spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

Manifestaţiile continuă: Peste 10.000 de sindicalişti protestează marţi în Capitală

- Advertisement -

Se vor auzi din nou huiduieli şi fluierături împotriva Guvernului. La ora prânzului, nu mai puţin de 10.000 de sindicalişti de la Blocul Naţional Sindical se vor strânge în Piaţa Victoriei, de unde vor porni într-un marş de protest prin centrul capitalei.

Sindicaliştii vor poposi pe rând în faţa Ministerului Economiei, al Muncii, al Administraţiei şi Internelor, dar şi în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Agriculturii.

La miting se vor strânge salariaţi din transporturi, construncţii de maşini, poştă sau telecomuniaţii. Va fi un adevărat calvar şi pentru şoferii care vor avea de străbătut oraşul.

Mii
de sindicalişti au pornit încă de luni noapte către Capitală. Printre ei şi minerii din Valea Jiului.

La protest participă şi minerii din Valea Jiului

Peste 100 de mineri au plecat către Capitală în autocare sau maşini personale. Sindicaliştii din Valea Jiului spun că prioritatea este păstrarea locurilor de muncă.

Alături de ortaci se află şi Tiberiu Cozma, fratele fostului lider din Valea Jiului din perioada mineriadelor. „Mergem să protestăm în mod paşnic şi dorim să se ţină cont de vocea noastră, dacă nu se va ţine cont de aceste revendicări vom veni şi mai mulţi pe 7 octombrie şi vom cere demisia guvernului”, a declarat Tiberiu Cozma.

BNS cere un program clar de investiţii, care să includă resursele financiare
aferente pentru relansarea eco­ nomic ă, creşterea salariului mi­ nim, menţinerea coeficienţilor de ierar­ hi­ za­ re şi a drepturilor lucrătorilor aşa cum sunt stipulate în contractul actual.

Şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică Publisind a anunţat că va participa la marşul BNS cu 2.000 de oameni din toate sectoarele de activitate ale administraţiei publice.

Restricţii în traficul bucureştean:

Traficul rutier în zona centrală a Capitalei va fi restricţionat, din cauza acţiunilor de protest. Se va circula cu dificultate între Piaţa Arcul de Triumf – Şoseaua Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei şi Piaţa George Enescu.

Poliţia rutieră a decis să restricţioneze traficul pe Şoseaua Kiseleff, până la eliberarea acesteia de către manifestanţi, între Piaţa Arcului de Triumf şi Piaţa Victoriei.

De asemenea, vor fi restricţii, în timpul mitingului, pe Calea Victoriei, pe Strada C.A. Rosetti şi pe Strada Ştirbei Vodă.

Începând cu ora 14.30, circulaţia este restricţionată pe prima bandă de circulaţie, de la Piaţa George Enescu până la Ministerul Agriculturii.

Antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.