Mandat de arestare pus în aplicare după doi ani de la emitere!

COȘMAR… Scandalul miresei răpite în 2019 din coafor și revendicată de două familii din Bârlad de etnie rromă, continuă și în acest an! Nici gând să se stingă, procesul fiind unul cu infracțiuni dificile de probat, fiind implicate două familii de rromi din Bârlad: frate și soră! Pe 5 ianuarie, judecătorii bârlădeni au reușit să pună în aplicare mandatul de arestare privind pe una dintre participante la răpirea miresei și lipsirea de libertate fără drept. Mandatul a fost emis în lipsă în anul 2019, iar inculpata, Mihai Danilea zisă și Pitica, deși a cerut să îi fie schimbat mandatul de arestare preventivă cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar, pentru că s-a sustras arestării din 2019 până acum, a fost băgată în arestul IPJ Vaslui. Infracțiunea a avut loc în martie 2018, iar pe 3 februarie 2019, polițiștii vasluieni de la Investigații Criminale, au dispus reținerea a zece inculpați, printre care se aflau și doi dintre frații Brătianu, dar și părinții lor. Procesul care este pe rol are ca obiect comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în formă continuată pentru cei doi fii, și de complicitate la toate aceste infracțiuni, pentru părinți și restul de „prieteni”, printre care și Mihai Danilea.

O mireasă din Bârlad, de 27 de ani, a trăit coșmarul vieții ei, acum doi ani. Mai avea doar două zile până la nuntă, iar în ziua fatidică, pe 9 martie 2019, a mers la coaforul din Piața Centrală a orașului, unde avea programare. În coafor a intrat un individ, care a scos un pistol, s-a dat drept polițist și a somat-o pe tânăra D.B să meargă cu el la sediul Poliției, unde urma să fie „cercetată pentru trafic de țigări de contrabandă”, după cum afirma el. A plecat cu femeia la o mașină Logan, albă, în care s-au urcat și au dispărut, fără ca nimeni să mai poată da de urma lor. Familia fetei, tatăl și mirele, au bănuit ce s-a întâmplat, deoarece ea era cerută (și se spune că și plătită), și de fiul unei surori a bunicului fetei, numai că atât ea, cât și familia au refuzat acea căsătorie între rude, preferând un alt tânăr de etnie rromă din alt oraș, fără legături de sânge cu fata. Fata ar fi fost dusă undeva pe la Adjud, iar acolo a fost violată de cel care a vrut inițial să-i fie soț! După ce a fost violată, a fost ținută sechestrată, până după data nunții, care de altfel s-a și anulat. Într-un final, tânăra a fost adusă acasă, cei care au răpit-o și violat-o crezând că vor ajunge într-un final la o împăcare, și desigur la nunta mult așteptată de vărul tinerei! Dar nu a fost așa! De atunci, au avut loc arestări peste arestări, apoi termene peste termene, eliberări din arestul preventiv, instituirea măsurilor de control judiciar, la unii participanți etc. Proces greu, lung și alambicat, care nu se știe când se va termina!

Boală lungă, moarte sigură!

Familia fetei a mers și la Stabor cu problema, dar au vrut ca cei vinovați să fie judecați de legea românească, pentru faptele lor. Și din luna martie 2019, a început un alt calvar pentru tânăra cu viitorul făcut zob: tergiversarea dosarului. „Au fost multe nereguli în acest dosar, a fost tergiversat, ni s-a sugerat să ne împăcăm cu vinovații, să luăm 25.000 de euro ca despăgubire pentru ce am cheltuit la nunta care n-a mai avut loc, au dispărut filmele de pe camerele de supraveghere. S-au folosit de tot ce au putut, ca să nu fie soluționat dosarul. Am făcut reclamații peste tot, acum văd că s-a trecut la anchetarea faptei reclamate de noi. Să vedem ce va fi, dar oricum, nu ne lăsăm până nu vor fi pedepsiți”, a spus o rudă a tinerei răpite care a rămas și fără soț și cu onoarea pătată. Pe 3 februarie 2019 s-a decis arestarea preventivă a zece inculpați, printre care și Daniela Mihai, pentru infracțiunile de viol, lipsire de libertate în mod ilegal în formă continuată, și pentru complicitate la aceste infracțiuni. Numai că, Daniela Mihai abia pe 5 ianuarie anul acesta a ajuns în arest, mandatul fiind emis în lipsă!

„Respinge ca neîntemeiată excepția necompetenței materiale și funcționale invocată de către inculpata Mihai Daniela, prin apărător. Constată efectuată procedura prevăzută de Codul de procedură penală privind audierea inculpatei MIHAI DANIELA, cu privire la care s-a dispus arestarea preventivă în baza mandatului de arestare preventivă emis la data de 11.02.2019 de Judecătoria Bârlad în dosarul Judecătoriei Bârlad. Constată că măsura arestării preventive a inculpatei MIHAI DANIELA, dispusă în baza mandatului de arestare emis la data de 11.02.2019 de Judecătoria Bârlad, a fost pusă efectiv în executare, aceasta fiind încarcerată la data de 05.01.2021. Se confirmă arestarea preventivă și executarea mandatului de arestare preventivă nr. 10/UP emis la data de 11.02.2019 de Judecătoria Bârlad, care a fost pusă efectiv în executare la data de 05.01.2021, pentru o durată de 30 de zile ce a început la data de 05.01.2021 și urmează să expire la data de 03.02.2021. Respinge cererea de revocare sau de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, formulată de inculpată prin apărători, ca neîntemeiată. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunțare pentru inculpată și de la comunicare pentru Ministerul Public”, este minuta încheiată și afișată pe site-ul Judecătoriei Bârlad. Iar Daniela Mihai a contestat imediat, iar apelul va fi judecat la Tribunalul Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ