spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Managerul Popa de la Huși, la un pas de exmatriculare: Comisia de Evaluare i-a dat calificativul „satisfăcător”!

- Advertisement -
FERICIT… Chiar dacă unii au considerat că e dramatică șederea pentru încă un an a lui Popa în funcția de manager, acesta, în finalul evaluării, zburda fericit că a trecut clasa, luând un fel de „5, de trecere” în activitatea sa managerială.

DRAMATIC… Medicul Bogdan Popa a devenit de ieri o „catastrofă” recunoscută oficial! După ce avocatul Radu Bobârnat l-a denumit public în acest fel, ca urmare a modului defectuos în care conduce spitalul municipal Huși, ceea ce l-a înfuriat teribil, iată că a venit rândul Comisiei de Evaluare a activității sale la spital, să certifice, fără dubiu, acest fapt. Concret, ieri, la Primăria Huși a avut loc evaluarea managerului Bogdan Popa și membrii comisiei au văzut cu ochii lor ce carențe periculoase sunt în modul de conducere a unității medicale. Cu mare indulgență, comisia i-a acordat calificativul de „satisfăcător”, puțin lipsind să nu îi dea „nesatisfăcător” și să îl trimită direct acasă. Degeaba a încercat, spășit și cu o intenție neadecvată de curtenire a membrilor comisiei, să justifice precum un școlar mediocru de ce indicatorii economici nu sunt indepliniți, de ce sunt atât de multe probleme la capitolele medicale și de ce, în genere, spitalul nu reușește să fie de folos bolnavilor din zonă, așa cum ar trebui. Comisia i-a dat un calificativ de „satisfăcător”, care, dacă la anul se va mai repeta, acesta va fi dat afară din funcție. Chiar dacă unii au considerat că e dramatică șederea pentru încă un an a lui Popa în funcția de manager, acesta, în finalul evaluării, zburda fericit că a trecut clasa, luând un fel de „5, de trecere” în activitatea sa managerială. De menționat că, în calitate de observator, a fost prezent la această evaluare și avocatul Radu Bobârnat, președintele C.A. al spitalului Huși, iar gurile rele spun că, dacă acesta nu se afla acolo, Bogdan Popa iar lua un senin și neverosimil… foarte bine.

După luni de zile în care Casa de Asigurări de Sănătate, medicii, pacienții și președintele Consiliului de Administrație, av. Radu Bobârnat, au atras atenția asupra situației grave în care se află spitalul municipial „Dimitrie Castroian” Huși, sub conducerea medicului Bogdan Popa, iată că a venit și confirmarea din partea comisiei de evaluare a managementului făcut de medicul Popa. Ieri, comisia a analizat în detaliu documentele și indicatorii de performanță, iar, în final, după ce s-au pus pe masă toate neajunsurile și toate carențele din activitatea actualului manager Bogdan Popa, comisia de evaluare a fost nevoită să dea calificativul „satisfăcător”. Se adeverește, iată, încă o dată faptul că toate aspectele sesizate de-a lungul timpului, inclusiv în spațiul public, despre medicii care nu aveau medicamente și reactivi, pentru bolnavi, punând diagnostice „în orb”, despre pacienți care își cumpără singuri medicamente sau despre sumele imense pierdute lunar de spitalul Huși, pentru că nu își face numărul de cazuri la care s-a angajat prin contract cu Casa de Asigurări, au fost realități de netăgăduit. Ciudat este că, până acum, când evaluarea se făcea doar „de ochii lumii”, managerului Bogdan Popa lua numai calificativul „Foarte bine”, cu felicitări. „Spitalul ajungea la sapă de lemn, dar managerul, autorul direct al acestui dezastru, primea premiul I cu coroniță”, spun cârcotașii.

Medicii s-au plâns de managementul dezastruos, iar Comisia de Evaluare confirmă acum cele reclamate de aceștia

Și poate că unii s-ar fi putut îndoi de criticile aduse acestui manager cel puțin… atipic, dacă nu ar fi fost medici din spitalul „Dimitrie Castroian” Huși, care să se plângă de modul în care se desfășoară activitatea în unitate, de când la cârmă este Bogdan Popa. Trecând peste aspectele de comportament personal, care țin, până la urmă, de mintea și educația fiecăruia, faptul că medicii se plângeau de lipsuri, de faptul că nu au cu ce își face profesia pentru care au învățat atâta carte, ajungându-se până acolo, încât să moară pacienți în condiții încă neclarificate, asta a stârnit multe reacții. Spitalul Huși este „uzina de sănătate” a unei zone cu o populație de peste 50.000 de locuitori, așa că nu ar trebui să fie terenul de joacă al unui manager cu asemenea rezultate extrem de slabe, spun medicii din spital. Rămâne de văzut ce va spune și Consiliul Local Huși, când i se va prezenta rezultatul obținut la evaluarea pe anul 2023, de către managerul Bogdan Popa, cel care, dăunăzi, preda zgomotoase lecții de „profesionalism și competență” în plenul ședințelor de Consiliu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

25 COMENTARII

 1. Popa.. inca un pierde vara care umbla liber pe strazile husului. Sa se duca sa -l salute pe spagaru alalat sa ia lectii despre cum sa se apere de dna ..etc ..chiar popa iti mai opresc aia gaj mercedesul in service cand ” uiti” sa platesti piesele:)) bai eu is racit de pocnesc acum am niste muci galbeni verzi pe care ii suflu acus dupa ce termin de scris aici..eu mucii astia jegosi si gretosi nu ii dau pe nimicul asta!!! Si cu asta am zis tot!!

  • Omul e în relaxare și căutare da gajisi…poate îl vede vreo liceana din asta și îl face om ,o sa se creadă un fel de Irinel Columbeanu….ce om ,ce valoare și el și Ciupilanii…

 2. Parca ar fii vreo beizadea de sa povestit și vorbit atâta despre el! Nu mai sunt bărbați sa oprit totul într-un singur punct și loc.Fereasca Dumnezeu ce tot atâta amploare pentru nimic omul asta trebuie sa te lase rece și indiferent trebuie sa masori cu ce ești măsurat.

   • Eu astept cu nerabdare sa rezolve primarul problema transportului de la iasi :))) atunci la 8 fix conform legii sa fie toti doctorasii prezenti la spital :)) m-am dus sa dau un examen la iasi la 8: 45 erau la raducaneni ..la 13 : si ceva tot pe acolo ..eu spre husi stimabilii inspre iasi.. abia astept sa le dea ciupilan transport . La 8 sa fie in cabinet la 8+7 sa fie in microbuz pe poarta spitalului.. abia astept!!! O sa fie numit ” microbuz electoral” M.E si o sa il boteze intru ferire de incidente posibile preotu ala cetatean de onoare al husiului …marsel „mormant cu gard de fer…”

 3. Jane, e satisfacator la suptul cucului, pupat in fund si alte lucruri deocheate, ca la condus spitalul nu satisface deloc si pe nimeni. Bine, acu nici nu se prea arata, ca sa zici ca conduce, bun sau prost.
  Acu e si cu alegerile, vorba vine, ca matale ti-ai pus instiintarea ca ramai si in 2024, ne-ai informat pe afis. Stii matale la sigur ca asa o fi. Ti-au zis ciorice din parc.
  Vai mama noastra de astia de prin Husi. Oare scapam vreodata de golani?
  Tare ne mai amarasc si ni se pare ca nu o sa mai iesim la lumina vreodata.
  Termina macar naibii racaiala aia de asfalt electoral sa circulam ca oamenii. Nu avem toti masini de vanatoare ca mata sa mergem prin rapi.
  A naibii de talhari!!!!

 4. Iar ai comis-o ciupilan!! Ce ti-a facut ?? Te-a supt de cuc?? Daca asta beat , cu atatea minusuri , cu atâtea si atatea l-ai numit ” satisfacator” ne meritam soarta. Da ce pizda masii mai vorbim cand ala cu o geanta de bani scapa dupa 6 luni?? Pai stau si eu la tv si conduc judetul de pe canapea daca asta înseamnă sa ma aleg cu atata banet!! Tara de imbecili !! Nici nu merg la vot nu meritati nici cururile sa ni le vedeti darminteri sa va dam increderea noastrea!!

  • Trebuie sa înțelegeți,Ciupilan se face ca îl interesează soarta spitalului bagandu-l în fata de Bobirnat ,sa zică lumea uite ma ,omul a lăsat un opozant sa facă ceva ordine ,deci omul nu are nimic de ascuns ,când de fapt vb cu celalalt nu ii da ma nimic ,nicio hârtie, du-l cu preșul pana după alegeri ,după care ne distram în continuare ….despre asta este vorba.,Pe ala îl interesează scaunul și pe asta bătrân niște afaceri pe spatele spitalului,altfel nu se explica aceasta uniune prieteneasca.

  • Ia stai bre, cum, a lasat miss Oltenesti pentru alta miss? Noo… Asta e chiar peste poate, aaaa, stai ca ma lua valul de indignare, in loc de cel de admiratie, am uitat ca omul poate cu mai multe deodată.
   Ce jigalau, de la gigolo nu jigarit, este. Mhhhh… rrr.
   Pai na, acu ca a luat nota de trecere, la liceeni e motiv de cotza cotza de bucurie. Ce servici, ce vreti frate. Fraierii pierd timpul cu prostii de astea.
   Cum era cântecul… Ce ai f… In viata ramane la sfarsit.

   Huoo

  • Ei pe dracu.. nu de indragostit nu vine..nu vine pentru ca este prins in cele 28 de procese … portal just pentru cine este curios este o enciclopedie de spețe.. cu politia cu rds-ul cu nevasta-sa ..si atii multi … un nebun care are impresia ca impresioneaza pe cineva daca trage imprastiat. Il rog personal pe avocatul Radu Bobirnat sa nu se lase intimidat de golanul asta si sa duca la bun sfârșit ceea ce a inceput ca președinte de CA : adica sa verifice documentele pentru care golanii astia au facut circul de pe lume pentru a nu fi scoase la lumina! Acolo in spital nu-s banii lu ciupilan sau popa sau boeru sau care mai sunt ei.. sunt banii nostri ai populației care cotizam. Si trebuie sa stim ce se fura , pardon ” scurg” de ce nu sunt bani pentru medicamente etc

 5. Apa de ploaie ,toți sunt la fel ,Bobirnat e și el tot apa de ploaie ….l-a băgat oleacă în fata asa,înainte de alegeri ca după dispare și asta și vor rămâne aceleași personaje ,Bobirnat e slab și din cauza asta nimeni nu va pune stampila pe el iar ceilalți sunt mulți și uniți în viclenie .De parca presa nu vede și ea ,ce exmatriculare?Îmi vine sa rad.

 6. Oameni buni, astea au fost intotdeauna notele lui de trecere la scoala, cum sa nu se bucure ca a trecut din noi clasa. Se simte din nou tanar si ca poate. Yupiii… Daca il „esmatriculau”, din nou nici o problema, omul a mai patit-o de multe ori, deci nu se imbufna ca s-ar fi gasit din nou un „tati” care il baga din nou intr-un scaunel cu functioara.
  Omul le-a patit pe toate si culmea e si mandru de asta.
  El a declarat, batandu-se in piept cu mandrie, ca e golan. Repet el a zis-o, nu e jignire, si le stie pe toate.
  Deci daca tot a trecut anul asta cu 5, desi nu stia de atata, anul trecut cand la tv am vazut toti ca invata lectii de viata prin baruri, betii, scaune in cap, in timpul lui liber desigur ca asa zice avocata lui, doctorita in de astea, cum de a luat 10 cu felicitari???

  Domnule sef de CA, noi suntem, ca si dumbeavoastra, cum a luat miselul, citat din Caragiale, nota 10? Acu poate i-a mancat pisica tema si na, ce putea sa faca. Dar anul trecut??? Poate vom afla. Aaa.. Stati, avea fituica cu semnatura doctorilor care i-a marit nota cu 8 puncte, din oficiu. Sau poate profii au fost mai indulgenți.

  Vrem sa aflam. Sa arate zevzecu lucrarile din anii din urma. Poate se da si vreun profesor care i-a corectat, cu foarte multa indulgenta, afara.

 7. Sa cheme doctorii sa dea semnaturi sa dea jos primarul ca l-a evaluat gresit!!! Satisfacator inseamna 5 spre 6??? Asta e nota nu?:))) pai primarul asta nu stie ca asta este situatia spitalelor la nivel national?? :)) alta goanga de-a lui popa…sau ” ca medicii sunt responsabili cu aprovizionarea spitalului”??? Sau ca in judet ,la vaslui si birlad ,pe langa conditii civilizate de lucru , personalul beneficiaza de spor maxim la salariu?? Pacat…pacat de personal ,de pacienti, pacat de cladire pacat de tot…mare pacat!!! Pacat ca, desi are nota 5 va veni in continuare cu aerele lui de superioritate si ” va da lectii” despre cum „trebuiesc folosite maximal resursele spitalului cautand un urocultor in toate secțiile ” ironizand personalul in conditiile in care se faceau vreo 2 saptamani de cand el calca ocazional si dupa ora 18 prin spital….zic sa faca doctorii repede o lista de sustinere si sa demita primarul… sa asiste si sora la executie ( ca sa aiba cine-i curata scrumiera lui popa) …pentru ca sunt la fel si pentru ca din cauza lor maine poimaine vor ramane toti fara serviciu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.