor, unde a precizat cã se considerã “înfrânt” si le-a spus cã aceasta înseamnã înfrângerea generatiei sale în fata comunistilor care conduc orasul si care considerã spitalul o “mizã mare” pentru afacerile lor necurate. Medicii, asistentele si ceilalti angajati ai spitalui au reactionat neasteptat de vehement, manifestându-si sustinerea fatã de tânãrul manager, pe care primarul Constantinescu l-a fugãrit din spitalul Bârlad. Protestul spontan a peste 100 de cadre medicale a scos la ivealã adevãratele nemultumiri ale medicilor, dar si presiunile conducerii Primãriei asupra acestei unitãti sanitare. Titi Constantinescu s-a ascuns de protestatari, nefiind în stare sã îsi asume rãspunderea pentru ceea ce se întâmplã cu spitalul bârlãdean, trimitând la o orã de la protest pe purtãtorul de cuvânt al Primãriei sã invite la sediul institutiei trei dintre protestatari. Evident cã a fost refuzat. Protestul medicilor a ridicat “perdeaua” de pe afacerile murdare din spital, mai multi dintre ei rupând tãcerea si prezentând cu exactitate situatia gravã din unitatea sanitarã: fãrã medicamente, fãrã materiale sanitare, fãrã nicio sustinere de la Primãrie! Nu au lipsit si acuzele privind încercãrile de a aduce spitalul în colaps, pentru a fi vândut unui om de afaceri bârlãdean, care deja are afaceri grele cu spitalul, sustinut de PSD! Pentru prima datã în Bârlad, medicii s-au revoltat si au arãtat cu exactitate lipsurile si situatia gravã financiarã si medicalã din spital. “Mai jos de atâta nu se poate”, au spus ei, anuntând cã vor face protest în fata Primãriei Bârlad, în fiecare zi, începând cu sãptãmâna viitoare!

La Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” a izbucnit ieri un protest spontan al cadrelor medicale si al celorlalti angajati, peste 100 dintre ei, dintre care aproape jumãtate erau medici, iesind în jurul orelor 12.00 în fata institutiei. Motivul revoltei a fost alungarea tânãrului manager Stefan Constantinciu din functie, acesta precizând dimineatã la raportul medicilor faptul cã si-a înaintat demisia din functie, în urma presiunilor mari exercitate asupra lui de primarul orasului, Constantin Constantinescu. Acesta le-a spus la raport cã a demisionat, cã se considerã înfrânt si cã percepe aceastã înfrângere ca pe una a generatiei sale, a medicilor tineri si mai ales ca pe o înfrângere a medicilor consacrati, care au copii si care vor pãti la fel când vor vrea sã facã ceva bun pentru societate. Medicii au reactionat vehement si în câteva ore au întocmit un memoriu cãtre primarul Constantinescu, prin care îi cerea sã reanalizeze intentia lui de a-l face pe tânãrul manager, de 34 de ani, sã plece, anuntându-l cã ei sunt solidari cu acesta si cu proiectele pe care le-a început în spital. Au strâns câteva sute de semnãturi pentru a sustine memoriul si au iesit în fata institutiei, chemând presa localã pentru a-si expune, pentru prima datã în Bârlad, opinia si nemultumirile privind conditiile în care sunt nevoiti sã-si desfãsoare actul medical în spitalul bârlãdean. “Noi vrem sã îl lase pe managerul Stefan Constantinciu în pace, sã-si ducã mandatul la sfârsit si sã realizeze ceea ce si-a propus. S-a dovedit a fi un bun manager si n-a plecat capul în fata nimãnui, n-a fãcut compromisuri si n-a acceptat ca spitalul sã fie scos la mezat. La acest spital se petrec lucruri grave: pacientii trebuie sã-si cumpere seringi, branule, medicamente, noi nu putem trata cu Penicilinã si Gentamicinã bolnavii! Nu avem materiale sanitare, mâncarea este mai rea decât a detinutilor si mult mai putinã, lenjeriile sunt spãlate în bãtaie de joc, vin ude, necãlcate, murdare, clar nedezinfectate. Nu mai putem suporta ce vor sã facã. Pare-se cã gradul de spital de urgentã este pe cale de a fi pierdut, cu toate consecintele grave ale acestei pierderi. Avem multe întrebãri pe care sã i le adresãm primarului. Unde este Computerul Tomograf adus de domnul Lefter în spital? De ce nu s-a putut pune în spital si s-a putut înfiinta în alte locuri ale orasului? Mâncarea primitã de bolnavi si cei care ar trebui sã o primeascã dintre cadrele medicale este sub orice criticã! Avem o multime de OZN-uri – UFO sanitar de Bârlad!”, au spus medicii bârlãdeni aflati la protest.

Afacerile cu serviciile externalizate – piatra de moarã a spitalului!

Practic, de câteva zile presa localã neaservitã politic primeste mesaje telefonice anonime care anuntau dezastrul de la spital si faptul cã primarul Constantinescu vrea cu tot dinadinsul sã îl “mãtrãseascã” pe managerul Constantinciu. Motivele le-am aflat ieri: Stefan Constantinciu nu a dat aviz pentru începerea lucrãrilor la Centrul Medical care se va construi fix în coasta spitalului, pe terenul cumpãrat acum câtiva ani de omul de afaceri Dan Dobrovolschi cu 60 000 de euro. Terenul i-a fost vândut de CLM Bârlad, la initiativa primarului Titi, ca sã construiascã acolo un Centru Imagistic, însã din 2009 si pânã acum nu s-a fãcut nimic. Acum, când se vrea ridicarea Centrului Medical, de cãtre Axa Optic SRL Bârlad, a fost nevoie ca si “vecinul”, adicã spitalul, sã fie de acord, dar pentru cã managerul Constantinciu nu a vrut din cauzã cã masinile grele ar deranja bolnavii si ar pune în pericol salariatii, l-a obligat pe beneficiar sã gãseascã alte cãi de acces pentru a ajunge la terenul unde vrea ridicarea investitiei. Primarul Titi l-a chemat la ordin pe Constantinciu, însã acesta n-a cedat presiunilor, ba mai mult, i-a cerut din nou sã finanteze spitalul cu bani de la buget, pentru cã situatia acestuia este foarte criticã. Refuzul primarului l-a fãcut pe Constantinciu sã îi precizeze cã Biserica “Sf. Ecaterina” din curtea spitalului, ridicatã de primar, se alimenteazã cu cãldurã si energie de la … spital! Cum biserica este parohie de cartier, nefiind a spitalului, Constantinciu i-a cerut primarului sã plãteascã facturile la cãldurã, pentru cã biserica are 30 de calorifere si costurile sunt foarte mari, iar spitalul nu mai poate suporta aceastã cheltuialã care nu este pentru unitatea sanitarã. Gurile rele spun cã primarul Titi a luat foc si i-a spus tânãrului manager sã plece din functie! O ultimã chestiune, adusã în discutie si de medicii prezenti la protest, este faptul cã primarul Constantinescu vrea sã vândã o altã bucatã de teren, din fata spitalului nou, cãtre Kaufland, pentru a se ridica acolo, fix în curtea spitalului, un supermarket! “Cum sã avem asa ceva în curtea spitalului? Pãi, familia Beldiman a lãsat terenul pentru spital, l-a donat cu limbã de moarte si a cerut sã nu fie schimbatã destinatia niciodatã! Este bãtaie de joc, se vrea ca spitalul sã ajungã în colaps si sã îl vândã pe bucãti! Deja se încearcã externalizarea serviciilor de infirmerie, care va fi un dezastru! Cum sã aduci oameni ca infirmieri care nu sunt instruiti? Ce pot eu ca medic sã-i cer unei infirmiere, care nu mai este a spitalului? Nu este posibil asa ceva, ne-am sãturat sã fim calul de bãtaie al mafiotilor din Bârlad, gata! Vom protesta pânã când ne vom face întelesi”, au spus medicii protestatari.

Nestiutorii din PSD!

Viceprimarul orasului, Marin Bunea, a venit în timpul protestului si a vrut sã discute cu medicii revoltati. Acestia i-au transmis dorintele lor, acelea de a-l lãsa în pace pe managerul Constantinciu, i-au cerut sã-l sprijine financiar de la Primãrie si i-au cerut socotealã pentru tot ce s-a întâmplat cu spitalul pânã acum. Viceprimarul a tãcut, le-a spus cã va duce mai departe mesajul lor si a dat bir cu fugitii! Primarul Constantin Constantinescu a fost interpelat ieri de cãtre un consilier local, Daniel Buzamãt, la sedinta CLM, când i-a cerut un punct de vedere referitor la ce s-a petrecut la spital. “Am trimis purtãtorul de cuvânt al Primãriei, pe la ora 14.00 sã vadã ce vor, dar nu mai era niciun protestatar, asa cã am spus sã vinã la mine o delegatie de-a lor, formatã din trei persoane, ca sã discutãm. N-au vrut sã vinã, eu îi astept si luni la mine”, a spus primarul Bârladului, vãdit nemultumit de întrebarea adresatã. L-am contactat si pe deputatul Adrian Solomon, aflat în Republica Moldova, care a precizat referitor la motivul protestului, acela de a-l sustine pe manager sã nu plece din functie, însã Solomon ne-a rãspuns caracteristic: “Pãi, sã nu-si dea demisia!”. Stefan Constantinciu, membru PSD si finul de cununie al deputatului Adrian Solomon, a fost practic “capul” cerut de Titi Constantinescu, pentru ca Solomon sã înceteze a mai controla zona … spital! De pe 16 octombrie, va fi numit un alt manager, omul de “bazã” al primarului, consilierul local Dorin Apostu, care a mai fost câteva luni director administrativ la spitalul bârlãdean, acum câtiva ani.

http://youtu.be/qcS8w7r0q5Y

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.