spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Manastirea ilegala

- Advertisement -

Pe urmele lui Corogeanu

COMPLICATII Chiar dacã i-au mâniat pe mai marii de la Episcopie, cãlugãrii schismatici de la Fãlciu îsi vãd de constructia lor mai departe si aproape cã au terminat „mãnãstirea” închinatã Sfântului Ierah Ioan Maximovici. Primãria comunei Fãlciu spune cã le-a trimis deja o adresã prin care le pune în vedere cã, în cazul în care se apucã de fãcut slujbe în acel loc, contrar autorizatiei în baza cãreia s-a aprobat zidirea, atunci îi dã pe „asceti” pe mâna legii.

PROBLEMÃ Primãria comunei Fãlciu este cu ochii pe controversata ctitorie de la Copãceana! Cãlugãrii renegati de Episcopia Husilor aproape cã si-au terminat de construit clãdirea asa numitei Mãnãstiri „Sf. Gheorghe” si „Sf. Ioan Maximovici”, iar autoritãtile se tem ca nu cumva grupul de rebeli sã se apuce sã „sminteascã” poporul crestin ortodox din comunã. În consecintã, primarul Neculai Moraru i-a trimis auto-intitulatului pãrinte staret arhimandrit Serafim o adresã oficialã prin care îi pune în vedere ca autorizatia de cosntructie a fost eliberatã pentru o casã de locuit, iar schimbarea destinatiei are nevoie de noi aprobãri. „Ei ne-au pãcãlit într-un fel. Au venit la Primãrie cam acum un an foarte bine documentati cu tot ce trebuie: schitã, proiect, avize de peste tot, solicitându-ne autorizatie pentru o casã de locuit. Când am vãzut cã planteazã o cruce si am auzit la oamenii din sat ce se întâmplã, mi-am dat seama cã acest bãiat, Ionut Dorobãt pe numele lui adevãrat, asta a vrut . Sã îsi facã el o mãnãstire de capul lui asa… Acum e aproape gata clãdirea. Am auzit cã fac finisajele pe afarã. Dar eu supraveghez ce fac ei acolo, sã stiti. Le-am trimis o adresã prin care le-am pus în vedere cã dacã schimbã destinatia constructiei, îi dau pe mâna legii, le dau amendã”, a precizat primarul Moraru.

„Programul de oficiere a Sfintelor Slujbe si rânduieli va fi format din: Slujba de la miezul noptii, slujba de dimineatã si slujba de searã.”

PLANURI Pãrintele Serafim însã, nu ia în seamã ce spun autoritãtile. Ba le mai cere credinciosilor ajutoare bãnesti pentru finisarea lucrãrii si le multumeste frumos la cei care au cotizat pânã acum. Parcã în ciuda temerilor primarului, cãlãgãrul Serafim îsi prezintã deschis activitãtile (inclusiv turistice!) ce urmeazã a fi fãcute în „lãcas„: „Pânã la finalizarea constructiilor mai este foarte putin. De aceea, orice sprijin este binevenit. Nu mai sunt multe cheltuieli pentru ceea ce a mai rãmas pânã la finalizarea Paraclisului unde se vor oficia Sfintele Slujbe dupã Tipicul Sfântului Sava. Pe aceastã cale multumim tuturor celor ce s-au ostenit si au fãcut milostenie în scopul finalizãrii ampla­samentului monahal. Programul de oficiere a Sfintelor Slujbe si rânduieli va fi format din: Slujba de la miezul noptii, slujba de dimineatã si slujba de searã. În cadrul acestui program liturgic vor fi incluse ore de catehezã si povãtuiree duhovniceascã, care vor fi întretinute de preotii slujitori, sau teologi ortodocsi. De asemenea, viitoarea mãnãstire va fi un punct turistic si o oazã de cãldurã duhovniceascã, atât pentru monahi, cât si pentru vizitatori”, le transmite, online, pãrintele Serafim celor interesati de „mãnãstirea” Copãceana.

L-a fugãrit pe cãlugãrul amator de jocuri de noroc

Dupã ce cãlugãrul Veniamin, initial prezentat drept ctitor alãturi de Serafim, a apãrut în ipostaze deloc… evlavioase în câteva fotografii, pãrintele Serafim s-a dezis de amicul sãu!

CONSECINTE Se pare cã dezvãluirile despre cel de-al doilea cãlugãr, Veniamin, prezentat initial drept ctitor al „lãcasului” de la Copãceana, potrivit cãrora acesta este, în timpul liber, mare amator de cãlãtorii în locuri exotice, de jocuri de noroc si trabuc, probabil, l-au determinat pe pãrintele Serafim sã se dezicã de… amicul sãu. Astfel, supãrat cã îi afecteazã credibilitatea când nici nu s-a apucat bine de format poporul credincios, pãrintele Serafim a fost scos imediat toate datele despre… nãbãdãiosul cãlugãr Veniamin. Nici cãlugãrul Teofilact, cel de-al treilea fondator al “lãcasului” (Ionut Anghel pe numele sãu real).nu mai figureazã în baza de date, semne cã pârintele Serafim îsi continuã proiectul de unul singur.

Primãria se chinuie de ani de zile sã facã o bisericutã în Bogdãnesti!

MIRARE „Eu mã întreb de unde au bani, domnule?! Sã vã spun o problemã: în comuna noastrã ne chinuim de mult timp sã facem o bisericutã la Bogdãnesti. Si mã credeti cã abia reusim sã strãngem câte un ban pentru ea? Abia am turnat fundatia si sã vedem cum facem sã o ridicãm. Iar ei, într-un an, au fãcut totul acolo. De unde bani? Si sã vã mai spun ceva: când eu le-am spun sã nu facã acolo decât casã de locuit, Ionut Dorobãt mi-a spus cã dacã el va da clãdirea la o fundatie, care are ca obiect de activitate ceva legat de religie, eu nu am sã am ce sã îi mai fac. Acesta e planul lor”, a mai spus primarul Moraru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

232 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.