spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Mândria Husului: 27 de elevi admisi la Medicinã, în Iasi, Bucuresti, Cluj sau Constanta!

- Advertisement -

FELICITÃRI… Absolventii de liceu din Husi au fost de neoprit anul acesta, la cele mai importante institutii de învãtãmânt din tarã! La „Medicinã”, de pildã, acolo unde concurenta este teribilã, iar examenul de admitere e unul conceput anume pentru a cerne tinerii cu cea mai evidentã capacitate în acest domeniu, au fost nu mai putin de 27 de absolventi din Husi si împrejurimi, care au intrat cu succes în mediile universitare din Iasi, Bucuresti, Cluj sau Constanta. Profesorii si pãrintii sunt mândri de rezultatele acestor copii, care au muncit pentru a obtine asemenea rezultate. 17 dintre ei sunt la „Medicinã Generalã”, 7 la „Medicinã Dentarã”, un absolvent, Radu Codreanu, a intrat cu succes la „Medicinã Militarã”, o specialitate extrem de frumoasã, dar si grea, iar alti doi huseni au luat examenul la „Kinetoterapie”.

Toti acesti absolventi ai învãtãmântului husean onoreazã în aceste zile scoala localã, prin rezultatele lor muncite. Într-un judet în care criza de medici este una acutizatã, iar DSP Vaslui face apel sãptãmânal la specialisti sã vinã sã lucreze în unitãtile medicale din judet, faptul cã, iatã, numai vara aceasta, 17 fosti elevi din Husi au intrat la „Medicinã Generalã”, iar peste câtiva ani vor deveni salvatori de oameni, este un lucru mai mult decât încurajator. Evident, nu se poate prevedea dacã ei vor reveni sã profeseze în judet, dar însãsi faptul cã învãtãmântul husean, iatã, are capacitatea sã instruiascã elevi competitivi si capabili sã obtinã rezultate admirabile, este un motiv de mândrie localã. De notat faptul cã doi elevi, Roberta Luca (fata cu media 10.00 la Bacalaureat) si Alexandru Lovin au intrat la „Medicinã” cu 9.60, o medie foarte mare si onorantã. Cu succes au intrat la „Medicinã Generalã” în Cluj, Bucuresti, Iasi sau Constanta si colegii lor, Maria Lovin, Stefania Alexandru, Teodora Popica, Maria Cerchez, Tudor Herghelegiu, Daria Brînzã, Andreea Mîndrescu, Rãzvan Grecu, Adelina Petrea, Viviana Amarandei, Alexia Vasilache, Georgiana Balan, Miruna Plãcintã, Mãlina Melinte, Elena Dobã. De asemenea, la Medicinã Militarã a fost admis Radu Codreanu, iar la Kinetoterapie, Alexandra Leonte si Marian Copciag.

„Un mare respect pentru pãrintii acestor copii si pentru profesorii lor”

„Sunt rezultate uimitoare, care aratã cã acesti copii au muncit si s-au pregãtit serios pentru a reusi. O parte dintre ei sunt absolventi de anul acesta, cei mai multi, dar sunt si din promotiile anterioare, Cu totii însã au crezut în sansa lor si iatã-i! Ei dovedesc faptul cã învãtãmântul husean îsi face datoria fatã de discipolii sãi. Avem un mare respect si o recunoștintã aparte pentru toti pãrintii care si-au sustinut copiii pentru a reusi, care s-au sacrificat pentru ca ei sã poatã evolua. Nu e usor sã cresti frumos un copil, e mare lucru! De asemenea, un mare semn de apreciere fatã de colegii profesori care au pus umãrul la formarea lor! Îmi spuneau colegii cã s-a fãcut o micã statisticã si acolo se reliefa faptul cã, dacã în urmã cu 10 ani, de exemplu, au fost 14 sau 15 liceeni din Husi admisi în medii universitare la diverse specialitãti ale Medicinei, iatã cã acum sunt 27. O crestere care bucurã, care motiveazã, care ne determinã pe toti sã credem într-un viitor bun pentru acesti copii”, au spus dascãlii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Bravo,Husului. Ma mandresc, cand aud de Husi ,pt ca in 1977 am absolvit liceul Cuza Voda,am intrat la IPI Iasi,Fac de mecanica.Inca odata ,felicitari tuturor profesorilor,bravo, Husului!

  2. Felicitari și respect pentru acesti tineri ! Astfel de exemple trebuie popularizate cat mai mult, la toate disciplinele profesionale. Lauda lor și celor care i-au indrumat. Avem nevoie de ei, omul sfințește locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.