spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Manifestaţiile paralizează Spania. Mii de oameni au ieşit în stradă ca să protesteze faţă de măsurile de austeritate

- Advertisement -

Mii de oameni au ieşit din nou în stradă, în peste 50 de oraşe din Spania, în semn de protest faţă de tăierile bugetare anunţate de Guvern. Profesorii, studenţii şi persoanele bolnave vor avea cel mai mult de suferit de pe urma noilor măsuri de austeritate. Guvernanţii spun însă că n-au încotro şi trebuie să facă asta ca să scadă datoria ţării.

Protestatarii au blocat, ieri, străzile din centrul capitalei Madrid, manifestându-şi astfel nemulţumirea faţă de diminuarea bugetelor pentru Educaţie şi Sănătate. În semn de solidaritate, mii de oameni au protestat în peste 50 de oraşe din Spania.

Potrivit noilor măsuri de austeritate, profesorii vor munci mai multe ore, preţurile medicamentelor vor creşte, iar studenţii vor plăti taxe de şcolarizare mai mari.

Protestul vine la doar o lună după ce Spania a prezentat cel mai auster buget din ultimii 40 de ani, anunţând tăieri bugetare de peste 27 miliarde de euro, creşterea taxelor şi îngheţarea salariilor din sectorul bugetar. În plus, guvernul a anunţat că nivelul cheltuielilor bugetare va fi redus aproape 17 procente.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.